12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΥΡΔΑ(Lena Tsd)

“ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ-Η ΠΤΩΣΗ” της Άννασ Σπανογιώργου, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Η άποψη της Ελένης Τσιούρδα (Lena Tsd)
“ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ-Η ΠΤΩΣΗ”
Συγγραφέας Άννα Σπανογιώργου
Εκδόσεις Πηγή
.
.

Μια μυστηριώδης και ομιχλώδης πόλη, που σε κάνει να νιώθεις σαν να έχεις μπει στην ντουλάπα-πύλη της Νάρνια, ένα αρχοντικό λίγο λιγότερο τρομακτικό του Ρόουζ Ρεντ του Κινγκ, ένα Κόκκινο Βιβλίο ούτε του Μάο ούτε του Παμούκ που άλλωστε προτιμά τα μαύρα, μια κοντή γριούλα-φύλακας που μοιάζει με τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας που διαβάζει Vogue και θέλει να μοιάσει στην Άννα Γουιντουρ, η μαγική λέξη Αλλεχουμ σαν τα τέλεια αραβικά που μιλούσε ο Βουτσάς στον Ξυπόλητο Πρίγκιπα (Ντεν γκαταλαβαινει και τέτοια), μια Γαλάζια Νεράιδα που ξέφυγε από τον Πινόκιο κι αντί για τούλια φοράει ζακέτες (φαν του Κερτ Κομπειν σαν εμένα μάλλον), μια αίσθηση Όμορφα Πλάσματα, οι Αετοί που σπεύδουν να σώσουν Φρόντο και Σαμ, μια τρύπα σαν αυτή της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων που οδηγεί σε έναν αλλόκοτο κόσμο, η γιαγιά Αικατερίνη Πασών των Ρωσιών, κρυπτογραφησείς από τον Έκο ως τον Νταν Μπράουν, μια στέγη για παιδιά παράξενα σαν της Μις Περεγκριν, θνητή που διαβάζουν τις σκέψεις (Μπελα δεν είσαι η μοναδική κι ας έριξες τον Κάλεν), ένας Πρίγκιπας (αυτός με παπούτσια) που τα πίνει στα bar (τα ναυάγια), ένας μαγικός κόσμος στον οποίο όμως αν δεν πληρώσεις τη ΔΕΗ σου κόβουν το ρεύμα), καντάδες τύπου Αφοί Κατσάμπα, κύκνοι που ξέφυγαν από τον Τσαϊκόφσκι (η και τον Αρονόφσκι), φύλακες απευθείας από τον τελικό του my style rocks, το Κάστρο της Σιωπής με έναν Ωραίο Κοιμωνενο, Κύκνοι με ονόματα των 7 νάνων στο πιο σικατο, η Αεροπη-Σπεραντζα Βρανα και η Νυκτω-Μπιλυ Αιντολ, ο Ακέφαλος Καβαλάρης στο πιο Άντονυ από την Κάντυ, ο Ορφέας στο λιγότερο αρτιστικ και στο περισσότερο Χούντα, μια δολοφονία ενός Βασιλιά αλλά με έναν Άμλετ πολύ μικρό για να εκδικηθεί, εξαιρετική επιλογή ονομάτων (π.χ. το υπέροχο Αινείας από το συγκλονιστικό έπος εθνογεννεσης των Ρωμαίων) αλλά που με κάνει να αναρωτιέμαι, όπως πάντα, χάθηκαν οι Μπαμπηδες, οι Κυριακοι, οι Χαριλαοι (όλοι πια Φίλιπποι και Αρηδες).
Και τελικά, μάλλον ο Σοχος είναι ένα μαγικό μέρος. Για αυτό και βγάζει μαγικούς παραμυθάδες όπως η Ζυρανα Ζατελη. Όπως η Άννα 💜💙💜

.

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μια μάχη αέναη εξελίσσεται γύρω μας, καθώς τρέχουμε να προλάβουμε την καθημερινότητα.

Το πεπρωμένο μας, γραμμένο στο γενετικό μας κώδικα, μας κληροδοτεί με χαρίσματα και δυνάμεις που ανακαλύπτουμε την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο δυνατοί και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Το βιβλίο «Η Πτώση» αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει.

Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα.

Ή μήπως όχι;

.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άννα Σπανογιώργου γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου ζει σήµερα µε τον σύζυγό της, Κώστα και τα τρία τους παιδιά.

Έχει σπουδάσει στο τµήµα Εµπορίας και Διαφήµισης στη Θεσσαλονίκη, µε εξειδίκευση στον τοµέα των πωλήσεων.

Η ενασχόλησή της µε τον γραπτό λόγο, την οδήγησε αρχικά στη στιχουργία, µε την οποία εκφράζει αναζητήσεις και ανησυχίες µέσα από το πρίσµα της φαντασίας, κυρίως στην αγγλική γλώσσα.

Αργότερα, η ιδέα της συγγραφής εξελίχθηκε ως µία επιπλέον πτυχή της δηµιουργικότητάς της, γεγονός που την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της µυθιστορήµατος.

.

Βιβλιογραφία

(2018)Αέναη μάχη: Άνοδος, Εκδόσεις Πηγή
(2016)Αέναη μάχη: Η πτώση, Εκδόσεις Πηγή
.
Σύνταξη και επιμέλεια: Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ” της Gillian Val-o Teli, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“Η ΜΑΝΤΑΜ” της Αλεξίας Νικολοπούλου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

“Το Αμάρτημα της Κυρίας Ρέμικ” της Σόνιας Σαουλίδου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο