9.8 C
Greece
27 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

“Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ” της Μαρίας Κυριαζή, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή-Κουγιώνη για το βιβλίο

“Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ”
Συγγραφέας: Μαρία Κυριαζή
Εκδόσεις Πνοή
.

✔️Το βιβλίο “Συλλέκτης τρένων” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, είναι ένα δυνατό whodunit μυθιστόρημα, όπου η συγγραφέας του Μαρία Κυριαζή καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών της, με ένα μυστήριο με πολλές διαστάσεις, που εκτυλίσσεται στους επικίνδυνους δρόμους της νυχτερινής Αθήνας.

✔️Μια νεαρή καλόγρια θα βρεθεί κρεμασμένη στο κελί της απροσδόκητα και με αδιευκρίνιστα κίνητρα, ενώ στην πόλη, ένας κατά συρροή δολοφόνος, αφήνει την υπογραφή του σε μια σειρά αποτρόπαιων δολοφονιών με θύματα νεαρές χορεύτριες νυχτερινών μπαρ και κλαμπ.

Ο “Κολομβιανός”, ένας επικίνδυνος δολοφόνος, κυκλοφορεί στους δρόμους σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό. Ποιος είναι; Τι θέλει; Πως επιλέγει τα θύματα του; Τι κοινό έχουν αυτές οι δυο υποθέσεις μεταξύ τους; Τι σχέση έχει το αρρωστημένο χόμπι του Συλλέκτη των τρένων με όλα τα παραπάνω; Τι ρόλο παίζει μέσα σε όλη αυτή ιστορία;

✔️Η υπαστυνόμος Ρίζου καλείται να βρει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και να εξιχνιάσει την πιο δύσκολη υπόθεση στη μέχρι τώρα καριέρα της, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες. Όλα γύρω της γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, το παρόν και το παρελθόν της συγκρούονται ενώ στο σκοτάδι της νύχτας ζωντανεύει τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες της.

✔️Μια σκληρή ιστορία για τη διαφθορά και την αδικία, ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως αυτό το είδος λογοτεχνίας, δε μπορεί να προσφέρει μόνο δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του, αλλά μπορεί και θίγει, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτά της γυναικείας κακοποίησης, λεκτικής και σωματικής, του μισογυνισμού, της σωματεμπορίας, της ψυχικής διαταραχής, της διαφθοράς, της χαλάρωσης των ηθικών φραγμών, της τοξικότητας και κάθε είδους απειλής που αποδομεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

.


.
✔️Η Μαρία Κυριαζή έχει εμπνευστεί έναν δυνατό, διανοητικό γρίφο που εκτυλίσσεται στις σελίδες του βιβλίου της και καλεί τους αναγνώστες της να τον λύσουν. Με την αδρεναλίνη στο κόκκινο, φυτεύει ευρηματικά τους σπόρους της περιέργειας στο μυαλό των επίδοξων λυτών αυτού του σαγηνευτικού μυστηρίου, που τόσο περίτεχνα έχει στήσει γι΄αυτούς. Ένα καλοστημένο παιχνίδι του νου, που παραπλανεί, ακονίζει, ερεθίζει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο, αλλά προσφέρει και άπλετη νοητική ικανοποίηση. Μια δεξιοτεχνική ιστορία συναρπαστικής ομορφιάς και αγωνίας, με βασικά ερωτήματα το πώς αποφασίζουμε τι είναι λάθος και τι σωστό σε έναν κόσμο όπου τίποτα από τα δύο δεν είναι απλό, ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της απόφασης και πιο τίμημα;

✔️Οι περιγραφές δυνατές, αποτυπώνουν ευφάνταστα τον χωροχρόνο και τοποθετούν εκεί τον αναγνώστη που απολαμβάνει την άριστα, εναρμονισμένη περιρρέουσα απρόσκοπτά. Τα άρτια σκιαγραφημένα ψυχογραφήματα των ηρώων του βιβλίου, δίνουν οικεία μορφή σε δυνατούς και αδύναμους χαρακτήρες και τους απαλλάσσουν από τον φανταστικό χαρακτήρα τους. Εύκολα ο αναγνώστης τους φαντάζεται γύρω του σαν φιγούρες της καθημερινότητας του, αφού μέσα από την αφήγηση, φωτίζονται διαφορετικές πλευρές, αποκαλύπτονται πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς τους, καθώς και οι μύχιες σκέψεις τους.

✔️Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη από τα πάθη των ηρώων της, τις αδυναμίες, τις αποφάσεις, τις πράξεις τους, φαίνεται πια ολοφάνερα, ο πολυεπίπεδος χαρακτήρας του βιβλίου. Βαθιά στοχαστικό, χωρίς να χάνει ούτε στιγμή την αστυνομική γοητεία του, συγκινητικό, τρυφερό ή σκληρό όπου χρειάζεται, σύγχρονα γραμμένο, μα με διαχρονικότητα στα μηνύματα που μεταφέρει, θυμίζει διαρκώς στον αναγνώστη τη δύναμη του ανθρώπου -και ας αναφέρεται περισσότερο στον γυναικείο δυναμισμό, εγώ δεν θέλω να κάνω αυτόν τον διαχωρισμό- που μάχεται κάθε είδους αυταρχισμό και καταπίεση. Εξαιρετικός τρόπος για να προσφέρει τροφή για σκέψη στον αναγνώστη της η Μαρία Κυριαζή και να δημιουργήσει συνειρμούς για ώριμες και αποτελεσματικές γνώμες και αποφάσεις.

✔️Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και το τέλος φυσικά απρόβλεπτο. Αν ο αναγνώστης προσπαθήσει να αντιπαρατεθεί με τη συγγραφέα, θα χάσει. Αν προσπαθήσει να προβλέψει τη συνέχεια ή να βρει γρήγορα τη λύση αυτού του γρίφου και τον δολοφόνο, θα αποτυγχάνει συνεχώς, καθώς η Κυριαζή, εξαπατά συνειδητά και με μεγάλη τέχνη τον αναγνώστη της, ξεγλιστρά εύκολα από σελίδα σε σελίδα προκαλώντας τον, κλείνοντας του παιχνιδιάρικα το μάτι για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί…αλλά που το μυαλό, ποτέ δεν θα το προβλέψει.

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο..

.

Ένα κρύο πρωινό του Νοέμβρη, μια νεαρή καλόγρια θα βρεθεί κρεμασμένη στο κελί της. Μπορεί ο θάνατός της να συνδέεται με τις αποτρόπαιες δολοφονίες νεαρών κοριτσιών που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ψυχαγωγία ενηλίκων;

Στους δρόμους της Αθήνας έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Ένας επικίνδυνος δολοφόνος, γνωστός στην πιάτσα ως Κολομβιάνος, κυκλοφορεί ελεύθερος και περιμένει υπομονετικά. Ένα και μόνο βλέμμα αρκεί για να διαβάσει την ψυχή τους. Τότε θα επιφέρει τη λύτρωση όπως μονάχα εκείνος γνωρίζει.

Η υπαστυνόμος Ρίζου καλείται να εξιχνιάσει την πιο δύσκολη υπόθεση στη μέχρι τώρα καριέρα της. Ένα αρρωστημένο παιχνίδι έχει στηθεί στα σκοτεινά πλοκάμια του διαδικτύου. Θα τα καταφέρει; Το παρόν της έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν. Όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, γιατί σαν πέφτει η νύχτα, οι εφιάλτες ζωντανεύουν.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
.
Η Μαρία Κυριαζή γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Εργοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδιατρική Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Από το 2013 εργάζεται κατ’ οίκον και σε κέντρα ειδικής αγωγής με παιδιά που παρουσιάζουν κυρίως νευροαναπτυξιακές διαταραχές, και ως επόπτρια επαγγελματιών εργοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τα παιδιά και την εργοθεραπεία και είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.ergotherapeiakids.com.
Έχει εκδώσει το βιβλίο «Οδηγός Σχολικής Προετοιμασίας για την Α΄ Δημοτικού και Δυσγραφία – Ασκήσεις αντιμετώπισης στο σπίτι», από τις εκδόσεις Upbility. Τα μυθιστορήματά της «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη» και «Ο συλλέκτης των τρένων» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πνοή.

.

Επιμέλεια και σύνταξη Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

.

Η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.
Είναι παντρεμένη και έχει τρεις γιους. Ζει στην Κοζάνη με την οικογένειά της. Λατρεύει τα βιβλία και ό,τι έχει σχέση με αυτά. Η αγάπη της αυτή την οδήγησε στο να δημιουργήσει τη βιβλιοφιλική ομάδα και το site «Βιβλίων Ορίζοντες».
Παρ’ όλο που η επαφή της με το βιβλίο, τους φίλους του και με συγγραφείς είναι καθημερινή, η αγάπη αυτή όλο και μεγαλώνει και την πλημμυρίζει.
Έγινε ανάγκη που ψάχνει συνεχώς τρόπους για να εκφραστεί, να μοιραστεί, να γίνει ανταποδοτική, έτσι οδηγήθηκε στη συγγραφή του πρώτου της “ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Επίσης συμμετέχει με διηγήματα της στα παρακάτω συλλογικά έργα Νιώθω, εκδόσεις Ελκυστής, 13 Συλλογή Διηγημάτων Τρόμου & Σκοτεινής Φαντασίας, εκδόσεις Lefalok, Διεθνής επετειακή ανθολογία. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκδόσεις Καμπύλη, Του έρωτα το κόκκινο, Εκατό χρόνια Σμύρνη, εκδόσεις Διάνοια και “Femina”, εκδόσεις Διάνοια.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ της Δήμητρας Ιωάννου, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

“Havana end” του Βάιου Γκαλημάνα, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

ΤΑ 30+1 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο