22.9 C
Greece
24 Οκτωβρίου, 2024
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΛΙΚ. ΕΣΑΣ ; ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

10 έξυπνοι τρόποι να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία


Υπάρχει άραγε τρόπος να διαβάζουμε περισσότερο;

Είστε οι τύποι που είναι συνέχεια χωμένοι μέσα σε ένα βιβλίο; Στο μετρό, στη στάση του λεωφορείου, στον προθάλαμο ενός ιατρείου, στο κομμωτήριο, στο πλοίο ή στο αεροπλάνο; Ή περιμένετε το σαββατοκύριακο ή τις διακοπές, για να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας και να ανοίξετε το βιβλίο;

Αν λατρεύετε την ανάγνωση και τον κόσμο των βιβλίων, αλλά συνέχεια παραπονιέστε ότι δεν έχετε χρόνο και ότι η εργασία και οι υποχρεώσεις σας στερούν αυτή την απόλαυση, χρειάζεται να αναθεωρήσετε τους τρόπους και τις συνήθειές σας.

Δυστυχώς, είμαστε πολλοί βιβλιόφιλοι εκεί έξω που προσπαθούμε να ξετρυπώσουμε λίγο χρόνο για να βυθιστούμε στην αγαπημένη μας ιστορία. Αλλά κάποιοι από εμάς έχουν βρει ορισμένα έξυπνα κόλπα, για να καταφέρουν να διαβάσουν περισσότερα βιβλία και να απολαύσουν περισσότερο την συνήθειά τους. Και εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα κυριότερα για εσάς. 

1. Πάρτε παντού μαζί σας βιβλία 

 Μπορείτε να βρείτε παντού ευκαιρία για λίγο διάβασμα. Ίσως αυτό να είναι στα μεταφορικά μέσα, στις αίθουσες αναμονής, πριν από ένα meeting ή στο διάλειμμα από τη δουλειά σας. Μόλις νιώσετε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε, κάντε το παρέα με ένα βιβλίο. 

2. Κάντε μια λίστα
Η λίστα λειτουργεί τόσο ως οδηγός, όσο και ως μέσο εκπλήρωσης και κινήτρου. Από τη μία, πάντα θα έχετε μια έτοιμη λίστα, όταν θέλετε να αγοράσετε άμεσα το επόμενο ανάγνωσμα, από την άλλη, μόλις ολοκληρώνετε ένα βιβλίο, μπορείτε να το διαγράψετε με περηφάνεια και ικανοποίηση από τη λίστα σας.
3. Διαβάστε ταυτόχρονα περισσότερα βιβλία
Αυτή η στρατηγική λειτουργεί για ορισμένους βιβλιόφιλους. Αν δεν το έχετε όμως δοκιμάσει, ήρθε η ώρα. Αν αποδειχθεί αποτελεσματικό, ο ετήσιος αριθμός των βιβλίων που θα ολοκληρώνετε θα είναι το λιγότερο διπλάσιος. Το σοφότερο είναι να επιλέξετε βιβλία με τελείως διαφορετικό θέμα ή και είδος, ώστε να μην μπερδευτείτε. 
4. Μοιραστείτε όσα διαβάζετε
Όταν μοιραζόμαστε γνώση, μαθαίνουμε και συγκρατούμε περισσότερα. Η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουμε. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που διαβάζετε, μοιραστείτε τις προτιμήσεις σας. Ένας άλλος βιβλιόφιλος μπορεί να σας προτείνει κάποιο βιβλίο που ύστερα να προσθέσετε στη λίστα σας. Επίσης, μέσω προτάσεων μπορείτε να αποφύγετε τα πολύ δύσκολα αναγνώσματα και να επιλέγετε ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεσή σας. 
5. «Ακούστε» ένα βιβλίο
Τα ακουστικά βιβλία, ή audiobooks, είναι μια πολύ έξυπνη στρατηγική για τους αναγνώστες με πολύ περιορισμένο χρόνο. Πολλοί βιβλιόφιλοι τα προτιμούν στα μεταφορικά μέσα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις όπου η καθημερινή διαδρομή για την εργασία μας μπορεί να διαρκεί και πάνω από 1 ώρα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ένα βιβλίο που να διαβάζετε στο σπίτι και ένα που να ακούτε κατά τη διάρκεια της μέρας. 
6. Κρατήστε σημειώσεις
Η σημείωση και/ή υπογράμμιση ενός βιβλίου προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά, αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον γι’ αυτό το βιβλίο, έχετε βρει ήδη τα κυριότερα και πιο ενδιαφέροντα σημεία και δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσετε. Κατά δεύτερον, αν ξαναδιαβάσετε κάποια στιγμή το ίδιο βιβλίο, θα έχετε ήδη τονίσει τα σημαντικότερα σημεία, γλυτώνοντας χρόνο. Και είναι διασκεδαστικό το να παρατηρείτε τι σας κάνει περισσότερη εντύπωση με κάθε ανάγνωση. 

7. Αγοράστε φθηνά

Αν ο στόχος σας είναι τα πολλά βιβλία, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την περίπτωση κάποιες από τις αγορές σας να είναι μεταχειρισμένα βιβλία. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να περιμένετε τον επόμενο μισθό σας, για να καταφέρετε να πάρετε στα χέρια σας το βιβλίο που θέλετε να ξεκινήσετε. Ψάξτε επίσης για εκπτώσεις και προσφορές· διαδικτυακά οι επιλογές είναι πολλές. 
8. Θέστε την ανάγνωση ως προτεραιότητα
Αν θέλετε να διαβάζετε περισσότερα βιβλία, η ανάγνωση χρειάζεται να γίνει μία από τις προτεραιότητές σας. Χρειάζεται να είναι η πρώτη σας επιλογή έναντι των ταινιών, των σειρών, ακόμα και κάποιων συναντήσεων. Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες στη διάθεσή μας. O τρόπος που τις διαχειριζόμαστε όμως είναι που κάνει τη διαφορά. 
9. Προσδιορίστε τον ακριβή χρόνο ανάγνωσης
Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολύ αυστηρά προγράμματα με πολλές υποχρεώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι εξυπνότερο να δημιουργήσετε μια συνήθεια με συγκεκριμένο χρόνο, τον οποίο θα αφιερώνετε στην ανάγνωση. Και φυσικά αυτός θα διαφέρει πολύ από την υπόλοιπη μέρα σας, αφού εγγυάται σίγουρη απόλαυση και ξεκούραση. 
10. Βρείτε μια έγκυρη πηγή προτάσεων
Μπορεί να είναι ένας κριτικός που εμπιστεύεστε, ένα φίλος, ένας καθηγητής ή μια ιστοσελίδα. Επιλέξτε κάποια που να ταιριάζει με τις δικές σας αναγνωστικές προτιμήσεις και κάντε τη βασική πηγή προτάσεων. Εξάλλου, μια τέτοια πηγή θα διατηρήσει το κίνητρό σας στα ύψη, αφού θα σας εμπνέει συνεχώς να αυξήσετε την προσωπική σας λίστα αναγνωσμένων βιβλίων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ  
ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 
Πηγή: enallaktikidrasi.com
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12-09-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15-02-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο