20.3 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΓΟΝΙ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ του Πασχάλη Πράντζιου, από τις εκδόσεις Πηγή

βιβλίο, ιστορικό, κοινωνικό, μυθιστόρημα, θέατρο, θίασος, ελλάδα, μπουλούκια, βαγόνι τρίτης θέσης, εκδόσεις Πηγή Βαγόνι Τρίτης Θέσης
Συγγραφέας: Πασχάλης Πράντζιος
Εκδόσεις Πηγή

.

Μια σπονδυλωτή µυθιστορηµατική αφήγηση που αφορά τη ζωή τριών γενιών καλλιτεχνών: Το Λενάκι που το σκάει απ’ τη Ροδίτσα Φθιώτιδος µ’ έναν µπουλουκτσή, για να τραγουδήσει στα θεατρικά µπουλούκια, η κόρη της, Κάλλι, που γίνεται µεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, και η εγγονή της, η Ελένη, ηθοποιός των ηµερών µας.

Η πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα από το Μεσοπόλεµο και την Κατοχή έως τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση ζωντανεύει µέσα από τον κόσµο της Τέχνης, µε όχηµα την ιστορία ενός µπουλουκιού, του σχήµατος εκείνου που άφησε ιστορία στην ελληνική πολιτιστική ζωή και µοιάζει ξεχασµένο στις µέρες µας. Η σύγχρονη πολιτική ιστορία του 20ού αιώνα ξεδιπλώνεται πάνω στο σανίδι του θεάτρου σε µια παράσταση γεµάτη ίντριγκες, δράµα και άφθονο χιούµορ, γεµάτη ελπίδα για ένα καλύτερο µέλλον.

Ένα µυθιστορηµατικό ταξίδι µε ξύλινο βαγόνι τρίτης θέσης, σαν τα βαγόνια που ταξίδευαν τα θεατρικά µπουλούκια τον περασµένο αιώνα…

«Καληµέρα σας, κύριε αστυνόµε. Έχω έρθει εδώ µε τον θίασο, έχουµε ένα τσαντίρι και παίζουµε. Να, εδώ έχω την άδεια για τα έργα που ανεβάζουµε».

Ο αστυνόµος πήρε την άδεια κι άρχισε να διαβάζει.

«Εδώ γράφει Θίασος Πρόζας».

«Μάλιστα».

«Και γιατί δεν ήρθε η κυρία αυτοπροσώπως και ήρθατε εσείς;»

«Ποια κυρία;»

«Αυτή που γράφει εδώ, η κυρία Πρόζα. Αν δεν έρθει εδώ αυτοπροσώπως η κυρία Πρόζα, παράσταση δεν γίνεται!»

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
.

βιβλίο, ιστορικό, κοινωνικό, μυθιστόρημα, θέατρο, θίασος, ελλάδα, μπουλούκια, βαγόνι τρίτης θέσης, εκδόσεις Πηγή  Ο Πασχάλης Πράντζιος γεννήθηκε στην Ανάβρα Καρδίτσας το 1971 και εµφανίστηκε στα ελληνικά γράµµατα το 2006. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., συνέχισε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο Θέατρο µε ειδίκευση στην Επιβίωση του Αρχαίου Δράµατος (ΑΠΚΥ) και στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Δηµιουργικής Γραφής του ΕΑΠ. Παράλληλα µε τη µυθιστοριογραφία ασχολείται µε τη θεωρία λογοτεχνίας και θεάτρου, δηµοσιεύοντας άρθρα και µελέτες του σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.

Το Βαγόνι τρίτης θέσης είναι το έβδοµο µυθιστόρηµά του.

Μυθιστορήµατα του συγγραφέα:

Και πάντα µε χείλη κόκκινα, 2006

Περί ανέµων και γάτων, 2009

Λιωµένο µολύβι, 2012

Η πόλη έχει ρεπό, 2014

Ξανάγινε τρεις…, 2016

Τριάντα έξι ώρες βροχής, 2019

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Μεγακλής

“Η Διαθήκη του Δολοφόνου” του Νίκου Γκίκα από τις Εκδόσεις Bell

Καλλιόπη Γιακουμή

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο