12.5 C
Greece
11 Μαΐου, 2024
MORE ΑΡΘΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πωλίνα Νικολιδάκη: “Για άλλα πράγματα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Για τις πράξεις μας. Όχι το τι διαβάζουμε και γράφουμε.”

Συνέντευξη με την συγγραφέα  Πωλίνα Νικολιδάκη

 

Κοντά μας σήμερα η συγγραφέας του βιβλίου 

 

“ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ“

 

 1. «Ανατολή του Έρωτα» ο τίτλος του νέου σας βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Silk/Bell και είναι εμφανές που θα μας ταξιδέψετε αυτή την φορά. Ανατολίτικο άρωμα λοιπόν, αλλά γιατί;

Π.Ν: Μου αρέσει να περαματίζομαι με διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικούς πολιτισμούς, ειδικά εξωτικούς και μακρινούς από εμάς. Το συγκεκριμένο βιβλίο ήθελε αρκετό ψάξιμο και προσοχή από εμένα ώστε να μην αποδώσω κάτι με λανθασμένο τρόπο. Αλλά άξιζε τον κόπο νομίζω γιατί το άρωμα ανατολής είναι έντονο χωρίς να είναι αποπνικτικό. Και τι εννοώ. Ήθελα ο Ρεμί να είναι συντηρητικός αλλά χωρίς να είναι καταπιεστικός. Και η χώρα στη Μέση Ανατολή να έχει κάποιους περιορισμούς αλλά να μην δημιουργεί μια κλειστοφοβική αίσθηση στην αναγνώστρια.

 2. Ρεμί και η Μαρτίνα, το ζευγάρι των ηρώων σας. Θέλω πολύ να τους γνωρίσω περισσότερο. Θα μας τους συστήσετε;

Π.Ν: Ο Ρεμί και η Μαρτίνα είχαν μια σύντομη σχέση στο πανεπιστήμιο. Ξανασυναντιούνται μετά από μερικά χρόνια. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Η Μαρτίνα μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Ο Ρεμί είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας. Υπάρχει κάτι όμως που μένει ίδιο. Η ένταση ανάμεσά τους. Μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια και οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια: ότι τους συνδέει κάτι μεγάλο και μοναδικό. Και τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο.

 

 3. Γράφετε ερωτική λογοτεχνία και πρέπει να πω, πως έχω παρατηρήσει πως υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός με όσους γράφουν και όσους διαβάζουν ερωτική λογοτεχνία που δεν μπορώ να τον καταλάβω. Ο καθένας δικαιούται να διαβάζει ότι θέλει. Εσείς όμως γατί την επιλέξατε; Δεν το φοβηθήκατε όλο αυτό;

Π.Ν: Το έχω πει πολλές φορές. Διαβάζουμε ΚΑΙ ερωτική λογοτεχνία. Δεν είναι ότι δε διαβάζουμε τίποτε άλλο. Πρέπει να το καταλάβουν όσοι έχουν άποψη για αυτό το θέμα. Προσωπικά, διαβάζω τα πάντα αλλά γράφω μόνο ερωτική λογοτεχνία, γιατί αυτό μου αρέσει και δε θα απολογηθώ σε κανέναν. Από μικρή διάβαζα ανοιχτά τα άρλεκίν μου και δεν τα έκρυβα. Σιγά το έγκλημα πια. Για άλλα πράγματα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Για τις πράξεις μας. Όχι το τι διαβάζουμε και γράφουμε.

 4. Μέσα στα βιβλία σας θα βρούμε κάτι “δικό” σας; Μοιάζετε κάπου με κάποιον από τους ήρωές σας;

Π.Ν: Όλες οι ηρωίδες έχουν λίγη Πωλίνα μέσα και όλοι οι ήρωες έχουν λίγο από τον σύντροφό μου μέσα. Κάποιες κουβέντες που μου έχει πει, τσακωμοί μας, αστεία μας.

 

 5. Ο έρωτας καθορίζει και επηρεάζει τις ζωές μας. Είναι ζωογόνος δύναμη μα πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί κι ως έρωτας δολοφόνος. Στις μέρες μας το βλέπουμε πολύ συχνά. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι ο έρωτας που οπλίζει τα χέρια των θυτών;

Π.Ν: Όχι. Είναι ψυχασθενείς. Δεν είναι έρωτας αυτό. Είναι κτητικότητα.

 6. Γράφετε για έναν μεγάλο έρωτα, αλλά έρωτα μετ΄ εμποδίων! Κι όμως κάποιοι τον επιλέγουμε, μας γοητεύει, τα δίνουμε όλα για αυτόν, πολεμάμε για αυτόν. Πιστεύετε πως οι μεγάλοι έρωτες τα ξεπερνούν τα εμπόδια ή πως υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν;

Π.Ν: Προφανώς και υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, και γι΄αυτό έχουμε τόσα πολλά διαζύγια. Η καθημερινότητα αποδυναμώνει τη θέληση για προσπάθεια και έτσι, και το πιο δυνατό ζευγάρι, μπορεί να πληγεί από οικονομικές δυσκολίες ή παρεμβάσεις από τρίτους. Θέλει μεγάλη δύναμη και προσπάθεια και είναι δύσκολο να προσπαθείς συνέχεια. Στην αρχή τα εμπόδια δυναμώνουν τη σχέση. Τα κάνουν όλα να φαίνονται πιο ρομαντικά. Αλλά στην πορεία δεν είναι παράλογο κάποιοι να κουράζονται από τη συνεχή προσπάθεια. Είναι θλιβερό, αλλά είναι λογικό.

 7. Λένε πως οι μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί έρωτες είναι οι ανεκπλήρωτοι ή αυτοί που δεν οδηγούν στο για πάντα μαζί. Εσείς τι πιστεύετε;

Π.Ν: Οι μεγαλύτεροι έρωτες είναι αυτοί που καταλήγουν στο μαζί. Που δίνεις τις μάχες κάθε μέρα μαζί. Που τσαλακώνεσαι μπροστά τους, γελάς, τσακώνεσαι. Μεγαλώνεις μαζί τους και γερνάς.

 

 8.Και αυτό το βιβλίο σας κυκλοφορεί από τη σειρά SILK των εκδόσεων BELL. Αν δεν κάνω λάθος είστε από τις λίγες συγγραφείς που εκδίδουν στις συγκεκριμένες εκδόσεις, αυτό το θεωρώ μεγάλη επιτυχία. Εσείς πως νιώθετε για αυτό;

Π.Ν: Είμαστε πολλοί… Η BELL έχει πολλούς αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς με λίγη περισσότερη κατεύθυνση στο αστυνομικό και εμένα και την Έλενα στο αμιγώς ρομαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία γιατί με αφήνουν ήρεμη να κάνω αυτό που θέλω και με στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια. Ανησυχούσα πριν εκδώσω κάτι για το πόση ελευθερία θα είχα να κάνω επιλογές σε σχέση με τα βιβλία μου και ευτυχώς ο εκδοτικός μου μου προσφέρει πολλή.

 9.Τα βιβλία σας έχουν μεγάλη απήχηση στους αναγνώστες. Αυτό σίγουρα σας αρέσει και σας ικανοποιεί αλλά σας αγχώνει καθόλου; Λέτε ας πούμε «πρέπει και το επόμενο να είναι εξίσου καλό»

Π.Ν: Αυτή τη βδομάδα ξαναδιαβάζω τις ιστορίες που έχω γράψει για να στείλω στον εκδότη μου το πιθανό βιβλίο νούμερο πέντε και με έχει τρομοκρατήσει η ιδέα ότι δε θα είναι αντάξιο των προηγούμενων. Φυσικά και με αγχώνει!! Πάρα πολύ. Μάλλον θα είμαι από τις συγγραφείς που απλά μια μέρα θα σταματήσουν να εκδίδουν. Δε νομίζω να εκδώσω κάτι αν δε μου αρέσει εμένα πάρα πολύ.

 

 

 10. Εσείς τι βιβλία διαβάζετε; Θέλετε να προτείνετε κάποια στους αναγνώστες μας;

Π.Ν: Διαβάζω πολλά βιβλία. Κυρίως μυθιστορήματα αλλά και ψυχολογία. Θα πρότεινα το Βιβλίο της Κατερίνας του Κορτό, το Μεγαλώνοντας στην Ελληνική Οικογένεια του Γιωσαφάτ, την Αγαπημένη της Τόνι Μόρισον, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Μπροντέ, τη Μεγάλη Χίμαιρα του Καραγάτση και την Αγανάκτηση του Φίλιπ Ροθ.

  10+1 Εδώ λοιπόν μπορείτε να προσθέσετε μόνη σας, την ερώτηση που δεν σας έκανα… Τι δεν σας ρώτησα, που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Π.Ν: Θα σας μιλήσω για την κακή σχέση που έχω με την κριτική! Επειδή με ρωτάνε συχνά θέλω να πω ότι στενοχωριέμαι όταν ακούω αρνητικά σχόλια και αυτό είναι κάτι που δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου αλλά ακόμα δεν το έχω βελτιώσει καθόλου. Βέβαια άβολα νιώθω και με τα κοπλιμέντα, οπότε αν ποτέ με συναντήσετε…πείτε μου ότι διαβάσατε τα βιβλία μου και…. τίποτα άλλο!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ κα. Νικολιδάκη που μας μιλήσατε και μας χαρίσατε αυτήν την τόσο όμορφη συνέντευξη-γνωριμία, μαζί σας…

Καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!

 

Σύνοψη βιβλίου…

Σ’ αυτό το παιχνίδι ποιος θα κερδίσει; Ο εγωισμός ή η εκρηκτική χημεία;

Πριν κάποια χρόνια ο Ρεμί και η Μαρτίνα ήταν ζευγάρι. Όταν χώρισαν, εκείνος έφυγε για τη χώρα του, κάπου στη Μέση Ανατολή, και η Μαρτίνα έμεινε στο Λονδίνο. Ένα βροχερό πρωινό όμως, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην πόλη που μισούσε, ο Ρεμί τη βλέπει να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά της.

Ένα παιδί που του μοιάζει σατανικά πολύ!

Την έκπληξη διαδέχεται γρήγορα ο θυμός, αλλά και η έντονη επιθυμία του Ρεμί να γίνει κομμάτι της ζωής του γιου του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να… απαγάγει και τους δύο. Μαρτίνα και Ρεμί συγκρούονται ξανά και ξανά. Οι καβγάδες όμως δεν είναι ικανοί να αμβλύνουν το πάθος. Κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό απειλεί να βγει στην επιφάνεια: ότι ο ένας δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον άλλον.

•Σελίδες: 296
•Aριθμός Βιβλίου: 34
•Ημερομηνία Έκδοσης: Απρίλιος 2021

***
Λίγα λόγια για την συγγραφέα 
 Πωλίνα Νικολιδάκη
Η Πωλίνα Νικολιδάκη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών. Απολαμβάνει να διδάσκει έφηβους και να διαπραγματεύεται μαζί τους ακόμα και τα αυτονόητα.
Στον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει γλυκά, τα οποία δε δοκιμάζει ποτέ γιατί είναι σε δίαιτα από τη μέρα που γεννήθηκε.
Facebook: Πωλίνα Νικολιδάκη

Επιμέλεια και σύνταξη Καλλιόπη Γιακουμή
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Συγγραφείς- δολοφόνοι…

Καλλιόπη Γιακουμή

Δέκα δεισιδαιμονίες συγγραφέων και καλλιτεχνών

Καλλιόπη Γιακουμή

Απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Ιζαμπέλ Αλιέντε «Μακρύ πέταλο από θάλασσα»

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο