11.5 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

“Κάθε μυστικό σου” του Γιώργου Δάμτσιου, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

Η άποψη της Δέσποινας Ανθοπούλου για το βιβλίο

***

“Κάθε μυστικό σου”
Συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος
Εκδόσεις Bell

***

Κάθε μυστικό σου..”, τρεις λέξεις ικανές να αναστατώσουν ακόμα και αυτόν που θεωρεί ότι δεν κρύβει μυστικά ένοχα..

“Κάθε μυστικό σου..”,τρεις λέξεις που σε κάνουν να αναρωτηθείς, ποιο είναι αυτό το μυστικό που δεν θα ήθελες να μάθει κανείς ή που δεν θα τολμούσες να αποκαλύψεις από μόνο σου, αφού ο συγγραφέας απευθύνεται σε εσένα, σε εμένα, στον καθένα που θα πάρει στα χέρια του αυτό το βιβλίο.

Υπάρχει πιο εφιαλτικό σενάριο απ’ αυτό της απαγωγής;; Να βρεθείς σε ένα υπόγειο με πέντε άγνωστους σε έξι διαφορετικά κλουβιά;; Θύτης ένας παρανοϊκός με το όνομα “Εξαγνιστής “, θύματα 6 άνθρωποι τους οποίους δεν τους ενώνει τίποτα κοινό ή μήπως όχι..Μόνος στόχος η επιβίωση, η κάθαρση και στο τέλος η απελευθέρωση, πράγμα που ταυτόχρονα σημαίνει τον θάνατο των υπολοίπων συγκατοίκων σου .

Δύο παράλληλες ιστορίες εξελίσσονται στο βιβλίο. Από την μια έξι άγνωστοι φυλακισμένοι σε έξι κλουβιά, δέσμιοι ενός παράφρονα και οι οποίοι καλούνται να μετανοιώσουν και από την άλλη, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση εκβιασμού μιας πελάτισσας του.

Πώς θα καταφέρουν αυτές οι δύο ιστορίες να συναντηθούν στην πορεία..;; Ο Γιώργος Δάμτσιος με αξιοθαύμαστη συγγραφική επιδεξιότητα το καταφέρνει αβίαστα, μα ακόμα και όταν αυτό συμβαίνει, όταν θεωρείς πως όλα πια έχουν εξηγηθεί και έχουν μπει στην θέση τους, έρχεται το τέλος για να τα ανατρέψει όλα και να σου αφήσει τον απόηχο του μυστήριο για πάντα..

Το δυνατό σημείο του βιβλίου δεν είναι για μένα τόσο η αστυνομική έρευνα και η επίλυση της, όσο οι κινηματογραφικές σκηνές απ’ τα κελιά τις οποίες ο Δάμτσιος με την δυναμική της πένας του περιγράφει με επιτυχία και ρεαλισμό. Ήχοι βασανιστηρίων, ψίθυροι απόγνωσης και πόνου, αγωνίας και τρόμου, ακόμα και η σιωπή εκεί κάτω κραυγάζει για σωτηρία, εκλιπαρεί για λύτρωση..

Ένας εκτελεστής που ακούς τα βήματα του, νιώθεις τις κινήσεις του, ένα ρολόι που δεν λέει να παγώσει τον χρόνο, όσο και να το θέλει η καρδιά που νιώθει έτοιμη να σπάσει από την αδρεναλίνη που την πλημμυρίζει. Σώματα που ποθούν μάταια την λύτρωση του βασανισμού, ψυχές που δοκιμάζονται ψυχολογικά και όταν φτάνουν στα όρια τους, μετατρέπονται οι ίδιες σε τέρατα.

“Ο θάνατος σου η ζωή …” Θα καταφέρει έστω και ένας να σπάσει τα δεσμά..;;

Ένα βιβλίο στο οποίο η αγωνία σε κρατά ξέπνοο μέχρι την τελευταία λέξη καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και ανυπόμονα ρουφάς την κάθε σελίδα, ποθώντας να μάθεις κάτι ακόμα..και όταν αυτό το κάτι είναι τελικά κάτι περισσότερο από αυτό που περιμένεις, τότε η αναγνωστική τέρψη σε πλημμυρίζει και η ικανοποίηση είναι σαν μια γλυκιά μέθη την οποία απολαμβάνεις ακόμα και μετά το κλείσιμο του βιβλίου.

Πρώτη μου γνωριμία με την γραφή του Γιώργου Δάμτσιου και κατάφερε να με κερδίσει αφού είχε όλα τα στοιχεία που αποζητώ από ένα βιβλίο και το συνιστώ ανεπιφύλακτα..

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο..

  Τι θα έκανες αν μια μέρα ξυπνούσες σε ένα υπόγειο μαζί με πέντε αγνώστους;

Τι θα σκεφτόσουν αν διαπίστωνες ότι έχεις πέσει θύμα απαγωγής ενός παρανοϊκού ο οποίος συστήνεται ως ο Εξαγνιστής;

Πώς θα αντιδρούσες όταν θα μάθαινες ότι ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει τα πάντα για σένα;

Ότι κάθε φαινομενικά φιλήσυχο πρόσωπο τριγύρω σου κρύβει κι από ένα ανατριχιαστικό μυστικό σαν το δικό σου;

Κι αν ο Εξαγνιστής σάς έβαζε σε ένα ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης από το οποίο θα γλίτωνε μόνο ένας, εσύ πώς θα έπαιζες;

Κάθε σου αλήθεια θα σε έφερνε κοντύτερα στο θάνατο ή στην κάθαρση;

Κάθε σου ψέμα θα σε οδηγούσε στην απελευθέρωση ή στην Κόλαση;

Οι έξι απαχθέντες πιστεύουν ότι είναι αβοήθητοι, έρμαια των αιματοβαμμένων ορέξεων του Εξαγνιστή. Όμως ο ιδιωτικός ερευνητής Τζορτζ Ντόρμερ βρίσκεται στην περιοχή έχοντας αναλάβει να ερευνήσει μια παράξενη υπόθεση εκβιασμού. Και είναι στιγμές που απέχει μόλις μια ανάσα από το υπόγειο του τρόμου…

Το Κάθε μυστικό σου είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ που οδηγεί τους Ευγενείς Άγριους σε άλλα, σκοτεινά, περίεργα και άκρως επικίνδυνα μονοπάτια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Γιώργος Δάμτσιος
Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 και ζει στη Νάουσα Ημαθίας με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τα μυθιστορήματα Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Εκδόσεις Momentum, 2015), Το τρίπτυχο των ευχών (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, 2015), Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη, Εκδόσεις Λυκόφως, 2017), και τα βιβλία της σειράς «Ευγενείς Άγριοι» Σκοτεινό πέπλο, Εξημέρωση και Κάθε Μυστικό σου (Εκδόσεις BELL, 2018, 2019 και 2020). Επίσης, τα λογοτεχνικά/μουσικά πρότζεκτ The Metal Chapters Vol. I και The Metal Chapters Vol. ΙΙ (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, 2018 και 2020 –και πάλι σε συνεργασία με τον Μάριο Δημητριάδη), τα οποία κυκλοφόρησαν και στα αγγλικά, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Μυστικά στο λυκόφως (Λυκόφως, 2018).
Έργα του έχουν περιληφθεί σε δεκατρείς συλλογές διηγημάτων, πολλά εκ των οποίων κατόπιν διακρίσεων σε διαγωνισμούς.
Παίζει μπάσο στο heavy metal συγκρότημα Silent Vortex, ενώ διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria. Επίσης, πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.
Επισκεφθείτε τον προσωπικό του ιστότοπο, georgedamtsios.com

Σύνταξη και επιμέλεια: Δέσποινα Ανθοπούλου

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Αντέτι” της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή 

Καλλιόπη Γιακουμή

“Φτου και βγαίνω ζωή” της Ρούλας Σαμαϊλίδου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ” της Βικτόριας Χίσλοπ, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο