11.3 C
Greece
27 Απριλίου, 2024
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Παρουσίαση του βιβλίου “Ματωμένη ανάμνηση” της Καλλιόπης Γιακουμή-Κουγιώνη από τις εκδόσεις Αέναον, στην Κοζάνη

“Ματωμένη ανάμνηση”
Εκδόσεις Αέναον
Παρουσίαση στην Κοζάνη Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Με πολύ μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω όμορφες και πολύτιμες στιγμές για μένα, από την παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου, ¨Ματωμένη ανάμνηση” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αέναον, που έγινε  το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στην Κοζάνη.
Η Κοζάνη είναι πια ο τόπος μου, μια δεύτερη μικρή πατρίδα καθώς την πρώτη θέση θα έχει πάντα δικαιωματικά ο τόπος γέννησης και καταγωγής μου, το  όμορφο νησί μου, η Ρόδος μου.
Σαν στοργική μητέρα-πατρίδα, η Κοζάνη άνοιξε γα άλλη μια φορά τα χέρια της και με αγκάλιασε.
Φίλοι και συγγενείς, αναγνώστες που γνώρισα για πρώτη φορά και νιώθω πολύ τυχερή για αυτό καθώς είναι πια για μένα νέοι φίλοι, μα και φίλοι φίλων, τώρα πια και δικοί μου, γέμισαν την αίθουσα του καφέ που φιλοξενούσε την εκδήλωση.
Η συγκίνηση και το άγχος ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα για μένα. Ο χώρος κατάμεστος και το βλέμμα μου πλανιόταν από τον έναν στον άλλο καλεσμένο μου, ένα βλέμμα που το πρώτο που ήθελα να τους μεταδώσει ήταν η έγνοια μου, το βιβλίο μου να χαράξει για αυτούς ένα υπέροχο ταξίδι, να προσφέρει ικανοποίηση,  να ανοίξει ένα δρόμο προς την καρδιά τους, να αγαπηθεί και εκεί να μείνει. Χίλια ευχαριστώ  ξανά και ξανά θα μπορούσα να  έλεγα στον καθένα χωριστά, μα το να φανεί το βιβλίο μου αντάξιο της στήριξης, της πίστης και της αγάπης τους σε μένα, θα είναι ο μόνος έμπρακτος τρόπος για να έχει σημασία το ευχαριστώ που με ειλικρίνεια και σεβασμό, με αγάπη, έβγαινε από τα χείλη μου.
Γρήγορα όλα πήραν τον δρόμο τους και εγώ απολάμβανα ικανοποιημένη και συγκινημένη τον θαυμασμό στα μάτια όλων εκείνων που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το βιβλίο μου και να μάθουν την ιστορία του.
Αυτοί είναι και οι πρώτοι που θέλω να ευχαριστήσω, όλοι εκείνοι που με τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

 

 

 

                                                     

Τους ευχαριστώ όλους, πολλά τα ονόματα και ελπίζω να μην ξεχάσω κάποιο( μα σίγουρα θα ξεχάσω..) Δέσποινα Μιχαλοπούλου Anna Fasnaki Βούλα Καμενίδου Elena Sotiriou Menii Menii Αναστασια Βερδεγκα Ritsa Ritsa Despoina Kiparoglou Lefki Chatzisavva μαρια μαργαριτη Apostolia Andrikou Joanna Keros Dimitra Zaxaraki Xrisa Pozoglou Litsa Hatzigiagou Tasa Pliampa OdysseasKoz Kozani Maria Kossivaki Evanthia Papadopoulou (είναι όσοι έχουν facebook και ήμαστε φίλοι και συγνώμη για όσους ξεχνώ) και φυσικά όλους εκείνους που δεν έχουν facebook και ήταν κοντά μου.

                                                   

                                                  

                                                

                                             

                                         

                                        

                                    
                                

                                 

Ευχαριστώ τις ομιλήτριες μου την Βασιλική Νίκου, μια εξαίρετη νηπιαγωγό με ακόρεστη όρεξη για δημιουργία, απεριόριστη φαντασία, γνώση που συνεχώς εμπλουτίζει και προσπαθεί με κάθε μέσο να μεταφέρει στους μαθητές της και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά. Τυχερά τα παιδιά μας που την έχουν δίπλα τους..

Την αγαπημένη μου Αλεξάνδρα Καρυπίδου, ένα φωτεινό άνθρωπο που κάνει τα πάντα για να προάγει τον πολιτισμό στην Κοζάνη. Μια γυναίκα αεικίνητη, γεμάτη όρεξη για ζωή, άπλετη αγάπη που την μοιράζει απλόχερα σε όλους κοντά. Έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους και μια ανοιχτή αγκαλιά.. Αλεξάνδρα μου χαίρομαι που σε αντάμωσα..σε ευχαριστώ για όλα

Την φίλη καρδιάς Έλενα Γεωργακοπούλου. Μια εξαιρετική εκπαιδευτικό με αίσθημα ευθύνης και πολύ αγάπη για το λειτούργημα της μα και για ότι κάνει. Έναν υπέροχο άνθρωπο με ένα λαμπερό χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη πάντα. Μια φίλη που νιώθω πολύ τυχερή και ευλογημένη που την έχω κοντά μου

                                                                 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άντρα μου Νίκος Κουγιώνης και τα παιδιά μου, Konstantin Koutsiofyths, Αντώνη και Μάνο. Τους δικούς μου ανθρώπους, τους ανθρώπους για τους οποίους αναπνέω, για τους οποίους πονάω και γελάω, για τους οποίους γράφω και οραματίζομαι το μέλλον. Είναι η στήριξή μου, η έμπνευσή μου, το πρώτο μου χαμόγελο για καλημέρα και το τελευταίο μου φιλί για καληνύχτα. Χρωματίζουν τη ζωή μου και με ταξιδεύουν στα όνειρά μου. Μαζί τους μοιράζομαι την ψυχή μου.

Η έκδοση του πρώτου μου βιβλίου Ματωμένη ανάμνηση • Καλλιόπη Γιακουμή- Κουγιώνη• Εκδόσεις Αέναον είναι πια γεγονός και ο ενθουσιασμός και η χαρά μου απεριόριστη.

Ευχαριστώ το Cafe Avantzo για την άψογη συνεργασία και το ενημερωτικό site kozan.gr για την φιλοξενία και την ειδησεογραφική κάλυψη της παρουσίασης.

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο…

Όταν άνοιξε τα μάτια της ήταν ήδη οι πρώτες ώρες της αυγής. Το σκοτάδι είχε αρχίσει να χάνει την απόλυτη ως τώρα κυριαρχία του, λες και κάποιος ζωγράφος είχε πάρει την απόφαση να προσθέσει λίγο φως σε έναν πολύ σκούρο καμβά, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Το φως κέρδιζε σιγά, αλλά σταθερά τη μάχη με το σκοτάδι. Ήταν μια από τις εκατομμύρια μάχες του σε έναν προαιώνιο πόλεμο ανάμεσά τους. Ποτέ κανείς τους δεν υποχωρούσε και σε κάθε ξαπόσταμα του ενός, ο άλλος έβρισκε πάντα την ευκαιρία να υπερτερήσει.

Η Σοφία δεν φοβόταν το σκοτάδι πια… τώρα τα ταξίδια του ονείρου της δεν την οδηγούσαν πάντα σε εφιάλτες. Ο ήχος της απαλής, αλλά ρυθμικής βροχής που έπεφτε έξω έφτανε στα αυτιά της σαν ένα υπέροχο τραγούδι που μόλις είχε συνθέσει μόνο γι’ αυτήν ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης. Ήταν μια πολύ γλυκιά μελωδία από πολλά και διαφορετικά όργανα, έτσι όπως ακούγονταν καθώς έπεφτε πάνω στην άσφαλτο, στις τέντες, στους κάδους, στα αυτοκίνητα και στα φυλλώματα των δέντρων. Μια μελωδία αποπλάνησης που την οδηγούσε ξανά σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, και αυτή τη φορά ένιωθε ότι θα ήταν ένα εύκολο ταξίδι.

Tώρα πια καμιά ανάμνηση δεν θα μπορούσε να τη γεμίσει ακόμα περισσότερο με μίσος. Τίποτα πια δε θα τη βούλιαζε πιο βαθιά στον απόλυτο φόβο, που τρεφόταν μέσα της χρόνια τώρα, από μια άγνωστη απειλή για την ίδια της τη ζωή. Ένιωθε έτοιμη πλέον και ήθελε να τα θυμηθεί όλα απ’ την αρχή ως το τέλος. Ήθελε να το παλέψει, να το νικήσει, να μπορέσει επιτέλους να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς αυτό. Να μάθει την αλήθεια, να βρει τον ένοχο και να τον κάνει να πληρώσει.

Ίσως έτσι να έκλειναν και οι πληγές. Ίσως έτσι να σκόρπιζαν οι εφιάλτες. Ίσως έτσι να λυτρωνόταν..”

Βιογραφικό 
Ονομάζομαι Καλλιόπη Γιακουμή γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο.
Είμαι παντρεμένη και έχω τρεις γιους. Ζω στην Κοζάνη με την οικογένειά μου.
Λατρεύω τα βιβλία και ό,τι έχει σχέση με αυτά. Η αγάπη μου αυτή με έσπρωξε στο να δημιουργήσω τη βιβλιοφιλική ομάδα και το site «Βιβλίων Ορίζοντες».
Παρ’ όλο που η επαφή μου με το βιβλίο, τους φίλους του και με συγγραφείς είναι καθημερινή, η αγάπη αυτή όλο και μεγαλώνει και με πλημμυρίζει.
Έγινε ανάγκη που ψάχνει συνεχώς τρόπους για να εκφραστεί, να μοιραστεί, να γίνει ανταποδοτική, έτσι οδηγήθηκα στη συγγραφή αυτού του βιβλίου που είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια.
Το βιβλίο Ματωμένη ανάμνηση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ.
Επιμέλεια άρθρου: Καλλιόπη Γιακουμή
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ο κόρες του Νερού” (Το πρώτο μέρος από την “Τριλογία της Διασποράς”) της Φιλομήλας Λαπατά, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

«Λάχεσις» της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη , γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

«Ακάκιε» του Κώστα Κρομμύδα, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο