5.8 C
Greece
21 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“Πυγολαμπίδες” της Kristin Hannah, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο :

“ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ “
Συγγραφέας KRISTIN XANNAH
Εκδόσεις Κλειδάριθμος 
***
Το βιβλίο “Πυγολαμπίδες” της Kristin Hannah, είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα, δυνατά, γοητευτικά και καλογραμμένα μυθιστορηματα που έχει γράψει μέχρι στιγμής, η εξαιρετική αυτή συγγραφέας, με τους χιλιάδες αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα!
Η Kristin Hannah, είναι μια χαρισματική, ταλαντούχα λογοτέχνιδα, μια συγγραφέας που ξέρει να σε ταξιδεύει μέσα από τις ιστορίες που πραγματεύεται. Με την υπέροχη μεστή γραφή που διαθέτει, μέσα από ονειρικές περιγραφές και με τα δυνατά συναισθήματα που έχει την τέχνη να δημιουργεί, προσφέρει στους αναγνώστες της, συναρπαστικά αναγνωστικά ταξίδια.
Ξεχωριστό λοιπόν και αυτό το βιβλίο της συγγραφέως που ιχνηλατεί βαθιά την ψυχή, εγείρει την σκέψη και κατορθώνει από την πρώτη του κιόλας σελίδα, να κερδίσει τον αναγνώστη, που επέλεξε, να ταξιδέψει επιλέγοντας εύστοχα, το μοναδικό συγγραφικό ταλέντο της Kristin Hannah!
Οι Πυγολαμπίδες είναι η ιστορία δύο γυναικών, της Kate και της Tully, τις οποίες συνδέει μια βαθιά δυνατή και αξεπέραστη φιλία. Δύο διαφορετικές προσωπικότητες, με ξεχωριστούς δρόμους και διαφορετικά όνειρα, που δοκιμάζονται μέσα στις δεκαετίες που διανύουν. Ενωμένες σαν γροθιά, ονειρεύονται με κοινό φόντο τον γεμάτο αστερία ουρανό που σαν έφηβες κοιτούσαν, καταστρώνοντας τα πρώτα τους σχέδια, βιώνουν μαζί τα πρώτα τους νεανικά σκιρτήματα, ζουν την ανεμελιά της ηλικίας τους μα και τις πρώτες ανησυχίες για το μέλλον τους, λίγο πριν το κατώφλι της ενηλικίωσης τους.
Στα χρόνια που ακολουθούν η Κέιτ και η Τάλι, αυτές οι τόσο διαφορετικές όμως τόσο άρρηκτα δεμένες γυναίκες, θα παλέψουν η κάθε μία ξεχωριστά να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.
Η Τάλι απίστευτα φιλόδοξη και ανήσυχο πνεύμα, βάζει στόχο την κορυφή και την ανεβαίνει με κάθε τίμημα. Διψασμένη για δόξα, χρήματα και αναγνώριση, προσπαθεί να βρει την ευτυχία και να καλύψει τα συναισθηματικά της κενά, μέσα από μια επιτυχημένη καριέρα.
Η Κέιτ, προσπερνάει ευκαιρίες και όνειρα..Παντρεύεται και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην οικογένεια της που λατρεύει. Ζει μέσα από τις ζωές των αγαπημένων της και πολλές φορές αναρωτιέται, πώς θα ήταν η ζωή της αν είχε κάνει διαφορετικές επιλογές…
Και οι ξεχωριστές μα συνάμα παράλληλες ζωές τους, κυλάνε ποτέ ορμητικά και πότε γαλήνια, σαν το ποτάμι των εφηβικών τους χρόνων και τις βρίσκει πάντα μαζί να αναπολούν τα χρόνια της αθωότητας και να ωριμάζουν μέσα από τις αντιθέσεις τους, μέσα από τις σιωπηλές ζήλιες τους, μέσα από τις απίστευτες ανατροπές που και πάλι μαζί αντιμετωπίζουν, μα και μέσα από τον θαυμασμό και την αγάπη, που νιώθουν η μια για την άλλη.
Ώσπου όλα ανατρέπονται σε μια στιγμή.. Ένας ανεμοστρόβιλος απρόβλεπτων γεγονότων, θα φέρει το χάος στο πέρασμα του, θα τις παρασύρει στη δίνη του και οι δύο φίλες χάνονται. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στις ζωές τους, θα είναι συνταρακτικές ..
Οι Πυγολαμπίδες είναι ένα μυθιστόρημα ωδή στο όνομα της αληθινής και αιώνιας φιλίας. Ένα μυθιστόρημα έντονων συγκινήσεων και συναισθημάτων που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη. Η δεινή και επιδέξια πένα της Kristin Hannah, σύγχρονη και ρεαλιστική, ζωγραφίζει τις σελίδες του βιβλίου περίτεχνα, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο καμβάς και σκιαγραφεί με τα πιο κατάλληλα χρώματα εικόνες, συναισθήματα και πρόσωπα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου διάφανοι και αληθινοί, σε προσκαλούν να σε σεργιανίσουν στην ιστορία τους.
Η γραφή της Hannah ρέει σαν γάργαρος ποταμός και δεν αφήνει περιθώρια να μην παρασυρθείς στην δίνη του, να μην συγκινηθείς, να μην συμπάσχεις, να μην κατανοείς, να μην αγανακτείς, να μην θυμώνεις πολλές φορές με τους ήρωες της, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους.
Ένα δυναμικό μυθιστόρημα από την αγαπημένη Kristin Hannah, που διαβάζεται απνευστί που κερδίζει αβίαστα τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον από την πρώτη σελίδα ως και την τελευταία. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί, που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.
Αληθινό, ζωντανό, έντονο, δραματικό, χαρούμενο, νοσταλγικό, γεμάτο συναισθήματα, χρώματα και εικόνες, με πληθώρα μηνυμάτων και ποικίλες συγκινήσεις, θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά του κάθε αναγνώστη που θα το επιλέξει για το επόμενο αναγνωστικό του ταξίδι!!!
“Όταν στέκονταν μαζί ψηλά στον λόφο, αντί για επιβλητικά δέντρα, λασπόλακκους και στο βάθος τα χιονισμένα βουνά, έβλεπαν όλα τα μέρη που μια μέρα θα επισκέπτονταν. Το βράδυ έβγαιναν στα κρυφά από τα γειτονικά τους σπίτια και συναντιούνταν σ’ εκείνον τον δρόμο. Στις όχθες του ποταμού Πίλτσακ κάπνιζαν κλεμμένα τσιγάρα, έκλαιγαν με τους στίχους του «Billy, Don’t Be a Hero» και έλεγαν τα πάντα η μια στην άλλη. Κι έτσι οι ζωές τους ενώθηκαν, μέχρι που στο τέλος του καλοκαιριού κανείς δεν ήξερε πού σταματούσε το ένα κορίτσι και πού ξεκινούσε το άλλο. Για όσους τις ήξεραν, ήταν απλά οι «Τάλι-και-Κέιτ» και για πάνω από τριάντα χρόνια εκείνη η φιλία αποτελούσε τη βάση της ζωής τους: ήταν δυνατή, ανθεκτική, σταθερή.  Η μουσική μπορεί να άλλαζε από δεκαετία σε δεκαετία, αλλά οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στον Δρόμο με τις Πυγολαμπίδες έμεναν απαράλλαχτες.
Κολλητές για πάντα…”

 

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη δύναμη της γυναικείας φιλίας από τη συγγραφέα του παγκόσμιου best seller Το Αηδόνι

Η Κέιτ Μαλάρκι είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι, αλλά το καλοκαίρι του 1974 μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της το πιο δημοφιλές κορίτσι και θέλει να γίνουν φίλες. Η Τάλι Χαρτ μοιάζει να έχει τα πάντα –ομορφιά, εξυπνάδα, φιλοδοξία. Επιφανειακά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά το καλοκαίρι εκείνο χτίζουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ζωή. Τάλι-και-Κέιτ. Αχώριστες, σαν μία λέξη.

Για τριάντα χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από τις θύελλες της ζήλειας, του θυμού και του πόνου. Η Τάλι κυνηγά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της για να κατακτήσει τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ θέλει μόνο να ερωτευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Οι δυο τους πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, μέχρι που μία μόνο πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και δοκιμάζει τις αντοχές τους και τη φιλία μιας ζωής.

  • Μεταφράστηκε σε 31 γλώσσες
  • Έλαβε περισσότερες από 70.000 κριτικές 5* στο Goodreads
  • Σύντομα θα μεταφερθεί σε σειρά στο Netflix με τίτλο Firefly Lane

Είπαν για το βιβλίο:

«Ένα συγκινητικό και ρεαλιστικό πορτρέτο µιας σύνθετης φιλίας ανθεκτικής στον χρόνο.»
–Booklist

«Αυτή η εκπληκτική ιστορία δύο κολλητών φιλενάδων που επιβιώνουν µετά από πολλές δοκιµασίες είναι ένα από τα πιο επιτυχηµένα έργα της Χάνα.»
–The Seattle Times

«Ένα αισιόδοξο µήνυµα για τη δύναµη της φιλίας και της οικογένειας»
–Publishers Weekly

Λίγα λόγια για την συγγραφέα..

Κριστίν Χάνα έχει γράψει περισσότερα από 20 µυθιστορήµατα, πολλά από τα οποία µπήκαν στη λίστα best seller των New York Times. Πρώην δικηγόρος που εγκατέλειψε την καριέρα της για να γίνει συγγραφέας, ζει µε τον σύζυγο και τον γιο της στις ΗΠΑ. Το μυθιστόρημά της Το Αηδόνι µμεταφράστηκε σε 43 γλώσσες και έγινε διεθνές best seller µε πωλήσεις άνω των 3.000.000 παγκοσμίως, ενώ το μυθιστόρημά της Αχανής µοναξιά κέρδισε το βραβείο αναγνωστών Goodreads Choice Awards.

Μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.kristinhannah.com

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

” Μη με λησμόνει”του Κώστα Κρομμύδα, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ” της Γιώτας Γουβέλη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Μεγακλής

“ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” της Θεοδώρας Τζόκα, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο