12.5 C
Greece
11 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ-ΤΡΟΜΟΥ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Φάρος του Κένεμπεκ, της Σόνιας Σαουλίδου, από τις Εκδόσεις Bell

Υπάρχει ένα νησί όπου οι νεκροί κινούνται ανάμεσα στους ζωντανούς

.

Ο Φάρος του Κένεμπεκ
Συγγραφέας Σόνια Σαουλίδου
Εκδόσεις Bell

 

                        Κυκλοφορεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2022


Ποιες είναι οι επιλογές που έκανες και διαμόρφωσαν τη ζωή που ζεις σήμερα; Κι αν τότε, εκείνη τη στιγμή, είχες αποφασίσει διαφορετικά…

Το νέο μυθιστόρημα της Σόνιας Σαουλίδου είναι ένα καθηλωτικό μεταφυσικό θρίλερ που εξερευνά τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την αλήθεια και τις διαφορετικές εκδοχές της, το συνειδητό και το υποσυνείδητο, τη ζωή και το θάνατο… 

Ο Φάρος του Κένεμπεκ δεν είναι ένα συνηθισμένο θρίλερ. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, την απώλεια, την προδοσία, το πεπρωμένο, το σωστό και το λάθος. Κάθε ανατροπή του, σε οδηγεί πιο βαθιά σ’ έναν σκοτεινό λαβύρινθο, χωρίς κανένα δρόμο διαφυγής. Και το τέλος; Το τέλος του δεν πρέπει να το πεις πουθενά.

                                                                                  
                                                                              ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

                        Εδώ βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο   

Μία εβδομάδα στο νησί και δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή κίνηση πέρα απ’ αυτές των ζώων και των πτηνών που κουρνιάζουν στη μυστικιστική αγκαλιά της Φύσης. Ακούω τα πουλιά, αφουγκράζομαι τους υπόκωφους ήχους του δάσους, παρατηρώ την ορμή του ποταμού και τις εναλλαγές του καιρού, όμως από ανθρώπινη ζωή το νησί του Κένεμπεκ μοιάζει λειψό.

Εδώ δεν υπάρχει τίποτα να κάνει κάποιος. Δεν υπάρχουν μαγαζιά, δεν υπάρχει εκκλησία, δεν υπάρχει ταχυδρομείο, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο τα λιγοστά σπίτια που στέκουν σαν κουφάρια. Ένας παλιός φάρος σαν γέρος ερημίτης. Κι ένα νεκροταφείο, που σε βαθιές τρύπες μέσα στο νοτισμένο χώμα του είναι θαμμένοι όλοι οι πρώτοι κάτοικοι. Παλιοί κάτοικοι που άφησαν τα κόκαλά τους σ’ αυτό το νησί, μα –κάπου διάβασα– οι ψυχές τους δραπέτευσαν από τους τάφους και σκόρπισαν παντού σαν ομίχλη. Ένα σωρό υπερβολές για αλλόκοτες λευκές σκιές από ψυχές του άλλου κόσμου που πότε χορεύουν μες στο πυκνό δάσος και πότε αιωρούνται πάνω απ’ τον ποταμό δημιουργώντας παράξενους αντικατοπτρισμούς στο νερό. 

Σ’ αυτή την απομονωμένη γη αγοράσαμε το καινούργιο μας σπίτι. Εγώ για να απομακρυνθώ από τις τραγικές μνήμες της απαγωγής του μωρού μας κι ο άντρας μου… από την πρώην ερωμένη του. Την Έμμα. Τη γλυκιά μου Έμμα…

                           Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 328 ● ΙSBN:  978-960-620-903-1 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170204

Λίγα λόγια για την συγγραφέα..

.

Σόνια Σαουλίδου

Η Σόνια Σαουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Επικοινωνίες καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Slippery Rock University στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά ως δημοσιογράφος. Επίσης ανέλαβε την παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παραγωγών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2013 μετακόμισε στο Κέιπ Κόραλ της Φλόριντα, όπου η μόνη επαγγελματική επιλογή που είχε στη μικρή αυτή παραθαλάσσια πόλη ήταν να εργαστεί ως μεσίτρια.

Εκεί ξεκίνησε στα μέσα του 2017 να γράφει το πρώτο της αστυνομικό θρίλερ, Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών, το οποίο ολοκλήρωσε την ίδια χρονιά, με την επιστροφή της στην Ελλάδα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
Το Αμάρτημα της Κυρίας Ρέμικ είναι το δεύτερό της αστυνομικό-ψυχολογικό θρίλερ.
Πλέον ζει στη γενέτειρά της με το γιο της.
Facebook: Sonia Saoulidou -Author
Instagram: @soniasaoulidou

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

✔️ Ο ψαράς κι ο γιος του, του Zoυλφί Λιβανελί από τις εκδόσεις Πατάκη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” του Lee Child κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL

Καλλιόπη Γιακουμή

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο