10.8 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΥΡΔΑ(Lena Tsd)

“Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ” του Μένιου Σακελλαρόπουλου, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

 Η άποψη της Ελένης Τσιούρδα (Lena Tsd)
“Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ”
Συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος
Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Από μικρή θαύμαζα τους πολυμήχανους ανθρώπους, με ετερόκλητα ενδιαφέροντα, όπως έχω πει πρόσφατα και για έναν ηθοποιό-συγγραφέα-άνθρωπο με εξαιρετικά προοδευτική νοοτροπία και πολύ χιούμορ. Κι όχι αυτούς που είναι μεν κορυφή στην επιστήμη τους, αλλά πέραν τούτου tabula rasa. Επίσης λόγω της μεγάλης μου αγάπης για το ποδόσφαιρο, θαυμάζω πολύ και τους αθλητικογράφους, στην Ελλάδα σχεδόν αποκλειστικά άντρες (νιαχ νιαχ που δεν είναι επί του παρόντος).
Το μυθιστόρημα ξεκινά με έναν φτωχό πλην τίμιο Ξανθόπουλο, έναν Αϊνστάιν σε συσκευασία Κρητίκαρου-Κώστα Σόμερ-δεν βγαζωτομαυροπουκαμισοουτεμεκαλεμι. Περιέχει λίγη ντοπιολαλιά, όση χρειάζεται, χωρίς να γίνεται κουραστική. Φοιτητές με συνείδηση, είδος υπό εξαφάνιση, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Έναν πατέρα Ορέστη Μακρή-Παντελή Ζερβό. Ήρωες βγαλμένους από την Μέτρηση του Κόσμου με τον Γκάους αλλά και τα βιβλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη και του Αποστόλου Δοξιάδη, που ξοδεύουν αμέτρητες ώρες σβήνοντας και γράφοντας για ένα θεώρημα. Τον πρωταγωνιστή, ο οποίος μια και σπουδάζει στο Χάρβαρντ παίζει να γίνει και Πρωθυπουργός (😂😂). Μαντινάδες και Ξυλούρη. Πολλή πολλή ατυχία τύπου Άννα Παναγιωτοπούλου στο Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο.
Ένας συγγραφέας του οποίου η φωνή είναι εξαιρετικά γνώριμη στα αυτιά μου, από μικρή (δεν υπονοώ κάτι για την ηλικία του..).

Από τους καλύτερους αθλητικούς συντάκτες-σχολιαστές στη χώρα. Που καταρρίπτει την προκατάληψη ότι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι γενικότερα Ουγκ (όχι οι μπότες…). Από τους μεγαλύτερους γνώστες του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Κι από ότι αποδεικνύεται με ένα απρόσμενο ταλέντο στη συγγραφή.

Αξίζει για όσους αγαπούν τα Μαθηματικά, αγαπούν τον Αθλητισμό, αγαπούν τα βιβλία. Μην το χάσετε 😊

 

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Το χάρισμα του Νικήτα Σαββάκη στα μαθηματικά προοιωνίζεται ένα λαμπρό μέλλον. Ωστόσο η μοίρα διαλύει την ανεμελιά και τον φέρνει αντιμέτωπο με μια σκληρή πραγματικότητα. Οι γονείς του μένουν άνεργοι κι αμέσως μετά έχουν ένα σοβαρό ατύχημα. Έτσι αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του και να εγκαταλείψει τα όνειρά του. Συντετριμμένος ψυχολογικά, ξεκινάει να δουλεύει ως σερβιτόρος και, στη συνέχεια, ως μεταφορέας. Σκέφτεται πληγωμένος τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα. Παρ’ όλα αυτά, η λατρεία του στην επιστήμη του θα τον οδηγήσει να αποδεχτεί μια μεγάλη πρόκληση, που ξεπερνάει ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα. Περνώντας από συμπληγάδες κι έχοντας τη βοήθεια της αγαπημένης του Έλενας, θα ακολουθήσει μια πορεία που θα τον οδηγήσει ψηλά.

Ένα μαγικό ταξίδι ψυχής από τον Ψηλορείτη και τα Χανιά ως το Κέιμπριτζ και το Όσλο, ένας χορός των δυσνόητων αριθμών, μια ωδή στη δύναμη και τη θέληση, κόντρα στη μοίρα και στους καιρούς.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Τον είχε κερδίσει ήδη η δημοσιογραφία, την οποία ταλαιπωρεί επί τριάντα εννιά συναπτά έτη. Ξεκίνησε μαθητής λυκείου ακόμα από το Φως, μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθλητική, Sportime, Derby, στα περιοδικά Εικόνες, Nitro, Active, Επίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM, SPORT 24) κι από το 1992 ως το 2017 ήταν στο Mega Channel. Έκανε τρεις φορές τον γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο, όλα με ένα δικό του χρώμα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά θέματα. Παραμένει έφηβος και εκρηκτικός, συνεχίζει να ονειρεύεται, να χαμογελάει, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται, και πιστεύει στην… άσπρη μέρα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ, ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ και Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ και Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.

 

Βιβλιογραφία

2018) Η πυραμίδα της οργής, Ψυχογιός
(2018) Η πυραμίδα της οργής, Ψυχογιός
(2017) Ο χορός των συμβόλων, Ψυχογιός
(2017) Ο χορός των συμβόλων, Ψυχογιός
(2016) Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι, Ψυχογιός
(2015) Το σημάδι, Ψυχογιός
(2015) Το σημάδι, Ψυχογιός
(2014) Η παγίδα των χρωμάτων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2013) Ένοχες ζωές, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2012) Πορφυρός κώδικας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2011) Δύο μαύρα πουκάμισα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2010) Φεγγάρι από πέτρα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Μαύρο φιλί, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2008) Η νύχτα της Λώρας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2007) Θα πεθάνεις ρε!, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2006) The game boy, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2003) 20 χρόνια ταξίδια με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Σύνταξη και επιμέλεια: Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

«Άνθρωποι επί…τέλους» του Βασίλη Μακαρίου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΈΝΑ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ” της Άρτεμις Παπανδρέου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Μεγακλής

«Αμέλια» Ιχνηλατώντας μνήμες των Ρωμιών της Πόλης, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο