22 C
Greece
19 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ: “To στοιχειωμένο μοναστήρι” (ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤ) και “Να ‘μαστε, λοιπόν ” (ΣΟΥΙΦΤ ΓΚΡΑΧΑΜ)

  “To στοιχειωμένο μοναστήρι”
Έρευνες του Δικαστή Τι
Συγγραφέας  ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤ
Μετάφραση ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
 

 Ο Δικαστής Τι και η συνοδεία του, παγιδευμένοι σε μια καταιγίδα στα βουνά, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ταοϊστικό μοναστήρι.

Εκεί ο ηγούμενος πεθαίνει μυστηριωδώς αφού πρώτα παραδώσει ένα εκστατικό κήρυγμα. Οι μοναχοί το αποκαλούν μεταφυσική εμπειρία, ο δικαστής όμως πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Ανακαλεί στη μνήμη του τους υποτιθέμενους τυχαίους θανάτους τριών νεαρών γυναικών στο ίδιο μοναστήρι, ενώ την ίδια στιγμή φευγαλέα οράματα και μυστηριώδεις φωνές κλονίζουν τη λογική του. Ο δικαστής ζητά μια κάτοψη του αχανούς κτιρίου και ξεκινά την έρευνα, ανακρίνοντας έναν θίασο ηθοποιών που βρίσκονται στο μοναστήρι. Ένας μυστηριώδης πίνακας ζωγραφισμένος από το χέρι ενός θύματος αποκαλύπτει ένα σημαντικό στοιχείο για τις δολοφονίες, μέχρι που ο ίδιος ο δικαστής γίνεται ο επόμενος στόχος ενός σατανικού δολοφόνου.
Ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εμπνεόμενο από την παράδοση της κλασικής κινεζικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Βρείτε το βιβλίο εδώ..  

“To στοιχειωμένο μοναστήρι”

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Γκούλικ, Ρόμπερτ Βαν

Ο Robert van Gulik γεννήθηκε το 1910 στην Ολλανδία.
Το 1934 μπήκε στη διπλωματική υπηρεσία και για πολλά χρόνια εκπροσώπησε τη χώρα του στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ουάσινγκτον ως Γραμματέας και αργότερα ως Σύμβουλος Πρεσβείας. 
Η τελευταία του θέση ήταν Πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Ιαπωνία και έζησε στο Τόκυο μέχρι το θάνατό του, το 1967. 
Εκτός από το διπλωματικό του έργο, ήταν επίσης γνωστός ως αυθεντία στη λογοτεχνία, την τέχνη και την ιστορία της Ανατολής.
Το 1961 δημοσίευσε την κλασική μελέτη “Sexual Life in Ancient China” [Ερωτική ζωή στην αρχαία Κίνα]. Την πλοκή των αστυνομικών μυθιστορημάτων του εμπνεύστηκε από το σύνολο της κινέζικης λογοτεχνίας και, ιδιαίτερα, από δημοφιλή αστυνομικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά τον δέκατο έβδομο αιώνα.
“Να ‘μαστε, λοιπόν… “
Συγγραφέας ΣΟΥΙΦΤ ΓΚΡΑΧΑΜ
Mετάφραση: Κατερίνα  Σχινα
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
 
Μπράιτον, 1959
Το θέατρο στην άκρη της προβλήτας απολαμβάνει την πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν των τελευταίων χρόνων. Ο ιδιοφυής νεαρός ταχυδακτυλουργός, Ρόνι, μαζί με την εκθαμβωτική βοηθό του, Ίβι, γίνονται τα πιο λαμπρά αστέρια της παράστασης, προσελκύοντας κάθε βράδυ πλήθος θεατών. Συνδετικό κρίκο του θεάματος αποτελεί ο τρίτος της παρέας, o Τζακ, γεννημένος διασκεδαστής και αξιαγάπητος κομπέρ.
Καθώς προχωράει το καλοκαίρι, το εκτός σκηνής δράμα των τριών φίλων αρχίζει να επισκιάζει τη θεατρική τους επιτυχία. Τα γεγονότα που ξετυλίγονται μέρα με τη μέρα θα σφραγίσουν ανεξίτηλα το μέλλον τους.
Ακροβατώντας ανάμεσα στην προπολεμική και στη μεταπολεμική εποχή, από τα γεγονότα ενός απατηλού, νεανικού καλοκαιριού μέχρι το σήμερα, αναδύονται οι μύχιες σκέψεις και τα όνειρα τριών ανθρώπων που αγάπησαν και πρόδωσαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που μένει είναι η μαγεία και το απρόβλεπτο της ζωής, καθώς και ένα βασανιστικό μυστήριο με το οποίο ο Ρόνι, η Ίβι και ο Τζακ θα πρέπει να ζήσουν.
Μαγεία και πραγματικότητα μοιράζονται τη σκηνή σ’ αυτή την έξοχα γραμμένη ιστορία που σηκώνει την αυλαία για να αποκαλύψει τη δύναμη της αγάπης, τις εύθραυστες ψευδαισθήσεις της νεότητας και τις αιφνίδιες μεταστροφές που επιφυλάσσει η ζωή.
Βρείτε το βιβλίο εδώ..   
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

ΣΟΥΙΦΤ ΓΚΡΑΧΑΜ  


Ο Γκράχαμ Σουίφτ γεννήθηκε το 1949 στο νότιο Λονδίνο. Σπούδασε λογοτεχνία στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Γιορκ.

Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων και το Φτιάχνοντας έναν ελέφαντα, που περιλαμβάνει δοκίμια, πορτρέτα, ποίηση και στοχασμούς για τη ζωή του ως συγγραφέα.

Το τελευταίο μυθιστόρημά του, Mothering Sunday, έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και το 2017 κατέκτησε το Βραβείο Hawthornden ως το «καλύτερο λογοτεχνικό έργο».

Με την Υδάτινη χώρα απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος της εφημερίδας Guardian και με τον Τελευταίο γύρο το βραβείο Booker. Και τα δύο βιβλία έγιναν ταινίες. Tο μυθιστόρημα Να ’μαστε, λοιπόν… (Here we are) εκδόθηκε στις αρχές του 2020 στην Αγγλία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Το έργο του Γκράχαμ Σουίφτ έχει μεταφραστεί σε τριάντα και πλέον γλώσσες. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Βρετανούς συγγραφείς.

Για τους “Βιβλίων Ορίζοντες”: Φαίη Δεληγιώργη 
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ: Η ΑΝΟΔΟΣ” της Άννας Σπανογιώργου, από τις Εκδόσεις Πηγή

Καλλιόπη Γιακουμή

 ΤΟ ΝΥΧΤΟΣΠΙΤΟ του Jo Nesbο, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλλιόπη Γιακουμή

Νέα κυκλοφορία: “Παράξενος Καιρός” του Joe Hill από τις εκδόσεις Bell

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο