9.8 C
Greece
27 Απριλίου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”: “3 BODY PROBLEM”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

3 BODY PROBLEM

(ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ)

Η νέα σειρά του ΝΕΤΦΛΙΞ από τους παραγωγούς του GAME OF THRONES είναι μια συναρπαστική sci-fi  παραγωγή βασισμένη στην τριλογία των βιβλίων του Κινέζου συγγραφέα LIU CIXIN. Ναι δεν έχουμε ξαναδεί έτσι τους εξωγήινους, ούτε τους παράλληλους κόσμους. Από την άλλη τι θα έκανε η ανθρωπότητα αν κάποια ( ΣΟΦΌΝΙΑ )  μας παρακολουθούσαν και ήξεραν τα πάντα για εμάς;. Τα ΣΟΦΟΝΙΑ θα τα καταλάβετε τι είναι βλέποντας την σειρά. 

Πάμε λοιπόν στην υπόθεση η οποία συνδέεται με την Πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα. Για να μας φέρει στο 2024. Για όσους δεν ξέρουν τι ήταν θα σας γράψω λίγα λόγια. Η επαναστατική θεωρία του ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ  ΣΤΑ 1966 στην Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είχε καταστροφικές συνέπειες.  Ήθελε να επικρίνει την αντιδραστική αστική ιδεολογία στον τομέα της ακαδημαϊκής κοινότητας ,της παιδείας , των μέσων ενημέρωσης , των τεχνών  και τις εκδοτικής βιομηχανίας. Και να σωπάσουν την ηγεσία στον τομέα του πολιτισμού. Αυτό είχε ως συνέπεια το φοιτητικό κίνημα που δημιουργήθηκε να σκοτώσει δασκάλους, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες. Την δεκαετία 1966 1976 το κίνημα έφερε χάος στην Κίνα, και έγραψε την πιο δραματική σελίδα της.

 

 

Από εκεί ξεκινά λοιπόν ο συγγραφέας την ιστορία του και μας παρουσιάζει την ηρωίδα του την  Γιε Γουέντζι, που βλέπει την δολοφονία του φυσικού ,ακαδημαϊκού πατέρα της. Επειδή ήταν το δεξί του χέρι αποφεύγει τον θάνατο , όταν την καλούν να ζήσει σε μια μυστική στρατιωτική βάση.  Εκεί ως επιστήμονας κάνει μια επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, και παίρνει το ρίσκο να τους καλέσει να σώσει την ανθρωπότητα από την βία.  Μα με την κίνηση της αυτή παίρνει το μέλλον της ανθρωπότητας στα χέρια της. Και αυτό στην πορεία είναι από μόνο του καταστροφικό.

 

 

Η σειρά καταφέρνει επάξια να ενώσει την επιστήμη με την φιλοσοφία. Είναι ίσως μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν έχουμε ξαναδεί. Οι εξωγήινοι με την ονομασία ΣΑΝ-ΤΙ  έρχονται να μας σώσουν η να μας εξοντώσουν; Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι συνωμοσίες , τα επιστημονικά μυστήρια και ο τρόμος για το μέλλον θα σας εξάψουν την φαντασία. Δεν έχετε παρά να την δείτε μιας και αξίζει. Η πρώτη σεζόν είναι 8 επεισόδια στο ΝΕΤΦΛΙΞ και αναμένουμε την δεύτερη σεζόν με πολύ αγωνία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π.ΚΟΦΙΝΑ       

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30-09-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

Οι σατανικοί εραστές και κατά συρροή δολοφόνοι που αιματοκύλισαν την Αμερική….

Καλλιόπη Γιακουμή

Μαρία Κάλλας, η ντίβα! Μαρία Κάλλας, η κορυφαία σοπράνο !

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο