12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ της Μάγιας Γεωργακοπούλου-Φιλιππίδη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο

***

Ίχνη και αποκαλύψεις

Συγγραφέας: Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη

Εκδόσεις: Άνεμος Εκδοτική

***

Ίχνη και αποκαλύψεις, τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της αξιόλογης συγγραφέως Μάγιας Γεωργακοπούλου-Φιλιππίδη, που κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική, ένα καλογραμμένο, καταιγιστικό μυθιστόρημα, με γοητευτική γραφή και με έντονο το άρωμα του αστυνομικού μυστηρίου.

Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο αφήγημα, με όλους τους ήρωες να συνδέονται μεταξύ τους με ένα έξυπνο και ευρηματικό τρόπο και απολύτως αρμονικά. Η συγγραφέας “προίκισε” την ιστορία της με δυνατά χαρακτηριστικά, το έντονο σασπένς, η δραματική και γεμάτη αγωνία πλοκή του, η γρήγορη ροή και οι ιδιαίτεροι και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες του, σε συνδυασμό με τον χείμαρρο εικόνων που δημιουργεί εντέχνως η πένα της δημιουργού του, καθώς και οι ζωντανοί διάλογοι, διεγείρουν το ενδιαφέρον και δεν σε αφήνουν να το αφήσεις από τα χέρια σου, πρώτου γυρίσεις και την τελευταία του σελίδα.

Κάτω από το λαμπερό φως και τα μαγευτικά τοπία της Μεσογείου επέλεξε η συγγραφέας να σκηνοθετήσει την ιστορία της. Ο αναγνώστης ταυτόχρονα με τους ήρωες της, τον Χαβιέρ, την Μερσεντές, τον Ιάσωνα, την Κλερ, την Μυρτώ, τον Κάρλος και το Κίμωνα, που είναι κάποια από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο, ταξιδεύει μαζί τους σε μια μαγευτική διαδρομή που περνά από Αθήνα, Αντίπ, Βαρκελώνη και φτάνει μέχρι τα ονειρικά ελληνικά νησιά μας. Όλα αυτά βέβαια τα πανέμορφα τοπία, προβάλουν ανάγλυφα και ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Γίνονται κινηματογραφικές εικόνες, χάρη στην παραστατική και περιγραφική δεινότητα της Μάγιας Γεωργακόπουλου-Φιλιππίδη και εντείνουν το αναγνωστικό μας ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα μας καθιστούν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που διαδραματίζονται, πυροδοτώντας τη φαντασία μας και την προσμονή μας για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Βαρκελώνη: Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που στιγματίζει επώδυνα ανθρώπινες ψυχές και μια άδικη κατηγορία ζητούν δικαίωση.

Σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, δυο άνθρωποι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, με κοινό ψυχολογικό φορτίο μα με τελείως ξεχωριστές διαδρομές στις ζωές τους, θα συναντηθούν και ο ιδιαίτερος δεσμός που θα αναπτύξουν, θα τους ωθήσει να μοιραστούν δυνατά και βαθιά συναισθήματα. Το σμίξιμο αυτό μοιραία θα τους φέρει αντιμέτωπους με λάθη και πάθη, αλλά και με τα ένοχα μυστικά τους που η λήθη του χρόνου δεν μπόρεσε να τα κρατήσει αιώνια στα δίχτυά της.

 

 

Παράλληλα, σε μια άλλη γωνιά της γης, οι μάσκες αρχίζουν σιγά σιγά να πέφτουν και τα αληθινά πρόσωπα κάποιων αποκαλύπτονται, δηλώνοντας υποταγή στη δύναμη της αλήθειας. Καλά, θαμμένα μυστικά του ένοχου παρελθόντος, έρχονται στο φως απρόσμενα και αμείλικτα, για να αποκτήσουν τη δική τους φωνή και να διεκδικήσουν την κάθαρση και την λύτρωση. Η αποκάλυψη τους σαρώνει τις ζωές των πρωταγωνιστών, οι εξελίξεις και οι ανατροπές που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές και απρόβλεπτες, θα ταράξουν τα νερά της σιγουριάς μιας φαινομενικής ηρεμίας και θα αλλάξουν τα δεδομένα

Με γλώσσα απλή, διανθισμένη και διάσπαρτη με νότες λυρισμού, η συγγραφέας επιχειρεί μια καταβύθιση στην ανθρώπινη ψυχή και στις αναπόφευκτες αποφάσεις που ωθούνται οι άνθρωποι, αυτές που καθορίζουν τις ζωές τους, μα και τα ολέθρια λάθη που κάνουν, κάποιες φορές απερίσκεπτα και άλλες συνειδητοποιημένα ή αναπόφευκτα και οι συνέπειες τους είναι ανεπανόρθωτες και τους ακολουθούν πάντα. Κάποιοι ήρωες μέσα από τις πράξεις τους και μέσα από τις επιλογές τους, θα βιώσουν οδυνηρά συναισθήματα και κάποιοι άλλοι, θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στη ζωή μας, είμαστε οι επιλογές μας, αυτές που συνειδήτα ή όχι αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε. Εμείς έχουμε την ευθύνη για ότι μας συμβεί, μετά απ΄αυτές.

Αναμφισβήτητα το Ίχνη και Αποκαλύψεις, είναι ένα μεστό και καλοδουλεμένο μυθιστόρημα, εντόνων κοινωνικών προβληματισμών, εικόνων και συναισθημάτων, με αξιόλογη πλοκή, που συμπλέκει αρμονικά τους χαρακτήρες μεταξύ τους. Ένα βιβλίο πλούσιο σε δράση, ίντριγκες και ανατροπές, με κείμενο που ρέει απρόσκοπτά και προσφέρει άπλετη απόλαυση στον αναγνώστη. Αξίζει να το επιλέξετε και να κάνετε μαζί του ένα απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι, το σίγουρο είναι πως θα σας κρατήσει ξέπνοους κοντά του, μέχρι να γυρίσετε και την τελευταία του σελίδα.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

.

Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη: Δεν μου αρέσει να περνάω ...  Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη

Η Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου. Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Υπουργείο Οικονομικών, ασχολήθηκε με θέματα ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Εργογραφία:
«Ο Τεχνίτης Της Θάλασσας», εκδόσεις Σοκόλη, 2008.
«Passo Doble», εκδόσεις Σοκόλη, 2010.
«Koρίνα», εκδόσεις Σοκόλη, 2012.
«Απόπειρα Ζωής», εκδόσεις Περίπλους, 2016
«Το χρώμα της αλήθειας» Άνεμος εκδοτική, 2020
Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Η ΜΑΝΤΑΜ” της Αλεξίας Νικολοπούλου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΦΩΣ” της Ευτυχίας Γιαννάκη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

“Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” του Σπύρου Πετρουλάκη, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο