***
Ο αναγνώστης γνωρίζει έναν-έναν τους ήρωες του βιβλίου, τις ζωές τους και την ιστορία τους και σταδιακά καλείται να ανακαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος και τί τον εξωθεί στο μακάβριο έργο του. Από την αρχή κιόλας της αφήγησης, η κάθε σελίδα βγάζει ένταση, μυστήριο και πολλή αγωνία. Μέσα από κινηματογραφικές σκηνές που σκιαγραφεί με περισσή περιγραφική δεινότητα η συγγραφέας, ξετυλίγεται μαεστρικά η πλοκή, προκύπτουν ολοένα και νέα στοιχεία και το δαιμόνιο του μυστηρίου, εντείνει διαρκώς το ενδιαφέρον. Η φαντασία της Κορδελλά που ομολογουμένως δεν γνωρίζει όρια, ιντριγκάρει τον αναγνώστη και δεν του επιτρέπει να αφήσει κάτω το βιβλίο, παρακινώντας τον να διαβάσει λίγο ακόμα για να χορτάσει την περιέργειά του. Το φινάλε της ιστορίας είναι απλά απολαυστικό.
Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν…
Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα…
Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί.
Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες… Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια…
Οι πράξεις έχουν και συνέπειες…
«Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
.
Έλενα Κορδέλλα
Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.
Από πολύ μικρή τη συνάρπαζε το παιχνίδι με τις λέξεις. Της άρεσε να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους έδινε πνοή και διέξοδο στο χαρτί αφήνοντάς τους να ζήσουν τις περιπέτειές τους στο έπακρο. Ο Θεριστής της Κυψέλης είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.
.