14.7 C
Greece
15 Μαΐου, 2024
CRIME-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΘΡΙΛΕΡ Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ του Arne Dahl, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

📌 ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ: 11/06/2024

‼️ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
✒️ Συγγραφέας: Arne Dahl
📖Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης
📚 Εκδόσεις Μεταίχμιο
.……………
Ένας διευθυντής σε βιομηχανία χάλυβα εντοπίζεται νεκρός μέσα στη φλεγόμενη BMW του σε ένα χωράφι έξω από την Ουψάλα. Το περιστατικό αυτό κρίνεται ατύχημα και έτσι δεν εξετάζεται σοβαρά.
Ωστόσο, όταν συμβαίνει άλλο ένα «ατύχημα», η επιθεωρήτρια Eva Nyman αντιλαμβάνεται ότι κάτι πολύ μεγαλύτερο συμβαίνει – κάτι σχετικό με την τρέχουσα συζήτηση περί κλίματος. Κι αυτό επειδή λαμβάνει μια επιστολή, γραμμένη σε μια παλιά γραφομηχανή – επιστολή που δεν περιγράφει απλώς τα δύο περιστατικά αλλά προβλέπει και μια επερχόμενη, πολύ χειρότερη επίθεση. Τώρα, πριν να συμβεί η επόμενη επίθεση, η Nyman πρέπει να κινητοποιήσει την ειδική ομάδα της, τη NOVA (μια ομάδα εκκεντρικών αστυνομικών που ασχολούνται με τις πλέον ασυνήθιστες υποθέσεις), για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά – ποιος κρύβεται μέσα στον κύκλο.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Διαβάζοντας το νέο βιβλίο του Dahl μυρίζουμε τον κίνδυνο, βλέπουμε τη γλώσσα να αλλάζει ρυθμό αποτυπώνοντας με ακρίβεια τις ανατροπές της πλοκής. Ανυπομονώ για το επόμενο της σειράς.
Goteborgs-Posten, Sweden

Μια πάρα πολύ δυνατή αρχή της νέας σειράς του Dahl.
Dagens Nyheter, Sweden

Σασπένς υψηλών προδιαγραφών!
Femina, Sweden

Αυτή η σειρά εγκαινιάζεται με απόλυτη σοβαρότητα χωρίς να λείπει το χιούμορ. Μια διεισδυτική ματιά στον σύγχρονο κόσμο. Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα.
Skanska Dagbladet, Sweden

Αυτή τη χρονιά, ο Arne Dahl γιορτάζει τα 25 του χρόνια ως μετρ του σασπένς, χαρίζοντάς μας μια νέα σειρά. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι με αμέτρητες ανατροπές και όλα τα στοιχεία που κάνουν τον συγγραφέα το αστέρι που είναι: κοινωνική κριτική, προσωπικός προβληματισμός σε μια εξαιρετική γλώσσα.
Kapprakt, Sweden

…………
Arne Dahl: Jetzt ist er tot, der Schwedenkrimi - WELTΟ Arne Dahl (Άρνε Νταλ) είναι στην πραγματικότητα ο Σουηδός κριτικός λογοτεχνίας Γιαν Άρναλντ.
Με το ψευδώνυμο αυτό έγινε γνωστός διεθνώς υπογράφοντας την επιτυχημένη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστές τα μέλη της Ομάδας Άλφα και τη βραβευμένη τετραλογία με πρωταγωνιστές τα μέλη της Ομάδας Opcop.
Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες.
Για το συγγραφικό του έργο έχει λάβει πλήθος διακρίσεων τόσο στη Σουηδία όσο και στη Δανία και τη Γερμανία. Η πιο πρόσφατη σειρά του με πρωταγωνιστές το δίδυμο Σαμ Μπέργερ και Μόλι Μπλουμ εγκαινιάστηκε με τον τίτλο Επτά μείον ένα (Μεταίχμιο, 2018) και γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.arnedahl.net

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΔΩΔΕΚΑ ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη” της Κατερίνας Τζαβάρα, από τις Εκδόσεις Διάπλους

Καλλιόπη Γιακουμή

“Το χέρι του Θεού” της Ελευθερίας Μεταξά, από τις Εκδόσεις Μίνωας

Καλλιόπη Γιακουμή

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο