12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

“ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ” της  Κατερίνας Θεοδώρου, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

Νυχτερινό Τρένο  Η άποψη της Δέσποινας Ανθοπούλου για το βιβλίο
***
“ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ”
Συγγραφέας  Κατερίνα Θεοδώρου
Εκδόσεις Πηγή
***
Τι γίνεται όταν ξαφνικά ξυπνάς σε έναν εγκαταλειμμένο σταθμό τρένου, χωρίς καν να γνωρίζεις πως βρέθηκες εκεί και όταν τελικά, η όραση σου καταφέρνει να συνηθίσει στο σκοτάδι γύρω σου, τίποτα να μη σου φαίνεται οικείο;
Η μόνη υπενθύμιση πώς είσαι ζωντανός είναι οι πόνοι στο σώμα σου. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά τρομακτικά, έχεις να αντιμετωπίσεις και κάτι ακόμα, δεν θυμάσαι τίποτα απ’ το παρελθόν σου.
Μια αγέλη λύκων οσμίζεται τον φόβο σου και το αίμα σου που σχηματίζει κόκκινα ρυάκια και πλησιάζει απειλητικά..
Ο ήχος από ένα τρένο που έρχεται ακούγεται στο βάθος. Ένας ήχος που φαντάζει σαν την μοναδική σου σωτηρία. Η μήπως όχι;
Μετά την επιβίβαση σου τίποτα δεν θα είναι όπως φαίνεται…
Ένα ταξίδι στο άγνωστο, ένα ταξίδι με προορισμό τον απόλυτο τρόμο μόλις ξεκινάει μαζί με άλλους τέσσερις συνοδοιπόρους. Πέντε άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, μπερδεμένοι, αναστατωμένοι, φοβισμένοι, χωρίς μνήμες συναντιούνται σε ένα σημείο και με έναν παράδοξο τρόπο, που κανείς τους δεν επέλεξε. Ο καθένας τους κουβαλά και από ένα θανάσιμο μυστικό που αποκαλύπτεται σταδιακά και με βίαιο τρόπο.. Μα τι τους συνδέει στα αλήθεια;; 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
“Το Νυχτερινό Τρένο” είναι ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο, εμπλουτισμένο με μυθικά στοιχεία που του δίνουν έναν τόνο μυστηριακό. Σκηνές αγωνιώδεις και σκληρές, δυνατές περιγραφές και ανατροπές που εκπλήσσουν, εντείνουν το ενδιαφέρον και το κρατούν αμείωτο ως το τέλος της ιστορίας
Εξαιρετικός ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας μας αποκαλύπτει τα ένοχα μυστικά των ηρώων της, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος. Χωρίς ανάσα στο σταθμό και χωρίς να εκτροχιαστούμε από την ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρακολουθούμε ξέπνοα την κάθε εξέλιξη. Ένα καλογραμμένο βιβλίο φαντασίας, με δυνατές δόσεις τρόμου, με μια έξυπνη κεντρική ιδέα και πολύ απόκοσμη ατμόσφαιρα, αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη του και τον κρατά δέσμιο του μέχρι την τελευταία σελίδα.
Θα ήθελα περισσότερες σελίδες, περισσότερο χώρο για να ξεδιπλωθούν και να σκιαγραφήθουν καλύτερα οι χαρακτήρες των ηρώων και να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Κάποιες συμπεριφορές στην αρχή του βιβλίου μου φάνηκαν απότομες και αδικαιολόγητες. Στα βιβλία τρόμου ίσως χρειάζεται λίγη περισσότερη ανάλυση στα προφίλ των ηρώων.
Πέρα από αυτό όμως “Το Νυχτερινό Τρένο” είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του φανταστικού και τρομακτικού…

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Η Αγγελική Μαρτίνου, µια νεαρή γυναίκα, ξυπνά σε έναν έρηµο σταθµό τρένων. Το τοπίο µοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί ενώ η άγνοια για το παρελθόν της µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωµένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία του δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της. Όταν µια αγέλη λύκων οσµίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µηχανής θεός, σταµατά στην έρηµη πλατφόρµα και την καλεί σε επιβίβαση.

Το ταξίδι για το Άγνωστο µόλις ξεκινά…

Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι µόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασµό.

…µόνο που σε αυτό το τρένο τίποτα δεν είναι όπως δείχνει…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

  Νυχτερινό ΤρένοΚατερίνα Θεοδώρου

Η Κατερίνα Θεοδώρου ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και είναι δασκάλα. Είναι παντρεµένη και έχει δύο κόρες. Το πρώτο της βιβλίο «Ο δρόµος για την Κόλαση» κυκλοφόρησε τον Δεκέµβριο του 2016. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερό της  βιβλίο , «Εκείνη».  Την ίδια χρονιά συµµετείχε στην ανθολογία διηγηµάτων φαντασίας «Βρόχος».

Τα διηγήµατά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς είναι: «Θανάσιµος Οιωνός»«Η φρικτή αλήθεια»«Για πάντα…»«H επέτειος» ενώ δύο νέα διηγήµατά της θα συµπεριληφθούν σε συλλογές µέσα στους επόµενους µήνες.

Σύνταξη και επιμέλεια: Δέσποινα Ανθοπούλου

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” του Σπύρου Διονυσιάδη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

“Αντέτι” της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή 

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ” της Γιώτας Γουβέλη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο