12.6 C
Greece
28 Απριλίου, 2024
MORE ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

“ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ!” της Δήμητρας Ιωάννου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή-Κουγιώνη για το βιβλίο

.
“ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ!”
Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου
Εκδόσεις Ψυχογιός
.
Με τον πολύ ευφάνταστο και έξυπνο τίτλο “Να ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης και έμπειρης συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου.
  

Ένα μυθιστόρημα συνταρακτικό, που αφηγείται μια δυνατή ιστορία μυστηρίου που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2023. Ένα βιβλίο αληθινό και επίκαιρο, που θίγει σοβαρά κοινωνικά θέματα της εποχής μας και αιχμαλωτίζει τους αναγνώστες που θα το επιλέξουν, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα

Οι βασικές ηρωίδες του βιβλίου, Νάντια, Μαίρη και Φανή, είναι τρείς γυναίκες, με διαφορετικές ζωές, χαρακτήρες και ενδιαφέροντα και εντελώς άγνωστες μεταξύ τους. Έχουν όμως έναν κοινό γνωστό, τον διάσημο τηλεπαρουσιαστή του καναλιού UNIX TV, Αντίνοο Ιωσηφίδη και έναν κοινό στόχο, να ξεμπερδέψουν επιτέλους μαζί του. Το κοινό μίσος που νιώθουν για τον Αντίνοο, η αγανάκτηση, η πίκρα και η επιθυμία τους για δικαίωση και λύτρωση από τα τοξικά δεσμά του, είναι τα κίνητρα που θα τις ενώσουν και θα τους δώσουν τη δύναμη που χρειάζονται για να τον αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Σύμμαχοι τους σε αυτή τη σημαντική μάχη ζωής για την κάθε μια, η Ρωξάνη, μια μυστηριώδης γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, και ο γνωστός αστρολόγος Κένταυρος Πηλιάδης.

Μα τι κάνει αυτούς τους πέντε ανθρώπους να συντάσσονται εναντίον του Αντίνοου; Μα φυσικά ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που επηρεάζει τις ζωές τους. Και οι πέντε αυτοί άνθρωποι είναι θύματα του αδίστακτου Αντίνοου. Έτσι λοιπόν παίρνουν την κοινή απόφαση, που αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου και ταυτόχρονα, τον εναρμονίζει με την ιστορία απόλυτα. 

Ο Αντίνοος Ιωσηφίδης, μπροστά από τις κάμερες, είναι για το τηλεοπτικό κοινό, ένας ταλαντούχος και δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής, όταν όμως τα φώτα της εκπομπής του κλείνουν, αφήνει κάθε αποπλανητική μάσκα να πέσει και ο ανθρωποφάγος χαρακτήρας του αποκαλύπτεται. Είναι ο απόλυτος ναρκισσιστής! Η αρχή κάθε σχέσης μαζί του μοιάζει με ιδανική και ονειρική, όμως σύντομα αυτή η σχέση καταλήγει σε εφιάλτη. Μέσα από τη συναισθηματική χειραγώγηση, υποτίμα ανθρώπους που έχουν σχέση μαζί του, υπονομεύει την αξία τους και εκμηδενίζει την αυτοπεποίθησή τους. Άκρως τοξικός, και με πολλά ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, ύπουλος, αδίστακτος, σκέφτεται πάντα με κέντρο τον εαυτό του και το δικό του όφελος, θυσιάζοντας κάθε είδους σχέσης, με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Υπερόπτης και σατανικός, εκμεταλλεύεται τα πάντα και τους πάντες. 

Η Μαίρη είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, που δίνει συνεχώς τις δικές της μικρές ή μεγάλες μάχες με την καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που την υποτάσσει, την εξουσιάζει, της αφαιρεί κάθε δικαίωμα στο όνειρο και τη ζωή, της απορροφά κάθε ρανίδα αυτοπεποίθησης, την εγκλωβίζει και της θολώνει τη λάμψη που κρύβει ο ακατέργαστος χαρακτήρας της. Τι επιδιώκει; Τι θα πετύχει; Ποιο ρόλο παίζει ο Αντίνοος στη ζωή της; 

Η προσωπικότητα της Νάντιας αντικατοπτρίζει τη γυναίκα του σήμερα. Είναι δυναμική και ανεξάρτητη, ό,τι πέτυχε δεν της χαρίστηκε το κέρδισε με το σπαθί της. Με άποψη και αντικειμενικότητα αντιμετωπίζει την κάθε κατάσταση και τους ανθρώπους γύρω της. Αν και θα μπορούσε, ποτέ δεν χρησιμοποίησε την αψεγάδιαστη ομορφιά της ως όπλο στη φαρέτρα της, για να κατακτήσει τα όνειρα της. Κουβαλά ένα δύσκολο παρελθόν και πολλούς δαίμονες που αναμετριέται μαζί τους διαρκώς. Ένας ακόμα είναι και ο Αντίνοος. Με ποιον τρόπο όμως έχει καταφέρει να επηρεάσει τη ζωή μιας τόσο δυνατής γυναίκας; Θα καταφέρει να απαλλαγεί από αυτόν τελικά και με ποιο τίμημα;

Η Φανή είναι ένα πλάσμα συμπαθέστατο, γλυκύτατο και πανέξυπνο. Δεν αφήνει ποτέ ένα εκ γενετής πρόβλημα υγείας που έχει, να γίνει τροχοπέδη στη ζωή της. Με την ευφυΐα της, το χιούμορ της και τις αποστομωτικές απαντήσεις της αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και την κακεντρέχεια των γύρω της. Βρίσκει πάντα την κατάλληλη λύση σε κάθε πρόβλημα, θα βρει άραγε τη λύση και με τον Αντίνοο; Θα καταφέρει να ξεμπερδέψει οριστικά μαζί του; 

Τη Ρωξάνη εκτός από το μυστήριο, την ακολουθεί και μια προσωπική τραγωδία. Μαζί με τον αστρολόγο Κένταυρο Πηλιάδη, θα γίνουν ο συνδετικός κρίκος των τριών γυναικών και όχι μόνο…Γιατί όμως φέρνουν σε επαφή αυτές τις γυναίκες; Πως εμπλέκονται με τον Αντίνοο και ποιο το δικό τους όφελος;

Η Δήμητρα Ιωάννου με εξαιρετική δεξιοτεχνία στήνει γύρω από τους ήρωες της μια συναρπαστική περιπέτεια, με κινηματογραφική και καταιγιστική δράση που καθηλώνει τον αναγνώστη και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του. Ίντριγκες, εντάσεις, σκοτεινά μυστικά, κρυμμένες αλήθειες, έντονο παρασκήνιο, κλονίζουν τις συμπεριφορές και τις ζωές των ηρώων και οδηγούν σε απροσδόκητες ανατροπές, που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις και άπλετη αναγνωστική τέρψη, ακόμα και στους πιο απαιτητικούς αναγνώστες-πιστεύω.  

Οι φωτογραφικές περιγραφές της Δήμητρας Ιωάννου προκαλούν αβίαστα εν συναίσθηση και μεταφέρουν εύκολα τον αναγνώστη, στους χωροχρόνους της ιστορίας της. Το έξυπνο και εύστοχο χιούμορ της, τοποθετημένο έντεχνα και με ισορροπημένες δόσεις στο κείμενο, είναι μια ακόμα απόδειξη της συγγραφικής της δεινότητας. Κάνει το κείμενο περισσότερο εύπεπτο, χωρίς να του αφαιρεί τη σπουδαιότητα τουούτε για μια στιγμή.

 

Οι ήρωες της σωστά δομημένοι, δημιουργούν αμέσως την οικειότητα ενός συνηθισμένου ανθρώπου, που παλεύει με τις δυσκολίες της ζωής και τους προσωπικούς του δαίμονες και πάθη, όπως οι περισσότεροι από μας. Μπορούμε να εντοπίσουμε κοινά στοιχεία σε αρκετούς από αυτούς και να τους νιώσουμε, να τους καταλάβουμε, να θυμώσουμε μαζί τους ή να τους δικαιολογήσουμε, να τους αντιπαθήσουμε ή να τους συμπαθήσουμε, να μπούμε στη θέση τους και να ευχηθούμε για αυτούς την πολυπόθητη λύτρωση που θα ανακουφίσει μαζί με αυτούς και εμάς.   

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του βιβλίου εστιάζει σε σοβαρά και ουσιώδη ζητήματα, ερωτήματα και προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Συναισθηματική κακοποίηση, τοξικότητα, κατάθλιψη, αυτισμός, ναρκωτικά, αποξένωση, κοινωνικός αποκλεισμός, ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση, λάθος αποφάσεις που καταστρέφουν ζωές, εμπορία ανθρώπων. Θέματα που ταλανίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολες. Η φωνή της Δήμητρας Ιωάννου όμως, γίνεται ηχηρή όχι για να παρουσιάσει αυτά τα προβλήματα, γίνεται ηχηρή, για να αποδείξει στους αναγνώστες της μέσω της ιστορίας της, πως η αλληλεγγύη, η εκτίμηση, ο σεβασμός, η συνεργασία, η καλή πρόθεση, οι κοινοί στόχοι, η αξιοπρέπεια, η αυτοπεποίθηση, τα όνειρα, οι αξίες και η αγάπη, μπορούν να γίνουν η δύναμη που χρειάζεται, η αφορμή και ο τρόπος, για να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Ακούγοντας τους ανθρώπους γύρω μας, κατανοώντας τα θέλω και τις ανάγκες τους, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός, ο κόσμος αυτός μπορεί να γίνει πιο υποφερτός, πιο όμορφος, πιο ελπιδοφόρος, πιο ανθρώπινος. 

Διαβάστε το βιβλίο αυτό, θα το απολαύσετε σίγουρα, μα βασικό για μένα είναι, πως μετά, θα σας είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τους Αντίνοους δίπλα σας, αλλά και να βρείτε τη δύναμη και τους τρόπους, να ξεμπερδέψετε με αυτούς ή να αρχίσετε να το σκέφτεστε…και αυτό μια καλή αρχή είναι! 

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο..

 

ΜΑΙΡΗ: ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΦΑΝΗ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑΝΤΙΑ: ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

Τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον διάσημο τηλεπαρουσιαστή του UNIX TV Αντίνοο Ιωσηφίδη. Μαζί τους η Ρωξάνη, μια μυστηριώδης γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, και ο γνωστός αστρολόγος Κένταυρος Πηλιάδης, που ενορχηστρώνουν καταστάσεις και κινούν παρασκηνιακά τα νήματα.

Τι κοινό έχουν οι πέντε αυτοί άνθρωποι ενάντια στον αλαζονικό παρουσιαστή; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να ξεμπερδεύουν με τον Αντίνοο;

Ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές και κρυμμένα μυστικά, που θα σας κάνει να γελάσετε, να καρδιοχτυπήσετε, να συγκινηθείτε! Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη και στις δεύτερες ευκαιρίες!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ | Psichogios.gr

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση.

Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος.

Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.

.

Επιμέλεια και σύνταξη Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

.

Η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.
Είναι παντρεμένη και έχει τρεις γιους. Ζει στην Κοζάνη με την οικογένειά της. Λατρεύει τα βιβλία και ό,τι έχει σχέση με αυτά. Η αγάπη της αυτή την οδήγησε στο να δημιουργήσει τη βιβλιοφιλική ομάδα και το site «Βιβλίων Ορίζοντες».
Παρ’ όλο που η επαφή της με το βιβλίο, τους φίλους του και με συγγραφείς είναι καθημερινή, η αγάπη αυτή όλο και μεγαλώνει και την πλημμυρίζει.
Έγινε ανάγκη που ψάχνει συνεχώς τρόπους για να εκφραστεί, να μοιραστεί, να γίνει ανταποδοτική, έτσι οδηγήθηκε στη συγγραφή του πρώτου της “ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Επίσης συμμετέχει με διηγήματα της στα παρακάτω συλλογικά έργα Νιώθω, εκδόσεις Ελκυστής, 13 Συλλογή Διηγημάτων Τρόμου & Σκοτεινής Φαντασίας, εκδόσεις Lefalok, Διεθνής επετειακή ανθολογία. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκδόσεις Καμπύλη, Του έρωτα το κόκκινο, Εκατό χρόνια Σμύρνη, εκδόσεις Διάνοια και “Femina”, εκδόσεις Διάνοια.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ” της Ειρήνης Βαρδάκη, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΘΟΥΛΟΥ”του X. Φ. Λάβκραφτ , γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Καλλιόπη Γιακουμή

Ο “πρίγκιπας” του παραμυθιού ήταν “δράκος”: Οι δολοφόνοι με το “αγγελικό πρόσωπο”. Εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με θύματα γυναίκες (α΄μέρος)

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο