12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“Οργισμένες μέρες” της Αρετής Καμπίτση, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

 Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο

***
“Οργισμένες μέρες”
Συγγραφέας: Αρετή Καμπίτση
Εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ
***
“Οργισμένες μέρες” ο τίτλος του νέου βιβλίου της Αρετής Καμπίτση. Πρόκειται για μια νουβέλα στην οποία η συγγραφέας συνθέτει ένα άρτιο ψυχογράφημα, μια βαθιά βουτιά στον αόρατο κόσμο της γυναικείας ψυχολογίας και καταγράφει το σοκ και τον εσωτερικό, προσωπικό πόλεμο, που βιώνει η ψυχή μιας γυναίκας, όταν ανακαλύπτει την απιστία του άνδρα της.
 
Η Άννα μας συστήνεται μέσα από το βιβλίο ως μια μεσήλικη σύζυγος και μητέρα. Αγαπάει την ζωγραφική, την οικογένεια της και την γάτα της την Μιάου. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά στην ζωή της, ωστόσο εντελώς απρόσμενα, όλα ανατρέπονται σε μια στιγμή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος την ενημερώνει ότι ο άνδρας της, την απατά και τότε ο κόσμος της καταρρέει απότομα. Κάπως έτσι ξεκινάει ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για την Άννα, μια ανελέητη και συνεχής μάχη, με τον ίδιο της τον εαυτό. Νιώθει πως τα έχει χάσει όλα, πως είναι ένα τίποτα, θυμώνει με τον εαυτό της, με τον άντρα της και με το τρίτο πρόσωπο που εισέβαλε στην ζωή της τόσο ξαφνικά και έγινε η αιτία της καταστροφής της. Ο χρόνος σταματάει για εκείνη και ένα ατέρμονο παιχνίδι αρχίζει μέσα στο μυαλό της ηρωίδας. Ένα παιχνίδι ύπουλο κι σκοτεινό που απομυζεί όλες της τις δυνάμεις.
Έμμονες ιδέες ή ψευδαισθήσεις ενός θολωμένου μυαλού; Παράλογες σκέψεις ή μια οδυνηρή πραγματικοτητα..;; Το τραυματικό παρελθόν της τής ξυπνά μνήμες και μοιάζει να της επιτίθεται, να την καταδιώκει επίμονα και βασανιστικά χωρίς να λογαριάζει την ήδη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Θα μπορέσει η Άννα να του ξεφύγει και να βγει στο φως ή θα βουλιάξει για πάντα στα σκοτάδια της ψυχής της..;;
Είναι άραγε όλα αυτά που με αγωνία παρακολουθούμε να συμβαίνουν στη ζωη της Άννας αληθινά ή είναι ένα αποκυήματα μιας διαταραγμένης ψυχικής κατάστασης που περνάει η ηρωίδα..;;
 
Ποια είναι η Άννα πραγματικά..;; Εδώ η συγγραφέας αφήνει τον ίδιο τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τον χρήζει θεατή και αποδέκτη, του παραχωρεί το δικαίωμα να παρατηρεί, να δικαιολογεί ή όχι, να ζει με άμεσο τρόπο όλη την ιστορία, να προβληματίζεται και τελικά να δίνει αυτός, την δική του εκδοχή στο τέλος της ιστορίας.                                               
Η Αρετή Καμπίτση στην εξαιρετικά καλογραμμένη νουβέλα “Οργισμένες μέρες” με διεισδυτική και εύστοχη γραφή, εισχωρεί στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας της, μας μεταγγίζει αβίαστα το συναίσθημα και μας παρασύρει σε μια θύελλα σκέψεων και προβληματισμών, ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρει απλόχερα τροφή για σκέψη, καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης
 
Οι ανάγλυφες και παραστατικές περιγραφές με τις οποίες ντύνει η συγγραφέας το κείμενο της και το γεγονός ότι ο αναγνώστης δεν μπορεί να ξεχωρίσει, τι είναι αληθινό ή προϊόν φαντασίας στον ουτοπικό και αινιγματικό κόσμο της ηρωίδας του βιβλίου, κρατάνε στο ζενίθ το ενδιαφέρον του, μέχρι να γυρίσει και την τελευταία του σελίδα.
“Οι οργισμένες μέρες” είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα, γεμάτο ανατροπές και συναισθηματικές εξάρσεις. Οι χαρακτήρες ιχνηλατούνται από την συγγραφέα, απόλυτα πειστικά. Η πλοκή του απρόβλεπτη και γεμάτη εναλλαγές, ρέει αβίαστα και σε καθηλώνει με την κατάληξη του, που φαντάζει απρόβλεπτη.
 
Δυνατό, έντονο, συναισθηματικό, ψυχογραφικό με πολλά μηνύματα κρυμμένα στις σελίδες του. Ανακαλύψτε το βιβλίο “ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ” και ταξιδέψτε μαζί του, στα άγνωστα μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής της ηρωίδας του.
Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο…  
 
Η Άννα, μια γυναίκα μέσης ηλικίας, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά και αμέσως γκρεμίζεται όλος της ο κόσμος. Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θα μετατραπεί σε μια διώκτρια που ούτε η ίδια είχε φανταστεί.
Τι ψάχνει, όμως, η Άννα; Στοιχεία; Αποδείξεις; Ή μήπως την πραγματική της ταυτότητα;
Εκείνη που είχε χαθεί σε ένα οδυνηρό παρελθόν, ένα κενό παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον;

Αθώοι και ένοχοι μπλέκονται σε μια παρανοϊκή συνωμοσία και μετατρέπονται σε μαριονέτες του μυαλού. 

Ποιος θα κερδίσει;
Οι Οργισμένες μέρες είναι η αποκάλυψη των πιο σκοτεινών πτυχών της ψυχής. Είναι η άβυσσος που αν χαθείς μέσα της δεν επιστρέφεις ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν..  
 
Λίγα λόγια για την συγγραφέα 
 
Αρετή Καμπίτση
Η Αρετή Καμπίτση γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στα Χανιά. 
Σπούδασε Επιστήμες του Ανθρώπου και Λογοτεχνία στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. 
Δύο διηγήματά της έχουν γίνει ταινίες μικρού μήκους.
Οι “Μικροί θεοί” είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΨΙΘΥΡΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ” του Dean Koontz, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ” της Ευαγγελίας Ευσταθίου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΒΑΛΣΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΟΝ ΝΤΕ ΚΑΡΛΟ.. Έξι και μία ιστορίες” του Δημοσθένη Ματάλα, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη.

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο