12.6 C
Greece
28 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ, της Ειρήνης Βαρδάκη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 

“ΤΟ ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ”

Συγγραφέας Ειρήνη Βαρδάκη

Εκδόσεις Bell

.
«Το ρ της ερωμένης» της Ειρήνης Βαρδάκη, είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους!!  Η συγγραφέας του με μεγάλη συγγραφική μαεστρία, κερδίζει τον ενθουσιασμό του αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Τα  συναισθήματα πολύ έντονα, διαδέχονται το ένα το άλλο ακολουθώντας τον γρήγορο ρυθμό του βιβλίου. Αισθάνεσαι παγιδευμένος και παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ιστορίας. 
«Το ρ της ερωμένης» με την εθιστική πλοκή του σε κρατάει προσηλωμένο μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας με αστραπιαίες εξελίξεις και ανατροπές.
Το κείμενο είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, δομημένο σε κεφάλαια μέσα στα οποία από τις πρώτες κιόλας γραμμές η Ειρήνη Βαρδάκη δημιουργεί εξαιρετικά ψυχολογικά πορτραίτα των ηρώων της. Η δομή της πλοκής ακολουθεί  ένα συμπαγές ψυχολογικό πλαίσιο που σου επιτρέπει να διεισδύσεις καλύτερα στους χαρακτήρες και να τους καταλάβεις. Αναγνωρίζεις εύκολα οικεία στοιχειά σε αυτούς και ταυτίζεσαι με καταστάσεις, σκέψεις και βιώματα τους. Η ένταση κλιμακώνεται καθώς προχωρά η ανάγνωση και σε καθηλώνει η καταιγιστική ροή των εξελίξεων. Είσαι θεατής σε μια δυνατή παρτίδα σκακιού και χωρίς να μπορείς να προβλέψεις τον νικητή, παρακολουθεις ξέπνοα τις τεχνικές των παιχτών και θαυμάζεις τις κινήσεις τους. 
Τα έξυπνα τοποθετημένα “κενά” που αφήνει η συγγραφέας στην αφήγηση της, εκτινάσσουν το ενδιαφέρον στα ύψη. Θες να δεις την τελευταία κίνηση.. Να ακούσεις το “ρουά ματ” που θα σημάνει τον νικητή και ενώ έχεις ήδη αποφασίσει από που να το περιμένεις…τελικά η έκβαση του παιχνιδιού σε αφήνει άφωνο και συνεπαρμένο!!!
Η Βασίλισσα: Μπορεί να κινηθεί όπως θέλει…Να επιλέξει ποιον θα εξοντώσει και ποιον θα κρατήσει στο παιχνίδι. Όμως χωρίς τίμημα;;;
Ο Βασιλιάς: Κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά έχει τον έλεγχο των κινήσεων;;; Είναι υποχρεωμένος να σώσει την βασίλισσα αν θέλει να σωθεί.. Θέλει όμως;;; 
Η “πτώση” του βασιλιά, αντιπροσωπεύει τον σκοπό των παικτών. Αν ο βασιλιάς απειληθεί και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής τότε έχουμε ματ και η παρτίδα τελειώνει με νίκη του παίκτη που απειλεί..
Μα μπορούν να πιόνια να απειλήσουν;;; 
Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που διαφοροποιούν ένα θρίλερ. Οι στιγμές εκείνες που είσαι έτοιμος να εκραγείς όταν η αδρεναλίνη φθάνει στα ύψη. «Το ρ της ερωμένης», το εγγυάται αυτό.. 
«Το ρ της ερωμένης», είναι ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα χωρισμένο σε σωστές δόσεις που του προσδίδουν χαρακτηριστικα ερωτικού, αστυνομικού μα και κοινωνικού βιβλίου. Οι ζωντανοί διάλογοι από την αρχή του κείμενου σου μεταφέρουν άμεσα την ένταση της αφήγησης. Οι εσωτερικοί μονόλογοι ακόμα πιο δυνατοί οδηγούν σε αλήθειες που όλοι ξέρουμε μα αποφεύγουμε να αποδεχτούμε.
 Η αίσθηση μυστηρίου που πλανιέται στις σελίδες του σου κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον. Μια δόση σωστά τοποθετημένου έξυπνου χιούμορ, άλλες φορές με καυστική διάθεση, άλλες με αυτοσαρκαστική, κάνουν το κείμενο πιο ανάλαφρο μα ταυτόχρονα σε βοηθά να το κατανοήσεις ακόμα περισσότερο. 
Ευρυδίκη- Σέργιος – Αγγελική..Οι απολυτοί ρυθμιστές αυτής της παρτίδας. Σε όποιον και να ποντάρετε θα σας ξαφνιάσει η νίκη του. Τώρα τον ποιον θα επιλέξετε θα το ανακαλύψετε μόνο διαβάζοντας το…
Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ με μεγάλη σιγουριά είναι πως η πένα της Ειρήνης Βαρδάκη,σε αυτό το βιβλίο πραγματικά μαγεύει. Πιο ώριμη, πιο ξεκάθαρη, πιο ουσιώδης, πιο συναρπαστική με εφόδια, την αγωνία, την ανατροπή, το μυστήριο, τον έρωτα, την αγάπη, την αδυναμία, την απιστία, την απώλεια αλλά και την προδοσία, σου προσφέρει ένα άκρως απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι στην καρδια, στην ψυχή μα και στον νου…


Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Δύο φόνοι.
Ένα ύποπτος.
Μισή αλήθεια.

Με αντίπαλο την ερωμένη, το πρώτο που θα χάσεις είναι το μυαλό σου.

Η παρτίδα ξεκίνησε. Τα πιόνια θυσιάζονται.Αν θες να σωθεί ο βασιλιάς, πρέπει να προστατέψεις τη βασίλισσά σου.


Το Ρ της Ερωμένης είναι το νέο καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη.
Αντέχεις να μπεις στο παιχνίδι;

.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα..

Η Ειρήνη Βαρδάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο χώρο της υγείας.
Έκανε την εμφάνιση της με το αστυνομικό βιβλίο “Κρυσταλλία”.

“Το Ρ της Ερωμένης” είναι το δεύτερο βιβλίο της. Ένα μυθιστόρημα καθηλωτικό, ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με την υπογραφή  της Ειρήνης Βαρδάκη.

Και τα δυο βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ” της Gillian Val-o Teli, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ” της Φωτεινής Πανουργιά, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

”ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ” της Γερακίνα Μπουρίκα, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο