10.8 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ του John Emmans, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Κάτι από μέναΗ άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο

“Κάτι από μένα”
Συγγραφέας JOHN EMMANS
Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ

Κάτι από μένα, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συγγραφέα JOHN EMMANS, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ. Ένα πραγματικά καλογραμμένο και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, κοινωνικό στη βάση του, πολύ καλά δομημένο, με αισθαντική, γοητευτική και ρέουσα γραφή, έξυπνη πλοκή και ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές να πλαισιώνουν τις σελίδες του.

Το Σέλινγτον διαλέγει η Κάθριν, η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, για να απομονωθεί μετά τον χωρισμό της από την τελευταία της σχέση. Σε αυτό το ειδυλλιακό και γραφικό θέρετρο, με θέα την απεραντοσύνη του Ατλαντικού ωκεανού, περνά τις μέρες της, απορροφημένη σε σκέψεις και προβληματισμούς, με μόνη της συντροφιά το αλκοόλ και τις πρόσφατες θλιβερές αναμνήσεις της. Ωστόσο όταν γνωρίζει τυχαία, τρεις ανθρώπους, τον Ντάνιελ Λόρενς, έναν ηλικιωμένο πρώην γνωστό ηθοποιό, τον φιλόδοξο συγγραφέα Κένεθ Κάμερον και την Άσλει Ρόμπερτς, μια δυναμική και ικανή γυναίκα, που διατηρεί μόνη της το καλύτερο εστιατόριο της πανέμορφης πόλης, όλα ανατρέπονται και αλλάζουν στη ζωή της Κάθριν.

Αυτοί οι τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, με τελείως ξεχωριστές διαδρομές στην ζωή τους, θα συναντηθούν στο πανέμορφο και γραφικό Σέλινγτον. Μια παρέα  ανθρώπων που ο καθένας τους κουβάλα την δίκη του μοίρα και τις δικές του πληγές στην πλάτη του, θα βρουν το κοινό σημείο επαφής που θα τους φέρει κοντά. Ήρωες της  διπλανής πόρτας, με τις επιλογές τους, με τα πάθη τους, τις ανάγκες τους, τα παράπονα τους, τα λάθη τους, τις χάρες και τις λύπες τους, δεσπόζουν στο επίκεντρο του βιβλίου και ο ιδιαίτερος δεσμός που θα τους ενώσει  και θα τους δέσει, ξεδιπλώνεται ανάγλυφα και γλαφυρά, μέσα από τις σελίδες του, εξαιρετικού αυτού βιβλίου, σκιαγραφώντας άρτια, κάθε πτυχή του χαρακτήρα τους. Το σμίξιμο αυτό, θα τους ωθήσει να μοιραστούν δυνατά συναισθήματα, σκέψεις  και εμπειρίες. Μέσα από τις εξομολογήσεις τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους αλήθειες, να επαναπροσδιορίσουν την μέχρι τώρα πορεία τους και να πάρουν καταλυτικές αποφάσεις, που θα καθορίσουν τη μετέπειτα ζωή τους. Οι εξελίξεις και οι ανατροπές που θα ακολουθήσουν, θα είναι καταιγιστικές και απρόβλεπτες, όμως θα σηματοδοτήσουν και νέα ξεκινήματα στις ζωές των πρωταγωνιστών.

Με αξιόλογη, διεισδυτική και εύστοχη γραφή, ο συγγραφέας εισχωρεί στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του και μας μεταφέρει μέσα από μια αξιόλογη πλοκή, τα συναισθήματα, τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις τους. Με αυτό τον τρόπο μας ωθεί να τους γνωρίσουμε καλύτερα και πετυχαίνει να κάνει τους πρωταγωνιστές του, αμέσως συμπαθείς στον αναγνώστη του, ενώ οι προσωπικές τους ιστορίες, κερδίζουν αβίαστα το ενδιαφέρον του, τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα, τους ακούει, τους παρατηρεί, τους δικαιολογεί ή διαφωνεί με τις αποφάσεις που παίρνουν. Ζει με άμεσο τρόπο  μαζί τους στις σελίδες του βιβλίου, παρασυρμένος από την αφήγηση και αισθάνεται οικεία μαζί τους. Μέσα από τις ολοζώντανες κινηματογραφικές περιγραφές των τοπίων του πανέμορφου Σέλινγτον, με τους δυνατούς διάλογους που ντύνει το βιβλίο του ο John Emmans και χάρη της μεστής και κατανοητής γραφή του, προκαλεί αβίαστα την εν συναίσθηση του αναγνώστη, καθώς τονώνει το ενδιαφέρον του διαρκώς, προσφέροντας του έτσι, περισσότερη αναγνωστική απόλαυση.  

Ένα καλοδουλεμένο, χορταστικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα, έντονων κοινωνικών προβληματισμών, που συμπλέκει αρμονικά τους χαρακτήρες μεταξύ τους και τους οδηγεί μεθοδικά στο μονοπάτι της προσωπικής τους Ιθάκης και στην λύτρωση που τόσο επιθυμούν. Μια λύτρωση που άλλοι ήρωες θα την βρουν μέσα από το δύσκολο ταξίδι που καλούνται να κάνουν και άλλοι όχι, όπως δυστυχώς γίνεται και στην πραγματική ζωή . 

Σας προτείνω το βιβλίο του John Emmans, Κάτι από μένα, ως μια πολύ όμορφη αναγνωστική εμπειρία. Σας το προτείνω ως ένα απολαυστικό, φρέσκο, δροσερό και προσεγμένο βιβλίο, που θα σας κρατήσει υπέροχη συντροφιά και το αναγνωστικό σας ενδιαφέρον ζωντανό, από την αρχή, μέχρι και την τελευταία του σελίδα.

Ανακαλύψτε το και ταξιδέψτε μαζί του ανεπιφύλακτα. 

.   

.
Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο
.
Κάτι από μένα  Μετά τον χωρισμό της με τον γιατρό Μπράντλει Ντάνβερ, η ζωή της τριάντα οκτάχρονης Κάθριν Τζόνσον γκρεμίζεται στο κενό. Ανήμπορη να διαχειριστεί την απώλεια του, επί δώδεκα χρόνια, συντρόφου της, κλείνεται στον εαυτό της και πέφτει στο ποτό για να ξεχαστεί και να βρει παρηγοριά. Τώρα πια η μελαγχολία και η κατάθλιψη τη συνθλίβουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο φόβος μήπως μείνει μόνη, μήπως δεν αποκτήσει ποτέ παιδί, την οδηγεί σε ένα αδιέξοδο. Για να βρει τον εαυτό της, για να κερδίσει πίσω τη ζωή της, ταξιδεύει μέχρι το γραφικό Σέλινγκτον, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της χώρας με πανέμορφες παραλίες και φιλόξενους κατοίκους. Εκεί, με θέα τον άγριο Ατλαντικό, η μοίρα τής παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια και την οδηγεί στην ελπίδα, τον έρωτα, την φιλία, την ανθρωπιά.
Ένας διάσημος και εκκεντρικός ηλικιωμένος ηθοποιός του Χόλυγουντ, ένας γοητευτικός σαραντάρης δικηγόρος και επίδοξος συγγραφέας, μια δυναμική γυναίκα, ιδιοκτήτρια του καλύτερου εστιατορίου της πόλης και ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, ένα στοιχειό της θάλασσας, την οδηγούν στη λύτρωση καθώς ο καθένας με τον τρόπο του έχει κάτι να της διδάξει… 
.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
.
John Emmans
Ο John Emmans γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα σε νεαρή ηλικία, όταν οι γονείς του τού έκαναν δώρο μια παιδική γραφομηχανή. Θέλοντας να δώσει μελωδία και ήχο στις ιστορίες του, ξεκίνησε να παίζει πιάνο και σύντομα κατάφερε να συνθέτει ορχηστρική μουσική για να ντύνει τα γραπτά του. Το 2012 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για διάφορους ιστότοπους και στο προσωπικό του blog, το οποίο διατηρούσε έως το 2017.
Η αγάπη του για τον άνθρωπο, τη φύση και τη ζωή τον ώθησε να ασχοληθεί με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία. Η φράση του αγαπημένου του φιλοσόφου, Σωκράτη, «ἕν οἶδα ὅτι οὐδέν οἶδα» αποτελεί το κέντρο και το απαύγασμα της κοσμοθεωρίας του. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αφιερωμένο στον γιο μου» κυκλοφόρησε το 2019.
Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 10 ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΥΑΓΙΑΛ της Κριστίν Γουέλς, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

“ΆΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ” της Κλαίρης Θεοδώρου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“Χωρίς Πρόσωπο” της Κατερίνας Μαλακατέ, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο