10.4 C
Greece
27 Απριλίου, 2024
Βιβλία ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ της Κριστίν Χάρμελ, από τις εκδόσεις Μίνωας

📌 ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

✔️Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
✒️ Συγγραφέας: Κριστίν Χάρμελ
📖 Μετάφραση: Μπακοδήμου Αγορίτσα-Γεώργιος
🔵 Κατηγορία: Ιστορικό
📚 Εκδόσεις: Μίνωας
………………..
Παρίσι, 1939.
Οι νεαρές μητέρες Ελίζ και Ζουλιέτ γίνονται γρήγορα φίλες την ημέρα που συναντιούνται στο όμορφο δάσος της Βουλόνης. Αν και πάνω από την Ευρώπη απλώνεται η σκιά του πολέμου, καμία δεν υποψιάζεται το μέλλον που τις περιμένει.
Η Ελίζ γίνεται σύντομα στόχος των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και εμπιστεύεται στη Ζουλιέτ ό,τι πιο πολύτιμο έχει – τη μικρή της κόρη. Η ίδια θα αναγκαστεί να διαφύγει με πλαστά χαρτιά, για να μη συλληφθεί. Το 1943, όμως, πέφτει μια βόμβα στην περιοχή τους και το μικρό βιβλιοπωλείο της Ζουλιέτ μετατρέπεται σε ερείπια. Ο κόσμος των δύο γυναικών καταρρέει, αγαπημένα πρόσωπα χάνονται για πάντα και ο αγώνας για επιβίωση γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ.
Έναν χρόνο αργότερα, με τον πόλεμο να οδηγείται προς το τέλος του, η Ελίζ επιστρέφει για να ξανασμίξει με την κόρη της, αλλά η Ζουλιέτ έχει εξαφανιστεί…
………………
Η Κριστίν Χάρμελ είναι Αμερικανίδα συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες και έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των New York Times.
Έχει γράψει περισσότερα από δώδεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: The forest of vanishing stars, The room on Rue Amélie, The sweetness of forgetting και When we meet again. Είναι συνιδρύτρια και συμπαρουσιάστρια της δημοφιλούς ιστοσελίδας Friends and Fiction, όπου δημοσιεύονται άρθρα και συνεντεύξεις για τη συγγραφή βιβλίων.
Ζει στο Ορλάντο της Φλόριντα με την οικογένειά της.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Εσύ τι έλεγες!” της ΛέναςΠαπαδοπούλου, από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο

Καλλιόπη Γιακουμή

“Τρεις γενιές σιωπής- Βερεγγάρια” της Γιόλας Δαμιανού Παπαδοπούλου, από τις Εκδόσεις Τελεία

Καλλιόπη Γιακουμή

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ της Θεοδώρας Τζόκα, από τις εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική

Αφήστε Ένα Σχόλιο