10.8 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

“Φέρε με πίσω” της Paris B. A, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

 Η άποψη της Δέσποινας Ανθοπούλου για το βιβλίο

***

“Φέρε με πίσω”
Συγγραφέας Paris B. A.
Εκδόσεις Bell

***

Εκείνη εξαφανίζεται και εκείνος λέει ψέματα στην αστυνομία… Τώρα αν πάει το μυαλό σας στην γνωστή ιστορία όπου πρωταγωνιστούν το θύμα και ο ζηλιάρης φίλος, πέσατε σίγουρα έξω αφού πρόκειται για ένα ασυνήθιστο ζευγάρι .

Ένα ταξίδι οδικώς στην Γαλλία για δύο νέους ερωτευμένους, τον Φιν και την Λέιλα.

Η Λέιλα εξαφανίζεται..μετά από μια στάση σε υπαίθριο πάρκινγκ, ο Φιν επιστρέφει στο αυτοκίνητο και το κορίτσι του δεν είναι εκεί. Αυτή είναι η αλήθεια που λέει στην αστυνομία και ναι, είναι η αλήθεια, όχι όμως όλη. Κρύβει στοιχεία απ’ τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης του για τους δικούς του λόγους, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι και ένοχος. Η αποκάλυψη τους όμως τον κάνει κύριο ύποπτο καθώς κινεί πάνω του όλες τις υποψίες.

Χρόνια μετά και ενώ ο Φιν έχει ξαναφτιάξει την ζωή του με την αδερφή της Λέιλα, κάποιος του τηλεφωνεί να του πει πως την είδε. Ήταν όμως εκείνη ή μήπως κάποια που της έμοιαζε..;; Και γιατί τώρα;;; Τι είναι αυτό που θέλει και τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ;;

Ταυτόχρονα κάνουν την εμφάνιση τους, ξύλινες ρωσικές κούκλες που δημιουργούν μια απειλή από το παρελθόν. Θύτες, θύματα, αληθινά γεγονότα, παράλληλες ιστορίες, συνθέτουν όχι μόνο ως την τελευταία σελίδα, αλλά κυριολεκτικά ως την τελευταία λέξη, ένα βιβλίο απρόβλεπτο, και άκρως συναρπαστικό.

Ένα βιβλίο που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ψυχολογικό θρίλερ, αγωνία, συνεχείς ανατροπές, αποπροσανατολισμό του αναγνώστη, καθώς ακόμα και όταν αυτός είναι σίγουρος για την λύση, νέες υπόνοιες έρχονται για να ξετυλίξουν ένα νέο κουβάρι μυστηρίου.

Κεφάλαια μικρά, με εναλλαγή στην αφήγηση των προσώπων και του χρόνου καθώς ο αναγνώστης μεταφέρεται αρμονικά, απ’ το παρόν στο παρελθόν χωρίς αυτό να τον μπερδεύει .

Ένας τέλος τραγικό… “Αλλά αν υπήρχε κάτι που με βασανίζει περισσότερο από καθετί άλλο: η σκέψη ότι αν είχα αγαπήσει αληθινά την Λέιλα θα την είχα αναγνωρίσει οπουδήποτε ”

Ένα βιβλίο μικρογραφία της πραγματικότητας καθώς αναδεικνύει τις παθογένειες των ανθρώπινων σχέσεων, που φυσικά δεν είναι τέλειες…

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο.

ΕΚΕΙΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
Ο Φιν και η Λέιλα είναι νέοι και ερωτευμένοι. Καθώς επιστρέφουν οδικώς από τις διακοπές τους στη Γαλλία, ο Φιν κάνει μια στάση σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και αφήνειτη Λέιλα μόνη στο αυτοκίνητο. Όταν γυρίζει, μερικά λεπτά αργότερα, η Λέιλα έχει εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ
Αυτή είναι η ιστορία που λέει στην αστυνομία ο Φιν. Και είναι η αλήθεια –αλλά όχι όλη η αλήθεια.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΑ
Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Φιν έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Έλεν, την αδερφή της Λέιλα, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα. Κάποιος έχει δει τη Λέιλα. Είναι όντως εκείνη, όμως, ή κάποιος που προσποιείται ότι είναι η Λέιλα; Και, αν είναι εκείνη, τι θέλει; Και τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα της εξαφάνισής της;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ BESTSELLER ΤΩΝ 2.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Paris B. A. Η B. A. Paris έχει γαλλο-ιρλανδική καταγωγή.

Μεγάλωσε στην Αγγλία και αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία, όπου εργάστηκε μερικά χρόνια σε διεθνή τράπεζα πριν επανεκπαιδευτεί ως καθηγήτρια και ανοίξει σχολή ξένων γλωσσών μαζί με τον σύζυγό της.

Εξακολουθούν να ζουν στη Γαλλία και έχουν πέντε κόρες.

 

Το “Πίσω από κλειστές πόρτες” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Σύνταξη και επιμέλεια: Δέσποινα Ανθοπούλου

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΤΥΦΛΑ ΨΑΡΙΑ

Μεγακλής

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Μεγακλής

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο