3.2 C
Greece
25 Οκτωβρίου, 2024
ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;; ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

Εύα Μπράουν: Η ζωή της δίπλα στον Χίτλερ ως και την μέρα της κοινής αυτοκτονίας τους.

 

Υπήρξε στο πλευρό του αδίστακτου Χίτλερ στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ένα μικρό κορίτσι, η Εύα Μπράουν που ερωτεύτηκε έναν Ναζί, έγινε υποχείριό του και αυτοκτόνησε μαζί του στο τέλος, με δηλητήριο.

Άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της Εύα Μπράουν φέρνει στο φως έναν νέο βιβλίο που κυκλοφορεί με τίτλο «Nazi Wives» που επιχειρεί να ρίξει φως στις ζωές των γυναικών εκείνων που στάθηκαν στο πλευρό των αδίστακτων Ναζί, οι θηριωδίες των οποίων είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Ποια ήταν όμως, η Εύα Μπράουν;

Ο Αδόλφος Χίτλερ με την Εύα Μπράουν

Η γνωριμία τους και η έρευνα του Χίτλερ για την Εύα Μπράουν

Ο Χίτλερ ανέθεσε στον ιδιωτικό του γραμματέα ένα έργο το 1930 που απαιτούσε διακριτικότητα – να εξετάσει την καταγωγή ενός 17χρονου κοριτσιού που γνώρισε σε ένα στούντιο φωτογραφίας στο Μόναχο, στο οποίο εκείνο εργαζόταν ως βοηθός. Ανήκε στην Άρια φυλή; Αφού έκανε την έρευνά του, ο Μάρτιν Μπόρμαν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πως στις φλέβες της Εύα Μπράουν δεν κυλούσε ούτε  μια στάλα εβραϊκό αίμα.

Από την στιγμή εκείνη και μετά, ο Αδόλφος Χίτλερ περνούσε συχνά από το στούντιο, όπου και την έπαιρνε και πήγαιναν για φαγητό ή για να δουν μία ταινία. Πιθανότατα, άρχισε να κοιμάται μαζί της στις αρχές του 1932. Κατά κάποιον τρόπο, η Εύα δεν ταίριαζε στα καλούπια της ναζιστικής γυναίκας: κάπνιζε, ακολουθούσε τις τελευταίες τάσεις της Αμερικανικής μουσικής, διάβαζε περιοδικά μόδας και φορούσε μέικ απ.

Ο Χίτλερ γνώρισε την Εύα Μπράουν σε ένα στούντιο φωτογραφίας όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών

Ωστόσο, με άλλους τρόπους ενσάρκωνε το ιδεώδες του Χίτλερ:ήταν αθλητικός τύπος, ξανθιά και δεν είχε σχεδόν κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική. Το καλύτερο από όλα: ήταν συναισθηματικά ανώριμη και εύκολο να την χειραγωγήσει κάποιος.

Οι δύο απόπειρες αυτοκτονίας της
Αφού επέτρεψε στον Χίτλερ να την χειραγωγήσει, η Εύα Μπράουν άρχισε να απογοητεύεται, όχι για όσα έκανε αλλά γιατί ένιωθε πως την εγκατέλειπε, επειδή τον έβλεπε πολύ σπάνια! Μάλιστα, μια μέρα, σε απόγνωση, έγραψε μία αποχαιρετιστήρια επιστολή και αυτοπυροβολήθηκε. Η σφαίρα χτύπησε τον λαιμό της και παραλίγο να πετύχει μία αρτηρία. Αιμορραγώντας, κατάφερε να καλέσει έναν γιατρό, που την μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο Χίτλερ υποσχέθηκε να την βλέπει πιο συχνά. Και όντως το έκανε για μερικά χρόνια.

Η Εύα Μπράουν απείχε πολύ από τις γυναίκες που είχαν στο πλάι τους οι Ναζί, ήταν αθλητικός τύπος, λάτρης της αμερικανικής μουσικής και διάβαζε περιοδικά μόδας

Το 1935, επί ολόκληρες εβδομάδες, δεν την είχε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Όταν η Εύα κατάφερε τελικά να τον δει για δύο ώρες, όταν ο Χίτλερ επέστρεψε στο Βερολίνο δεν της είπε ούτε αντίο. Για τους επόμενους δύο μήνες, η διάθεσή της είχε πολλές διακυμάνσεις, φτάνοντας σε μια σχεδόν υστερική κορύφωση τον Μάιο, όταν πήρε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Ευτυχώς, η μικρότερη αδερφή της την βρήκε έγκαιρα.

Σε αυτό το σημείο, ο Χίτλερ συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να εμφανίσει δημόσια την Εύα Μπράουν. Την πήρε μαζί του στο πάρτι των Ναζί στην Νυρεμβέργη, την σύστησε στην πάντα χαρούμενη Μάγδα Γκέμπελς. Η σύζυγος της επικεφαλής της προπαγάνδας των Ναζί «είχε σοκαριστεί« από αυτό το «ιδιότροπο και με βλέμμα απογοήτευσης, κορίτσι που καθόταν στο VIP τμήμα». Όταν κάποια από τα αρνητικά σχόλια της Μάγδας έφτασαν στα αυτιά του Χίτλερ, εξοργίστηκε τόσο πολύ που αρνήθηκε να την ξαναδεί για πάνω από 6 μήνες.

Απομονωμένη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας..

Το 1936, πήγε με την Εύα Μπράουν στο Μπέργκοφ, το χειμερινό του καταφύγιο στις Άλπεις. Αλλά δεν ήθελε να έχει μαζί του την κοπέλα του στις συναντήσεις του με διάσημους ή ξένους πολιτικούς. Σε τακτική βάση, έμενε απομονωμένη στο δωμάτιό της ή επέστρεφε στο Μόναχο, ή της έλεγαν να εξαφανιστεί για λίγες ώρες. Ωστόσο, χάρη στην επιρροή της στον Αδόλφο Χίτλερ, ο Τζόζεφ και η Μάγδα Γκέμπελς δεν αγόρασαν ποτέ κάποιο ακίνητο στην περιοχή.

Μια μέρα, η Μάγδα – έγκυος σε προχωρημένη εγκυμοσύνη εκείνη την περίοδο – ζήτησε από την Εύα Μπράουν να της δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών της γιατί δυσκολευόταν να σκύψει. H Εύα, απόλυτα ήρεμη χτύπησε το κουδούνι και ζήτησε από την υπηρέτρια να το κάνει.

Η Εύα Μπράουν έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας

Η ζωή στο Μπέργκοφ ήταν ήρεμη. Τις περισσότερες ημέρες, ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν έπιναν το τσάι τους και έτρωγαν το κέικ τους στις 4 το απόγευμα, και μερικές φορές τους έπαιρνε ο ύπνος στις πολυθρόνες τους. Τα περισσότερα βράδια είτε παρακολουθούσαν κάποια ταινία ή ο Χίτλερ θα έδινε κάποιον από τους ατελείωτους μονολόγους του, που ακόμη και το ακροατήριο δυσκολευόταν να παρακολουθήσει και να μείνει ξύπνιο.

Παρά την απαγόρευση, φορούσε τρία νέα φορέματα την ημέρα..

Η Εύα Μπράουν άρχισε να γίνεται όλο και πιο δυναμική κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι Ναζί απαγόρευσαν τα καλλυντικά, σιγουρεύτηκε ότι η ίδια δεν θα υπόκειται σε αυτό τον περιορισμό. Ακόμη και οι περιορισμοί στα ενδύματα δεν είχαν κανένα αντίκτυπο επάνω της. Η ερωμένη του Χίτλερ συνέχισε να φορά τρία νέα φορέματα κάθε μέρα – ένα για το γεύμα, ένα για το τσάι και ένα για το δείπνο – πολλά εκ των οποίων γνωστών ιταλικών και γαλλικών οίκων μόδας.

Περνούσαν πολλές ώρες χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας το τσάι τους

Όταν κατέστη σαφές ότι η Γερμανία έχασε τον πόλεμο, επέμεινε να μείνει μαζί με τον Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο. «Ήρθα γιατί χρωστάω τα πάντα στο αφεντικό μου, γι’ αυτή την υπέροχη ζωή» είπε στον γραμματέα της. Η ατμόσφαιρα στο πάρτι γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ στις 20 Απριλίου 1945 ήταν πιο χαλαρή από ποτέ. Ο Χίτλερ πήγε νωρίς για ύπνο. Η Εύα όμως ήταν αποφασισμένη να διασκεδάσει. Σύμφωνα με έναν από τους νέους γραμματείς του, «μια ανήσυχη φλόγα έκαιγε στα μάτια της». Η Εύα Μπράουν ήθελε να «χορέψει, να πιει, να ξεχάσει». Μαζί με τον Μάρτιν Μόρμαν και κάποιους άλλους ήπιαν μερικές σαμπάνιες και έβαλαν έναν δίσκο να παίζει ξανά και ξανά.

Ο γάμος τους και η αυτοκτονία τους..
Στις 29 Απριλίου, η Εύα Μπράουν και ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκαν. Τις ώρες πριν από τον γάμο, ο Χίτλερ έγραψε στην τελευταία του διαθήκη: «Τώρα, λίγο πριν τελειώσω την γήινη ύπαρξή μου, αποφάσισα να πάρω ως σύζυγό μου το κορίτσι που, μετά από χρόνια πιστής φιλίας, επέστρεψε εθελοντικά στην σχεδόν πολιορκημένη πόλη για να μοιραστεί την μοίρα της με την δική μου. Είναι επιθυμία της να πεθάνει μαζί μου, ως σύζυγός μου».

Αδόλφος Χίτλερ και Εύα Μπράουν παντρεύτηκαν λίγο πριν αυτοκτονήσουν/Φωτογραφία: Getty Images

Στην τελετή του γάμου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Μπρόρμαν και οι Γκέμπες, η Εύα Μπράουν φορούσε ένα φόρεμα από μεταξωτό ταφτά και τα καλύτερα κοσμήματά της. Παρόλο που το καταφύγιο δεχόταν πυροβολισμούς, η διάθεση ήταν «εορταστική», σύμφωνα με τον σοφέρ του Χίτλερ. Υπήρχε σαμπάνια και σάντουιτς και όλοι «μιλούσαν με νοσταλγία για το παρελθόν».

Την επόμενη μέρα, στις 3:15 μ.μ., ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν πήγαν στα κοινά τους δωμάτια. Ο Μπόρμαν περίμενε έξω από την πόρτα προτού μπει μέσα. Όταν είδε τα δύο πτώματα στον καναπέ, έγινε «άσπρος σαν την κιμωλία». Ο Χίτλερ είχε πάρει δηλητήριο και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του, το οποίο βρέθηκε στο πάτωμα κοντά στα πόδια του. Η Εύα Μπράουν, τότε 33 χρονών, ντυμένη στα μαύρα, βρισκόταν ακριβώς δίπλα του κι αυτή νεκρή. Το δηλητήριο είχε αφήσει τα σημάδια του, παραμορφώνοντας το όμορφο πρόσωπό της.

Οι τελευταίες ώρες..

Η προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ απασχολεί μέχρι και σήμερα τους ιστορικούς. Θεωρείται ως ένας από τους σκληρότερους στρατιωτικούς ηγέτες και δικτάτορες που έχει γνωρίσει ποτέ η Ιστορία.

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική ήττα, ο Γερμανός δικτάτορας, μαζί με τη γυναίκα του Εύα Μπράουν, αυτοκτόνησε στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945.

Πολιορκημένος στο καταφύγιό του, ο Χίτλερ, γνώριζε ότι είχε φτάσει το τέλος. Ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε γρήγορα στο Βερολίνο. Στις 30 Απριλίου 1945, η Εύα Μπράουν αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο. Συγχρόνως, ο Χίτλερ έβαλε ένα πιστόλι στο στόμα του και πυροβόλησε.

Ο Μάρτιν Μπόρμαν μαζί με τον οδηγό του Χίτλερ Έριχ Κέμπκα, τον υπηρέτη του Χάιντς Λίγκε, τον επιλοχία των SS Όττο Γκίνσε και μερικούς στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς έκαψαν τα πτώματα, τα οποία θάφτηκαν αργότερα έξω από το καταφύγιο, μέσα σε κρατήρα από βόμβα.

Από εκεί θα τα πάρουν, λίγο αργότερα, οι Σοβιετικοί, οι οποίοι θα τα κρατήσουν σε μυστικό μέρος στην Ανατολική Γερμανία, κοντά στο Μαγδεβούργο, μέχρι τη δεκαετία του 1970. Τότε, με διαταγή του αρχηγού της KGB Γιούρι Αντρόποφ πετάχτηκαν στον ποταμό Έλβα.

Πώς πέρασε όμως τις τελευταίες ώρες του ο Αδόλφος Χίτλερ; Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο «Hitler’s Last Day: Minute By Minute» των Jonathan Mayo και Emma Craigie και αποκαλύπτει ακριβώς πώς κύλησαν οι τελευταίες στιγμές του.

Κυριακή 29 Απριλίου, μεσάνυχτα…

Εύα Μπράουν βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά της, με την υπηρέτρια της, να της φτιάχνει τα μαλλιά της. Έχει επιλέξει τι θα φορέσει: ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, ρολόι με διαμάντια, χρυσό βραχιόλι και κολιέ με τοπάζι. Απόψε παντρεύεται τον άντρα που αγαπούσε από τα 17 της.

00.10 π.μ.: Ο Χίτλερ βρίσκεται στην αίθουσα συσκέψεων υπαγορεύοντας την «πολιτική διαθήκη» του στην γραμματέα του, Τράουντλ Γιούνγκε.

Το καταφύγιο προστατεύεται από ενισχυμένη στέγη από σκυρόδεμα και βρίσκεται κάτω από ένα παλαιότερο καταφύγιο. Αλλά δεν είναι αρκετά βαθιά για να μην ακούν τους βομβαρδισμούς από πάνω τους.

Ο Χίτλερ συνεχίζει με τις ίδιες κατηγορίες εναντίον των Εβραίων και υπαγορεύει τη διαθήκη του, αποκαλύπτοντας ότι θα παντρευτεί την Εύα Μπράουν και ότι θα αυτοκτονήσουν μαζί: «Εγώ και η σύζυγός μου επιλέγουμε τον θάνατο για να ξεφύγουμε από την ντροπή της καθαίρεσης και της παράδοσης. Είναι επιθυμία μας να καούν αμέσως τα σώματά μας».

Ο Χίτλερ προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να παραδοθεί / Φωτογραφία: ΑΡ

1 μ.μ.: Η Μπράουν και ο Χίτλερ βγαίνουν από το δωμάτιό τους, με το χέρι της περασμένο γύρω από το δικό του.

Οι μάρτυρες είναι οι μόνοι άλλοι ανώτεροι Ναζί που παραμένουν στο καταφύγιο: ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς και ο Μάρτιν Μπόρμαν, ιδιωτικός γραμματέας του Φύρερ.

Ο νευρικός δικαστικός ζητά τόσο από τη νύφη όσο και από τον γαμπρό να επιβεβαιώσουν ότι είναι «καθαρής καταγωγής της Αρίας φυλής και απαλλαγμένοι από κληρονομικές ασθένειες».

11 π.μ.: Ο κουρέας του Χίτλερ, August Wollenhaupt, έρχεται στην κρεβατοκάμαρά του για να περιποιηθεί ως συνήθως τα μαλλιά και το μουστάκι – σχεδιασμένο για να καλύπτει τα ασυνήθιστα μεγάλα ρουθούνια του.

Ο Βάλετ Λιζν χορηγεί σταγόνες κοκαΐνης στο πονεμένο δεξί μάτι του Χίτλερ και του δίνει ένα κουτί χάπια για τον τυμπανισμό του. Ο υποχόνδριος Χίτλερ, τώρα πάσχει από Πάρκινσον, μία καρδιακή ασθένεια και υποφέρει από διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος.

2 μ.μ: Ο Χίτλερ τρώει μεσημεριανό με την Εύα Μπράουν και τους δύο γραμματείς του. Η συνομιλία στρέφεται γύρω από την καλύτερη μέθοδο αυτοκτονίας.

Ο Χίτλερ λέει: «Ο καλύτερος τρόπος είναι να πυροβολήσεις τον εαυτό σου στο στόμα. Το κρανίο σου θρυμματίζεται και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ο θάνατος είναι ακαριαίος».

Η Εύα είναι τρομοκρατημένη. «Θέλω να είμαι ένα όμορφο πτώμα… θα πάρω δηλητήριο», λέει. Δείχνει στους γραμματείς ένα μικρό ορειχάλκινο κουτί που περιέχει ένα φιαλίδιο υδροκυανίου που φυλάσσει στην τσέπη της.

Αδόλφος Χίτλερ και Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν μαζί / Φωτογραφία: Shutterstock

Δευτέρα, 30 Απριλίου
3 π.μ: Ο Χίτλερ λέει στον Δρ Χάασε, ότι θέλει να πεθάνει ακριβώς την ίδια στιγμή με την Εύα. Συμφωνούν ότι θα έχει δύο πιστόλια, σε περίπτωση που ένα μπλοκάρει, και δύο κάψουλες με υδροκυάνιο, σε περίπτωση που το ένα είναι ελαττωματικό.

Η Εύα θα έχει επίσης δύο κάψουλες. Αυτός, θα βάλει μια κάψουλα στο στόμα του και το πιστόλι στον κρόταφό του.

Τότε θα πυροβολήσει και θα ταυτόχρονα θα δαγκώσει την κάψουλα με το υδροκυάνιο. Η Εύα ανησυχεί ότι θα χάσει την αποφασιστικότητά της αν ο Χίτλερ πεθάνει πρώτος. Ένας από τους γιατρούς της Καγκελαρίας του Ράιχ, ο Γουέρνερ Χάασε, της λέει να δαγκώσει την κάψουλα τη στιγμή που θα ακούσει τον πυροβολισμό.

7 π.μ: Η Εύα Χίτλερ κοιμήθηκε ελάχιστα. Κατεβαίνει γρήγορα τα τσιμεντένια σκαλοπάτια για να φτάσει στον κήπο του Ράιχ. Έχει μια ξαφνική επιθυμία «να δει ξανά τον ήλιο».

Το μεσημέρι, ο Χίτλερ καλεί το στρατιωτικό προσωπικό για το καθημερινό συνέδριο κατάστασης. Ο στρατηγός Χέλμουτ Βάιντλινγκ, είναι απαισιόδοξος. «Τα πυρομαχικά εξαντλούνται. Οι προμήθειες μέσω της αεροπορίας είναι αδύνατες. Το ηθικό είναι πολύ χαμηλό. Η μάχη του Βερολίνου θα έχει τελειώσει μέχρι το βράδυ».

12.30 μ.μ.: Στο γραφείο του, ο Χίτλερ ζητά να δει τον Μπόρμαν, και του λέει: «Ήρθε η ώρα. Η δεσποινίδα Μπράουν και εγώ θα βάλουμε τέλος στη ζωή μας σήμερα το απόγευμα».


12.45 μ.μ.: Το τελευταίο γεύμα του Χίτλερ μαγειρεύεται στην κουζίνα. Υπάρχει μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για μακαρόνια, και μια από τις παραγγελίες, είναι το ένα ντρέσινγκ για μια σαλάτα.

1 μ.μ: Η Μπράουν χάνει το γεύμα και μένει στο δωμάτιό της με την υπηρέτρια της. Επιλέγει το φόρεμα με το οποίο θα πεθάνει. Ένα από τα αγαπημένα του συζύγου της, είναι είναι μαύρο με λευκά τριαντάφυλλα στο λαιμό.

2.45 μ.μ.: Το προσωπικό έχει συγκεντρωθεί με τον Μπόρμαν, τον Γκέμπελς και τη σύζυγό του. Ο Χίτλερ συνομιλεί με όλους και τους χαιρετά δίνοντάς τους το τρεμάμενο χέρι του.

Ο Γκέμπελς, ξαφνικά αισθάνεται απελπισμένος. «Φύρερ μου, είναι ακόμα δυνατό να ξεφύγεις. Σε παρακαλώ να το σκεφτείς». Ο Χίτλερ απαντά: «Ξέρεις την απόφασή μου. Δεν θα την αλλάξω».

3.30 μ.μ.: Στο τραπέζι της κουζίνας στον πάνω διάδρομο του καταφυγίου, τα παιδιά του Γκέμπελς τρώνε αργά το μεσημεριανό τους γεύμα. Ξαφνικά, ακούγεται ο ήχος ενός πυροβολισμού. Όλοι σιωπούν. Στη συνέχεια, ο νεότερος, Χέλμουτ, φωνάζει: «Διάνα!»

Οι Λινζ και Μπόρμαν μπαίνουν στο γραφείο. Βρίσκουν τον Χίτλερ και την Μπράουν δίπλα στον καναπέ. Ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε στον δεξί του κρόταφο. Υπάρχει αίμα στο χαλί, αίμα στον καναπέ. Η Μπράουν κάθεται στα δεξιά του Χίτλερ.

Στο χαμηλό τραπέζι μπροστά τους βρίσκεται το μικρό ορειχάλκινο κουτί στο οποίο η Μπράουν κρατούσε το φιαλίδιο με το υδροκυάνιο. Το δηλητήριο έχει παραμορφώσει το πρόσωπό της.

3.50 μ.μ.: Τρεις φύλακες SS βοηθούν τον Λινζ να μεταφέρει τα πτώματά τους στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ. Βενζίνη χύνεται πάνω τους. Μια πύρινη σφαίρα τυλίγει τα σώματά τους.

6 μ.μ.: Ο αξιωματικός της SS Ewald Lindloff πηγαίνει στον κήπο, μεταφέροντας ένα φτυάρι. Θάβει τα λείψανα τους.

7.30 μ.μ.: Στο καταφύγιο, η Μάγδα Γκέμπελς βάζει τα παιδιά της στο κρεβάτι. Αύριο θα τους πει ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Στην πραγματικότητα, θα είναι μορφίνη. Καθώς κοιμούνται, ένας από τους γιατρούς της Καγκελαρίας του Ράιχ θα βάλει μια κάψουλα υδροκυάνιο μεταξύ των δοντιών του κάθε παιδιού.

Αμέσως μετά, ο Γιόζεφ και η Μάγδα Γκέμπελς ανεβαίνουν στον κήπο και αυτοκτονούν μαζί. Εικάζεται ότι πήραν κι αυτοί υδροκυάνιο.

10 μ.μ.: Οι αξιωματικοί μιλούν για έξοδο από το καταφύγιο. Το επόμενο πρωί, η Γιούνγκε (σ.σ. η γραμματέας του Χίτλερ), θα ξεφύγει με επιτυχία. Στις αρχές Ιουλίου συνελήφθη από τους Ρώσους, ανακρίθηκε και παραδόθηκε στους Βρετανούς. Απελευθερώθηκε το 1946. Εργάστηκε ως γραμματέας και πέθανε το 2002.

16 Ιουλίου 1945
Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ επισκέπτεται την Καγκελαρία του Ράιχ. Κοιτάζει στο σημείο όπου το σώμα του Χίτλερ έχει καεί και έπειτα κάνει το σήμα της νίκης.

Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού..

O Χίτλερ έκανε σεξ με την γυναίκα του χωρίς να την αγγίζει και είχε σχέσεις με την ανιψιά του -Συγγραφέας αναλύει τη σεξουαλική ζωή του δικτάτορα

Στη σεξουαλική ζωή του δικτάτορα που αιματοκύλησε τη Ευρώπη, του Αδόλφου Χίτλερ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Cheltenham Festival of Literature, ο συγγραφέας Μαρτέν Αμί.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, μιλώντας για το δεύτερο μυθιστόρημά του, η πλοκή του οποίου διαδραματίζεται στην ναζιστική περίοδο, «Zone of Interest», προσπάθησε να αναλύσει τη σεξουαλική ζωή του Χίτλερ βάσει και της έρευνας που έκανε προκειμένου να γράψει τη νουβέλα του.

Σύμφωνα με τον Αμί ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν έκαναν σεξ χωρίς να αγγίζουν ο ένας τον άλλον, ενώ δεν έβγαζαν ποτέ τα ρούχα τους, καθώς και οι δύο είχαν εμμονές με την υγιεινή.Ο συγγραφέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γερμανός δικτάτορας έκανε σεξ με την Εύα Μπράουν κρατώντας την απλά από το χέρι και είχε οργασμό παρακολουθώντας την απλά να σηκώνει τη φούστα της.

Παράλληλα, ο Αμί είπε πως πιστεύει ότι ο Χίτλερ ήταν ασέξουαλ, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι είχε ένα τέτοιο είδος σεξουαλικής σχέσης (όπως με την Μπράουν) και με την ανιψιά του Αντζελα Ρουμπάλ.

Ωστόσο, ο συγγραφέας ανέφερε ότι αν και πιστεύει ότι έχει γνωρίσει αρκετά καλά τον Χίτλερ (μέσα από το μελέτη που έχει κάνει), αισθάνεται ότι η αλήθεια για την σεξουαλικότητα του δικτάτορα παραμένει μια «μαύρη τρύπα».

«Η σεξουαλικότητα είναι ένας από τους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον. Γνωρίζοντας αν είναι παντρεμένος, ή γκέι ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς να τον αναγνωρίσεις. Δεν θέλω να κάνει απλοϊκές ή επιπόλαιες σκέψεις, αλλά πιστεύω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χίτλερ παραμένει μια άγνωστη προσωπικότητα είναι το γεγονός ότι η σεξουαλικότητά του είναι ένα… κενό. Ο Στάλιν και ο Μάο είχαν μια συμπεριφορά κυρίαρχου -μια μεγάλη σεξουαλική όρεξη. Αλλά ο Χίτλερ δεν είχε απολύτως τίποτα. Η εξήγηση που δίνω είναι ότι ο Γερμανός δικτάτορας ή δεν ήταν αρκετά «πλήρης» ή ήταν απλά παράφρων.

Στις μελέτες που έχουν γίνει για τον Χίτλερ υπάρχους τρεις θεωρίες για τη σεξουαλικότητά του. Η πρώτη τον θέλει φυσιολογικό, αλλά πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να επανεξεταστεί. Μπορεί κανείς να φανταστεί την Εύα Μπράουν να απολαμβάνει ένα τσιγάρο μετά το σεξ; Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Χίτλερ ως έναν κανονικό, ενεργητικό εραστή; Σίγουρα κανείς. Η δεύτερη τον θέλει ασέξουαλ και η τρίτη τον θέλει διαστροφικό. Αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις για την σεξουαλικότητά του. Εκτός από ότι δεν έβγαζε τα ρούχα του, ακόμη και όταν πήγαινε στο γιατρό και το ότι ήταν φανατικός με την καθαριότητα, τα οποία ενισχύουν τη θεωρία ότι ήταν ασέξουαλ», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου.

Η ανιψιά του Χίτλερ με την οποία λέγεται ότι είχε σχέσεις:

Φωτογραφίες: AP, Getty Images
Πηγή: iefimerida.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια  κειμένου: Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Το σπίτι με τις Καρυάτιδες” στου Ψυρρή και οι αστικοί μύθοι που το συνοδεύουν.. Το μυστήριο και η ιστορία του ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και συγγραφείς! Τι πραγματικά ισχύει;

Καλλιόπη Γιακουμή

Αληθινή ιστορία: “Πόσο κάνει ένα θαύμα..;;”

Καλλιόπη Γιακουμή

“Σκοτεινά μονοπάτια”: Μικρές ιστορίες τρόμου από την Κατερίνα Κοφίνα..”ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΜΟΛΥΒΙ”

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο