12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“ΠΡΏΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ” της Κατερίνας Γυφτάκη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο :

“ΠΡΏΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ”
Συγγραφέας: Κατερίνα Γυφτάκη
Εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης
 
Εξαιρετικό και συναρπαστικό το νέο βιβλίο της Κατερίνας Γυφτάκη, με τίτλο “ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
Ένα μαγικό βιβλίο, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάνεις το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως από όλες τις απόψεις!
Το πρώτο χαρακτηριστικό του, που προκαλεί τον θαυμασμό στον αναγνώστη και τον ξαφνιάζει ευχάριστα, είναι η θεματολογία του βιβλίου, μια πρωτότυπη ιστορία, με πλοκή που συνεπαίρνει και καθηλώνει, λόγω αυτής της διαφορετικότητας που έχει. Η Κατερίνα Γυφτάκη πρωτοπορεί και γράφει ένα μυθιστόρημα μοναδικό, ήρωες, δράση, μαγεία, φαντασία, έρωτα, αγωνία, ιστορικά γεγονότα και αναφορές κερδίζουν σε κάθε σελίδα το ενδιαφέρον. Με μέσω την εκπληκτική γραφή που διαθέτει και με την περιγραφική δεινότητα που την χαρακτηρίζει σε όλα της τα βιβλία, η Κατερίνα Γυφτάκη, καταφέρνει και απογειώνει το βιβλίο της, σε διαστάσεις μαγικές, παρασύροντας αβίαστα τον αναγνώστη, σε ένα ταξίδι που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστο.
 
Το βιβλίο “Πρώτα ο Λύκος”, είναι ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα, με έντονο το στοιχείο του φανταστικού. Η συγγραφέας παντρεύει έξοχα την φαντασία και την τέχνη της μαγείας, με την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
Ο αναγνώστης χάνεται στις σελίδες του και από ένα σημείο και μετά, παύει να τον ενδιαφέρει η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, αφού ήδη έχει μπει και εκείνος στη τροχιά που χάραξε η συγγραφέας για τους ήρωες της και έχει αφεθεί, στην δίνη της.
Η ιστορία χωρίζεται και συνδέεται παράλληλα, σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη είναι την περίοδο του 1825 στη Φλωρεντία, με πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Λεόνι, έναν διάσημο ταχυδακτυλουργό και η δεύτερη εξελίσσεται στο bβομβαρδισμένο και καπνισμένο Λονδίνο, ακριβώς πάνω στο ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, με πρωταγωνίστρια την Γκρέης Ράσσελ, μια νεαρή ηθοποιό και συγγραφέα,
Τη σχέση μπορεί να ενώνει τους δυο ήρωες της ιστορίας αυτής; Πως μπορεί να συναντηθούν δυο ξεχωριστές προσωπικότητες που ζουν σε διαφορετικούς αιώνες; Τι μπορεί να τους καταδιώκει μέσα στα σκοτεινά και καταστρέμένα σοκάκια της πόλης του Λονδίνου;
Οι χαρακτήρες που επέλεξε η συγγραφέας για να ντύσει αυτό το έξοχο μυθιστόρημα πολλοί. Γνωστοί και άγνωστοι ήρωες ενώνονται αρμονικά και με συνοχή και το αποτέλεσμα αποζημιώνει τον αναγνώστη, που θα επιλέξει να ζήσει μαζί τους, μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, δολοπλοκίες, έρωτα, μαγεία και εξελίξεις, που τον κρατάει δέσμιο, μέχρι και την τελευταία του σελίδα.
Ο τρόπος αφήγησης είναι άμεσος, στρωτός, λεπτοδουλεμένος. Η καταιγιστική πλοκή παρασύρει στην δίνη των γεγονότων, μεταδίδει το συναίσθημα αβίαστα και κάνει τον αναγνώστη αποδέκτη της ιστορίας και συνταξιδιώτη των ηρώων της.
Η έρευνα της συγγραφέως εμφανής πάνω σε πρόσωπα που άφησαν έντονα το αποτύπωμα τους, μέσα στους περασμένους αιώνες, όπως του Αλεσάντρο Βόλτα του και του Βασίλη Ζουκόφσκι, διάσημων μάγων και ταχυδακτυλουργών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων της εποχής, που πλαισιώνουν το μυθιστόρημα.
 
Όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας στον επίλογο της : “Για να γράψω αυτό το βιβλίο χρειάστηκε να μελετήσω για πολύ καιρό, έτσι ώστε να κατατοπιστώ σχετικά με τα άγνωστα θέματα που με είχαν διαλέξει. Διάβασα πολλά βιβλία, ανέτρεξα σε εγκυκλοπαίδειες, μελέτησα βιογραφίες, ταξίδεψα σε μέρη για τα οποία γράφω, για να αισθανθώ και να μυρίζω.
 
Η  πένα της συγγραφέως σύγχρονη και μεστή, ζωγραφίζει τις σελίδες του βιβλίου περίτεχνα, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο καμβά εποχής, σκιαγραφώντας με τα πιο κατάλληλα χρώματα εικόνες, συναισθήματα και πρόσωπα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου ξεχωριστοί, αληθινοί ή φανταστικοί, σκιαγραφούνται άρτια από την δημιουργό τους και παράλληλα με τους προσεγμένους διάλογους, συντελούν στο να κρατούν σε εγρήγορση τον αναγνώστη και να εντείνουν την αγωνιά, για την εξέλιξη της ιστορίας.                         
Δεν θα περιγράψω ήρωες και καταστάσεις διότι αυτό το μυθιστόρημα δεν περιγράφεται εύκολα, ναι έχει αυτή την ιδιότητα, διότι αν το κάνω, θα χαθεί όλη η μαγεία που το διακρίνει και που τόσο αριστοτεχνικά, έχει αποδοθεί από την συγγραφέα του.
Μέσα από την εμπνευσμένη ιστορία αυτού του πραγματικά, μοναδικού βιβλίου     και χάρη στην παραστατική γραφή του, η Κατερίνα Γυφτάκη, καταθέτει ένα δυνατό σε αφήγηση και πειστικές περιγραφές βιβλίο, που εντυπωσιάζει με την χειμαρρώδη εξέλιξη και τον χορό συναισθημάτων, που κατακλύζουν τις σελίδες του.     
Ένα δυνατό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, εξαιρετικά καλογραμμένο, που σε καθηλώνει και σε παρασύρει εύκολα να το ζήσεις και να το απολαύσεις, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. 
Ανακαλύψτε το μυθιστόρημα “ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ” και ταξιδέψτε μαζί του ανεπιφύλακτα. Απολαύστε ένα πλούσιο και ολοζώντανο βιβλίο, που σε αρπάζει στη δίνη της ιστορίας του και από την πρώτη του σελίδα ως και την τελευταία, χαρίζει απλόχερα, χορταστικές και έντονες γεύσεις αναγνωστικής τέρψης.

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο… 

Πάνω στο ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Λονδίνο, η νεαρή ηθοποιός Γκρέης Ράσσελ γνωρίζει τον Στεφάν, ένα μυστηριώδη Ρώσο με ύποπτο παρελθόν που προσπαθεί να την προειδοποιήσει για έναν σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από τον τρόμο των βομβαρδισμών, την απειλή των κατασκόπων και την αγωνία της επόμενης μέρας, η Γκρέης αναρωτιέται για τα κίνητρα του Στεφάν και διστάζει να τον εμπιστευτεί, μέχρι την ημέρα που απειλείται η ζωή της από έναν άνθρωπο-φάντασμα που την κατασκοπεύει τις νύχτες.

Μια διαφορετική ιστορία όμως εκτυλίσσεται στο παρελθόν, το 1825, στη Φλωρεντία, όπου ένας νεαρός και πετυχημένος ταχυδακτυλουργός, ο Αλεσσάντρο Λεόνι, πρόκειται να πέσει θύμα μιας οικτρής απάτης. Ένας λύκος ενώνει και τους δυο τους, που τελικά συνδέονται με έναν άρρηκτο δεσμό πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

Μια ιστορία γεμάτη σκευωρίες, δόλο και ανατροπές, που μιλά για τις πιο ακραίες και συγκλονιστικές διαστάσεις που μπορεί να πάρει η αγάπη, ξεπερνώντας ακόμα και τα πιο ανυπέρβλητα φράγματα.

Βρείτε το βιβλίο εδώ:  “ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ”

***

Λίγα λόγια για την συγγραφέα..
Κατερίνα Γυφτάκη
Η Κατερίνα Γυφτάκη-Μπεκ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και σε εφημερίδες. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών.
Έχεις ως τώρα γράψει δύο συλλογές παραμυθιών, τις Μαγικές ιστορίες της φωτιάς (2003) και τις Ιστορίες του Ανέμου (2009).
Έχει εκδώσει, ακόμα, ένα διασκευασμένο λαογραφικό παραμύθι με τίτλο Το Χρυσό Βεργί (2017) που συνοδεύεται από ένα audio CD, με μουσική του D. John Forrow.
Το νεανικό της μυθιστόρημα Αργκάνταελ (2013) προτάθηκε δύο φορές για βράβευση. Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορούν τα βιβλία της:
Η χαμένη πολιτεία, το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες που εκδόθηκε το 2017 και η Ειρήνη και ο ληστής που απευθύνεται επίσης σε ενήλικο κοινό (2019).
Έχει δύο παιδιά και ζει στην Καλαμάτα με τον σύντροφό της και τις γάτες της.

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

«Αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας» του Θοδωρή Δεύτου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

“Φως μέσα στη Θύελλα” του Κώστας Κρομμύδας, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“Πυγολαμπίδες” της Kristin Hannah, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο