25.4 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

Prime Video: The Electrical Life Of Louis Wain   “ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

.

THE ELECTRICAL LIFE OF LOUIS WAIN

Μια ταινία που είδα πριν λίγες μέρες αλλά κυκλοφόρησε το 2021 είναι αυτή που διάλεξα για να γράψω καθώς το 2022 μας αφήνει. Η ζωή του Βρετανού ζωγράφου Λούις Γουέιν , με την πολύ ιδιόμορφη προσωπικότητα του . Ο ζωγράφος της Εδουαρδονιανής εποχής  έγινε παγκόσμια γνωστός ζωγραφίζοντας γάτες. Και άλλαξε εκείνη την εποχή την γνώμη του κόσμου για αυτές, έτσι ώστε η κοινωνία να αρχίσει να της υιοθετεί ως κατοικίδια πλέον. Γιατί ας μη ξεχνάμε πώς λόγο των προκαταλήψεων δεν μπορούσαν να της δουν κάτω από αυτό το πρίσμα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Ο Λούις Γουέιν ήταν αστός στην καταγωγή και ζούσε με τις αδερφές και την μητέρα του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει νέος και εκείνος ήταν ο μοναδικός στυλοβάτης της πολυμελής οικογένειας του.  ο Γουέιν είχε ένα παιδικό μυαλό και μάλλον ήταν αυτιστικός.  Ερωτεύθηκε την παιδαγωγό της οικογένειας την Έμιλι , η οποία ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του, μιας και είχε ιδέες για εφευρέσεις και εξερευνήσεις. Τον περνούσε δέκα χρόνια, αλλά εκείνος την παντρεύτηκε παρόλη την κατακραυγή της οικογένειας του. Δυστυχώς εκείνη πέθανε τρία χρόνια μετά από καρκίνο του μαστού. Ο Γουέιν έμεινε μόνος του με τον γάτο τους τον Πίτερ και συνέχισε να ζωγραφίζει γάτες που τους έδωσε αστείες μορφές και ικανότητες ανθρώπινες. Τα έργα του έγιναν πολύ γνωστά όλοι οι πλούσιοι ζητούσαν να ζωγραφίσει τα κατοικίδια τους , και οι λέσχες φίλων γάτας τον έκαναν επίτιμο μέλος τους.  Για να μπορεί να αντιμετωπίζει την κάθε του μέρα ο Γουέιν είχε ένα αστείρευτο ενθουσιασμό, χιούμορ και φυσικά την αγάπη του για τις γάτες.  Οι παιχνιδιάρικες ζωγραφιές του για εκείνες , τον βοήθησαν να αλλάξει τα δεδομένα για εκείνες και την εξανθρώπισε.  Έτσι οι ζωγραφιές του κατέκτησαν ακόμα και την Αμερική , όπου έζησε εκεί για κάποια χρόνια.

Γυρνώντας πίσω στην Αγγλία η μια του αδερφή που είχε κλειστεί σε άσυλο για τρελούς είχε πεθάνει και οι απανωτές οικονομικές τους δυσκολίες τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο του μυαλού του. ‘Έτσι κλείστηκε και εκείνος σε ίδρυμα τρελών , όπου τον έβγαλαν από εκεί οι φίλοι του και ο συγγραφέας  Χ. Τζ Γουέλς  που έκαναν έρανο για να μαζέψουν λεφτά και τον πήγαν σε ένα καλύτερο ίδρυμα όπου εκεί πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του  ως το 1939 όπου και πέθανε.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Με πρωταγωνιστές τον  Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την , Κλαίρ Φρόι σαν Λούις Γουέιν και Έμιλι η ταινία  είναι εξαιρετική. Τόσο στη σκηνοθεσία από τον Γουίλ Σάρπερ , την παραγωγή και τα κοστούμια. Μια ενδιαφέρουσα ταινία που πρέπει να δείτε.     

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

«Μπλόκο της Κοκκινιάς»: Στέλιος Καρδάρας..Ο 18χρονος ήρωας της αντίστασης

Καλλιόπη Γιακουμή

Έντιθ Μοντ Χαλ – Η νοικοκυρά που έγραψε τις πρώτες «50 αποχρώσεις του γκρι» – Ένα βιβλίο βιασμών που σκανδάλισε τον 19ο αιώνα

Καλλιόπη Γιακουμή

ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ : Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΗΡΩΙΔΑΣ

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο