10.4 C
Greece
27 Απριλίου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”: “Η Μάγισσα” (The witch), γράφει η Κατερίνα Κοφινά

 

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

THE WITCH

Στο μακρινό 2015 η ταινία Η ΜΑΓΙΣΣΑ του Ρόμπερτ Έκγερς έφυγε από το φεστιβάλ του ΣΑΝΤΑΝΣ με το βραβείο της σκηνοθεσίας.  Ανακάλυψα την ταινία πριν λίγες μέρες και την είδα. Μπορεί να είναι παλιά μα ένιωσα την ανάγκη να σας την προτείνω για πολλούς λόγους.  Η ταινία στην Ελλάδα παίχτηκε μόνο μια φορά στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ σαν την ταινία έναρξης του HORRORANT  FILM FESTIVAL.  Και επίσης η ταινία δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη , που έχουμε δει ως τώρα σαν ταινία τρόμου. Ξεχάστε τα SCREAM τον Σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι , η τα HOCUS POCUS, THE CRAFT, WITCH HUNT  κτλ. Ο Έγκερς έφτιαξε μια ταινία που δε θα την ξεχάσει όποιος την δει και θα τον στοιχειώσει για τα καλά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η υπόθεση έχει να κάνει με μια οικογένεια χριστιανών που εξορίζεται από την κοινότητα που ζει, στα 1630 στην Αμερική.  Φεύγουν λοιπόν με τα πέντε παιδιά τους , το μικρότερο είναι αβάφτιστο ακόμα και φτιάχνουν μια μικρή φάρμα δίπλα σε ένα σκοτεινό δάσος. Εκεί όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με γεγονότα , που θα ταράξουν τις ισορροπίες τους.  Το κακό ξεκινά όταν χάνετε το βρέφος, ο Σαμ. Η ιστορία του Έγκερς είναι παρμένη από τους λαϊκούς θρύλους , και με αυτούς καταφέρνει να φτιάξει μια απειλητική   , και σκοτεινή ατμόσφαιρα , με την φάρμα να βρίσκεται στο φωτεινό σημείο της ιστορίας του και το δάσος απέναντι της σκοτεινό και μυστηριώδες.  Το κακό δεν δείχνετε αλλά υπονοείται , χωρίς ο σκηνοθέτης να προσπαθεί να μας τρομάξει με ξαφνικές σκηνές.  Ο τρόμος εδώ συμβαδίζει με την παράνοια , το δράμα και το μακάβριο. Αν και υπάρχουν σκηνές που εμένα μου πάγωσαν το αίμα. Αλλά ο τρόμος είναι ψυχολογικός. Μπορεί η ταινία να είναι αργή  σε σχέση με οτιδήποτε έχετε δει. Αλλά αυτό πιστέψτε με το είδα σαν ατού της. Από την άλλη οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καταπληκτικές.  Και δένουν με την ατμόσφαιρα και τον ρεαλισμό. Το φιλμ γυρίστηκε επίσης με φυσικό φωτισμό, και την μουσική που είναι γεμάτη φρίκη την υπογράφει ο MARK KORVEN.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Με την καθηλωτική της  ατμόσφαιρα , αυτή η ταινία αν και έχουν περάσει 9 χρόνια ,  από τότε που κυκλοφόρησε, θεωρώ πως είναι ένα φιλμ που θα σας αφήσει με πολλές σκέψεις , και ακόμα περισσότερες απορίες. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Καλού κακού πείτε και μια προσευχή πριν την ξεκινήσετε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π ΚΟΦΙΝΑ 

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Η σημασία των ονομάτων στην αρχαία Ελλάδα. Τι σημαίνει Θεμιστοκλής, Θρασύβουλος, Ηράκλειτος…

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18-10-2018

Μεγακλής

Ρούμπι Μπρίτζις: το πρώτο έγχρωμο κορίτσι, που πήγε σε “σχολείο λευκών”..

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο