10.8 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ” της Κατερίνας Γυφτάκη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο

***

“ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ”
Συγγραφέας Κατερίνα Γυφτάκη
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη
***
 

Η Κατερίνα Γυφτάκη επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο “ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ. 

Πρόκειται για ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο, που με την συναρπαστική ιστορία που μας αφηγείται, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, πως η ανεξάντλητη και ταλαντούχα συγγραφική πένα της Κατερίνας Γυφτάκη, μπορεί να δημιουργεί αξιόλογα βιβλία, ικανά να καθηλώσουν και να γοητεύσουν, όποιον αναγνώστη επιλέξει να ταξιδέψει μαζί τους, μέσα από τις σελίδες τους.  

Στο νέο πόνημα της η συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορίας της, λίγο πριν και μετά την ολέθρια, καταστροφική εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Η Κατερίνα Γυφτάκη υφαίνει με δεξιοτεχνία στις σελίδες του βιβλίου της μια όμορφη και δυνατή ιστορία και καταφέρνει γρήγορα και αβίαστα να ενσωματώσει τον αναγνώστη μαζί της, ζει άμεσα κάθε εξέλιξη της ενώ ταξιδεύει νοερά, από την ρομαντική Γαλλία, στην εξωτική Σαγκάη και μέχρι και την ατμοσφαιρική, μεσαιωνική Ουαλία. Κάθε τόπος, αποτελεί σημαντικό σταθμό του μυθιστορήματος και το αναγνωστικό πέρασμα από κάθε μέρος, χαρίζει ένα ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο.    

Το “ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ”, είναι να μυθιστόρημα με γοητευτική αισθαντική και καθαρή γραφή, έξοχο σαν αφήγημα και αποτυπώνει με θαυμάσιο τρόπο, την ιστορία μιας μοναδικής αγάπης, αυτής του Κρίστοφερ και της Ναστάζια, που συναντήθηκαν χάρη σε ένα απροσδόκητο παιχνίδι της τύχης και αποφάσισαν να ενωθούν με την απεραντοσύνη του έρωτα, ακολουθώντας το ανθισμένο μονοπάτι της αγάπης και διεκδικώντας τα όνειρα τους, μακριά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του παρελθόντος, οι οποίες είχαν στοιχειώσει και τις δυο νεανικές ψυχές.

Όμως το πεπρωμένο τους έχει άλλα σχέδια για εκείνους.. Όταν ο Κρίστοφερ  χάνεται στις χιονισμένες και απόκοσμες κορυφές των Ιμαλαΐων, όλα γκρεμίζονται και  ανατρέπονται σε μια στιγμή στη ζωή της Ναστάζια. Μα η μοίρα συνεχίζει να έχει όρεξη για παιχνίδια μαζί της. Πέντε χρόνια αργότερα, ακολουθώντας το όνειρο της να γίνει συγγραφέας, θα βρεθεί να αναζητά στοιχειά για λαογραφικούς θρύλους και μύθους στην μαγευτική, ομιχλώδη και παραμυθένια Ουαλία. Εκεί, ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή κάστρα και στους μεσαιωνικούς πύργους που κοσμούν την ουαλική γη, η ηρωίδα μας θα συναντήσει μια μοναχική και μυστηριώδη συγγραφέα. Αυτή η ιδιαίτερη και καρμική γνωριμία, θα αποτελέσει ορόσημο στην ζωή Ναστάζια και θα την κάνει πρωταγωνίστρια σε μια απίστευτη περιπέτεια αναζήτησης, γεμάτη μυστήριους γρίφους και ανατροπές και θα πυροδοτήσει μια σειρά από γεγονότα και μοιραίες εξελίξεις, που θα ξυπνήσουν και θα ανασύρουν, αναμνήσεις από το παρελθόν της. Παλιά μυστικά  βρίσκουν την έξοδο προς το φως και αναδύονται στην επιφάνεια. Μυστήριες συμπτώσεις συνδέουν τα πρόσωπα μεταξύ τους, ενώ ένα ξέφρενο γαϊτανάκι αποκαλύψεων και δοκιμασιών, αρχίζει να τυλίγεται σιγά-σιγά, γύρω από την ηρωίδα μας, που καλείτε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, που θα καθορίσουν την ζωή της αλλά και το μέλλον της, για πάντα.  

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μυστήριο, έρωτας, πόλεμος, περιπέτεια, πραγματικοτητα και φαντασία, όλα αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, κατακλύζουν τις σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου. Η συγγραφέας με μοναδικό όχημα την περιγραφική της δεινότητα,  αρωματίζει έντονα μέσα από έναν πολύχρωμο καμβά εικόνων και διαλόγων, το καινούργιο της πόνημα και παντρεύει έξοχα τα αληθινά γεγονότα στα οποία αναφέρετε, με την τέχνη της φαντασίας και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.   

Η λυρική γραφή της σε συνδυασμό με την ποιητική αύρα που συνοδεύει τα κείμενα της της Κατερίνας Γυφτάκη, δημιουργούν ένα καλοδουλεμένο μωσαϊκό από διαφορετικούς χαρακτήρες, πλήρως σμιλευμένους και ολοκληρωμένους, που  ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, συνηγορώντας στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η συγγραφέας ιχνηλατεί άρτια,  κάθε πτυχή της προσωπικότητας τόσο των πρωταγωνιστών της ιστορίας, όσο και τους δευτεραγωνιστών της. Όλοι ο ήρωες της είναι πρόσωπα που κατακτούν εύκολα τον αναγνώστη αφού έχει την ευκαιρία  να τους γνωρίσει σε βάθος και να τους ακολουθήσει μέσα από τις ιστορίες τους, που ξετυλίγονται με αμείωτη ένταση στην πλοκή του μυθιστορήματος, χαρίζοντας μας πλούσια στιγμιότυπα και συναισθήματα. Γινόμαστε συνοδοιπόροι τους στο ταξίδι της ζωής τους και έτσι ενισχύεται ακόμη περισσότερο, το αναγνωστικό μας ενδιαφέρον.Ο αναγνώστης βιώνει μαζί τους τις κορυφαίες στιγμές τους, κατανοεί τους οικογενειακούς δεσμούς, τους έρωτες τους, έρχεται αντιμέτωπος με τις πικρές εικόνες από την φρίκη του πόλεμου, μετρά μαζί τους τις απώλειες τους, βλέπει τα όνειρα τους μα και τις ευτυχισμένες τους στιγμές και φτάνε δίπλα τους μέχρι το τέλος, στην ολοκληρωτική λύτρωση τους.       

Με αφήγηση γοητευτική, άμεση και μεστή, η συγγραφέας ζωγραφίζει περίτεχνα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της και δομεί αριστοτεχνικά, μια ιστορία με χρώματα εμπνευσμένα από την ζωή μιας άλλης εποχής, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο πινάκα πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα και πρόσωπα. Ένα βιβλίο γλυκό και πικρό συνάμα. Ένα υπέροχο γοητευτικό ταξίδι που υπόσχεται στιγμές αγωνιάς και έρωτα, πασπαλισμένο με τις σωστές δόσεις μυστηρίου, με καταιγιστικές εξελίξεις, αληθινές συγκινήσεις και ανατροπές, που κερδίζουν την προσοχή του αναγνώστη και μιλούν στην καρδιά του. Αυτός ο άψογος συνδυασμός όλων των παραπάνω, καταφέρνει να αποτυπώσει υπέροχα μια δυνατή ιστορία αγάπης, μια ιστορία που μένει αξέχαστη, αφού το νόημα και και ο ορισμός της, αποτυπώνονται στο μέγιστο.      

Το βιβλίο “ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ”, είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικα, που μπορούν να καθηλώσουν τον αναγνώστη που το διαβάζει, που κλείνοντας και την τελευταία του σελίδα, ήδη ανυπομονεί για το επόμενο συγγραφικό βήμα της συγγραφέως.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίγο προτού ξεσπάσει ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ναστάζια και η οικογένειά της εγκαταλείπουν τη Γαλλία και ταξιδεύουν στην εξωτική Σαγκάη, το Παρίσι της Ανατολής. Αναζητούν μια καινούρια αρχή για να ξεπεράσουν τον πόνο που τους προξένησε η ξαφνική απώλεια της μικρότερης κόρης.
Όταν, λίγο καιρό αργότερα, η Σαγκάη βομβαρδίζεται, η Ναστάζια με τη μεγαλύτερη αδερφή της κατορθώνουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της φλεγόμενης πόλης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Είκοσι ετών πλέον, η Ναστάζια γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Κρίστοφερ, ο οποίος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην ιατρική και στην ορειβασία.

Η αγάπη φαίνεται έτοιμη να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος και να απαλλάξει τους δύο νέους από τις οδυνηρές αναμνήσεις που στοιχειώνουν τα όνειρά τους. Η μοίρα, όμως, έχει άλλη γνώμη…
Πέντε χρόνια αργότερα, η Ναστάζια ταξιδεύει στην Ουαλία, όπου συναντά μια διάσημη αλλά μυστηριώδη συγγραφέα και διαβάζει ένα απόσπασμα από το τελευταίο της βιβλίο. Η υπόθεση τη συνεπαίρνει και αποφασίζει να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Όμως, έρχεται αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ενός τρομερού οικογενειακού μυστικού.
Kαι τότε, σαν ταξιδιώτες της βροχής, έρχονται οι αναμνήσεις και οι αναπάντεχες συμπτώσεις, που αναβιώνουν το παρελθόν της και την κάνουν να αναθεωρήσει ολόκληρη τη ζωή της.
Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη σκιά του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη ρομαντική εποχή της δεκαετίας του ’50 στη Γαλλία, αλλά και στην ποιητική ατμόσφαιρα της Ουαλίας, όπου όλα τα απίθανα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

.

Κατερίνα Γυφτάκη

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1987 και εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 Καλαμάτας ως παραγωγός λόγου για δύο χρόνια. Άρχισε να γράφει ιστορίες για παιδιά και νέους από πολύ μικρή ηλικία. Μια επιστολή του Ινδιάνου αρχηγού Chief Seattle (Seathl) προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίνκολν το 1852 υπήρξε το ερέθισμα για το ενδιαφέρον της για το λαό των Ινδιάνων της Αμερικής.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα μελέτησε τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των Ινδιάνων, και έγραψε μια συλλογή από ινδιάνικες ιστορίες. “Οι Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς” ανήκουν σ’ αυτές. Από το 1990 διδάσκει την αγγλική γλώσσα στο δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Καλαμάτα, όπου ζει μόνιμα με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει ιστορίες και συμμετέχει στην παρουσίαση παιδικών θεατρικών παραστάσεων.

 

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ” της Βικτόριας Χίσλοπ, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΝΑΥΆΓΙΟ” του Σπύρου Πετρουλάκη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

”ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ” του Μένιου Σακελλαρόπουλου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο