12.4 C
Greece
10 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ-ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Το σκοτεινό παρελθόν στο φως της λογοτεχνικής μυθοπλασίας από τις εκδόσεις Πηγή

                                               Ο Αστρολόγος του Χίτλερ

Ένα νουάρ θρίλερ κατασκοπείαςπίσω από τη μεγαλύτερη σύγκρουση της Ιστορίας

“Αλίμονο στην Γερμανία και αλίμονο σε μένα που, δεν μου φτάναν όλες μου οι περιπέτειες, βρέθηκα να μοιράζομαι το ίδιο κελί με έναν προδότη!”

1939. Στα άδυτα του ναζιστικού αποκρυφιστικού τάγματος της Θούλης συναντιούνται οι δρόμοι δύο ανδρών: του Καρλ Ερνστ Κραφτ, Ελβετού αστρολόγου που χαίρει της άκρας εμπιστοσύνης και τυφλής πίστης του Αδόλφου Χίτλερ, και του Έντι Τσάπμαν, Βρετανού διπλού κατασκόπου που έχει ως στόχο την υποκλοπή πληροφοριών ανεκτίμητων για την έκβαση του Πολέμου. Η σύγκρουση, εν μέσω της βαρβαρότερης αιματοχυσίας που γνώρισε ο πλανήτης, μοιάζει αναπόφευκτη, με τις συνέπειες να είναι μοιραίες όχι μόνο για τους δύο άνδρες, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Στο νέο, καταιγιστικό νουάρ θρίλερ κατασκοπείας του Παναγιώτη Παναγόπουλου με τίτλο “Ο Αστρολόγος του Χίτλερ” μεταφερόμαστε στα σκοτεινά δωμάτια του πίσω μέρους της μεγαλύτερης πολεμικής σύρραξης της Ιστορίας. Μια δεξιοτεχνική ακροβασία ανάμεσα στη μυθοπλασία και την Ιστορία, ο “Αστρολόγος” είναι ένα καθηλωτικό έργο το οποίο ρίχνει φως στην επίδραση του αποκρυφισµού και των µυστικών εταιρειών στην εξέλιξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου – και το οποίο διαβάζεται απνευστί!

Δείτε το βιβλίο

Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος γεννήθηκε ένα χειµωνιάτικο πρωινό του 1975 στην Πάτρα. Σπούδασε µουσική σύνθεση, εργάζεται ως µουσικός και είναι πιανίστας και ιδρυτικό µέλος της διεθνούς φήµης λάτιν µπάντας Cubaneros. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά και πρακτικά µε τον αποκρυφισµό, την αστρολογία και την έρευνα του µυστηρίου, του µεταφυσικού και του παράξενου. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό “STRANGE”. Συγγραφικά του έργα αποτελούν το ορειβατικό θρίλερ Το Πέρασµα του Ιγνάτιου, που κυκλοφόρησε το 2011, και το συνωµοσιολογικό Βάπτισµα Πυρός, που κυκλοφόρησε το 2014.

                                                  Τα χειρόγραφα της Άβιλα
Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, από την Οθωμανική Ανατολή ως την Αναγεννησιακή Δύση
“Σκέψου, Αποστόλη, πόσοι άνθρωποι, από πόσες φυλές και θρησκείες πέρασαν από εδώ που περνάμε σήμερα κι εμείς…”

Ένα χειρόγραφο του 15ου αιώνα, που περιγράφει την ταραχώδη ζωή και τις περιπέτειες ενός πολεμιστή. Ένας άνδρας που αναζητά απεγνωσμένα στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία της Ύστερης Αναγέννησης, αλλά και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, έναν θησαυρό, του οποίου την αιματηρή κλοπή έζησε ως παιδί ένα έτος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Μια παρέα φίλων που αποφασίζει να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, στην προσπάθειά της να εντοπίσει τα ίχνη ενός μυθικού θησαυρού.

Στο νέο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Γ. Οικονόμου με τίτλο “Τα χειρόγραφα της Άβιλα” ακολουθούμε τα χνάρια των ηρώων, που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο, ανεξαρτήτως εποχής: έναν μυθικό θησαυρό, από τα χρόνια του ένδοξου Βυζαντίου!

Δείτε το βιβλίο

Ο Αλέξανδρος Γ. Οικονόµου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός µε µεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην Πολεοδοµία και στην Οικονοµική και Κοινωνική Ιστορία. Συµµετείχε σε επιστηµονικά σεµινάρια και συνέδρια ως σύνεδρος και ως εισηγητής. Επιστηµονικές εργασίες και άρθρα του σχετικά µε την αρχιτεκτονική, την πολεοδοµία και τη βιοµηχανική κληρονοµιά δηµοσιεύτηκαν σε διάφορα έντυπα. Σήµερα είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας “Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος” και εκδότης του τριµηνιαίου πολιτιστικού περιοδικού “Νιάουστα”. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή το πρώτο του έργο περιπετειώδους µυθοπλασίας µε τίτλο “Δωρικού ρυθµού” το οποίο έγινε δεκτό µε επαινετικά σχόλια από τους αναγνώστες. “Τα Χειρόγραφα της Άβιλα” είναι το δεύτερο µεγάλο του έργο µυθοπλασίας.

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Να σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε” του Βαγγέλη Μαργιωρή, από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ασπασία – το μυστικό της Καπετάνισσας” του Θοδωρή Δεύτου, από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

“Η Πτώση” της Τόνια Λαλούση, Εκδόσεις Πηγή

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο