23.8 C
Greece
20 Μαΐου, 2024
MORE ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου:

Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Ταυτόχρονα σπούδασε Θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας.

Έχει ειδίκευση στο θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση κειμένων, όπου η δεύτερη αποτελεί το επιστημονικό του ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων καλύπτει σημαντικό μέρος της ζωής του, καθώς εργάζεται ως θεατρολόγος/εμψυχωτής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στην Αττική. Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από τον χαρακτήρα του.

Ασχολείται με το θέατρο μέσω ομάδων από το 2015 ετησίως, συμμετέχοντας σε παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα ως ηθοποιός σε θέατρα και φεστιβάλ. Έχει σπουδές πιάνου και θεωρίας της μουσικής (Α’ Ανωτέρα σχολή. Αρμονία) και εκφράζεται μέσω δικών του συνθέσεων.

Παράλληλα είναι συγγραφέας λογοτεχνικών κειμένων, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία αλληγορικού χαρακτήρα: Ασυνήθιστα Μύρτιλλα, εκδ. Φυλάτος (2015) και Ατελή Αγάλματα, εκδ. Πνοή (2019) και διατηρεί ιστοσελίδες με προσωπικά λογοτεχνικά κείμενα (www.sxediasmata.com) και κριτικές (www.99lexeis.weebly.com)

Βιβλιογραφία…

–2019:“Ατελή αγάλματα”, εκδόσεις Πνοή

–2015: “Ασυνήθιστα μύρτιλλα”, εκδόσεις Φυλάτος 

“Ατελή αγάλματα”

Κάθε έργο τέχνης απαρτίζεται από δύο ιστορίες που το χαρακτηρίζουν και το κάνουν μοναδικό: του καλλιτέχνη και της πραγματικότητας μέσα στην οποία δημιουργήθηκε. Η παρούσα ιστορία όμως στέκεται μόνη της, χωρίς σαφή διαχωριστικά όρια μεταξύ καλλιτέχνη και έργου. Μοιάζει με σιαμαία ένωση μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού· ένα πρωτόγνωρο πέρασμα από την ανθρώπινη παιδικότητα στη σκληρή βιαιότητα της ανθρώπινης φύσης.

Αυτή είναι η ζωή του Δημιουργού, ενός νεαρού γλύπτη που μεγάλωσε και εξελίχθηκε ως καλλιτέχνης έγκλειστος σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Το κύριο καλλιτεχνικό του γνώρισμα ήταν η τελειότητα των έργων του. Η μόνη του διέξοδος, η ευχή να δίνει ζωή στα αγάλματά του. Κάθε τέτοιο “αμάρτημα” όμως έχει τις συνέπειές του…

***

“Ασυνήθιστα μύρτιλλα”

Τα “Ασυνήθιστα μύρτιλλα” είναι ένα βιβλίο με τριάντα αυτοτελή διηγήματα φανταστικού περιεχομένου που ξεχωρίζουν για το αλληγορικό τους ύφος.

Ο τίτλος ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο και στη μορφή των ιστοριών: είναι μικρές, όπως ένα μύρτιλλο, και το συναίσθημα που αφήνουν είναι ανάμεικτο, άλλοτε χαρούμενο/”γλυκό” και άλλοτε λυπηρό/”ξινό”, όπως η γεύση του καρπού.
Έγκλημα ή θαύμα;
Παραμύθι ή δράμα;

Αλήθεια σαν ψέμα.

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη: “Ένας μυθιστοριογράφος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος των καιρών του και να αποστρέφει το βλέμμα από τις συμφορές που διαδραματίζονται γύρω του. Οι κεραίες του είναι ευαισθητοποιημένες και το μοναδικό όπλο που διαθέτει είναι η πένα του.”

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΑΚΕΦΑΛΟ ΑΓΑΛΜΑ” του Στάθη Νατσαρίδη, από τις εκδόσεις Πηγή

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΤΑΘΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο