12.7 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

”ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ” των Γιώργου Σπανάκη & Έλσας Πασχαλίδου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο 

.

”ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ”
Συγγραφείς: Γιώργος Σπανάκης – Έλσα Πασχαλίδου
Εκδόσεις ΣΔ
.
.
.

Το “Τίμημα της φυγής”, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από δύο συγγραφείς τον Γιώργο Σπανάκη και την Έλσα Πασχαλίδου. Ένα μυθιστόρημα με κεντρικό θέμα τον ανεκπλήρωτο έρωτα δύο ανθρώπων, που τους ενώνει μια κοινή μοίρα αυτής της προσφυγιάς. Η Αζάρ και ο Αντεμαρ εγκαταλείπουν τα βομβαρδισμένα πάτρια εδάφη της Συρίας και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, στοιβαγμένοι σε ένα σαπιοκάραβο με προορισμό την Ελλάδα. Οι συγκυρίες φέρνουν τον έναν κοντά στον άλλον και ένας έρωτας γεννιέται μέσα σε ένα χαλασμό.

Αυτό το ταξίδι στο όνειρο όμως, θα μετατραπεί σε κανονικό εφιάλτη αφού το “καράβι της ελπίδας”, διασταυρώνεται και παζαρεύει τις ανθρώπινες ψυχές του, με τον μεγάλο θυμό της θάλασσας, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, θρήνο και όλεθρο. Μόνο ο έρωτας επιζεί από την άνιση μάχη αυτής της αναμέτρησης, πληρώνοντας όμως ακριβά το τίμημα της φυγής.

Το “Τίμημα της φυγής”, είναι ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, με γραφή στρωτή, τολμηρή και ωμή, κατά την διάρκεια του.

Οι ήρωες του βιβλίου ακολουθούν ο καθένας τις δικές του ξεχωριστές διαδρομές, διασχίζοντας τα προσωπικά τους σκοτάδια. Τους συναντάμε άλλοτε μέσα από τα μυστηριώδη, σκοτεινά πάθη τους και άλλοτε μέσα από τις εσωτερικές συγκρούσεις τους, να καταπολεμούν τους δαίμονες τους, πότε ηττημένοι και πότε νικητές.

Με την πένα των συγγραφέων να χαράζουν την πορεία τους από την αφιλόξενη πια Συρία, στο γαλάζιο του Αιγαίου και από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη ως και την Γερμανία, οι πρωταγωνιστές του βιβλίου καλούνται μέσα από τις προσωπικές τους επιλογές και ανάμεσα σε πάθη, λάθη και παγίδες να βρουν το δικό τους νόημα στη ζωή. Παλεύοντας να φτιάξουν την δική τους χαμένη Ιθάκη και να επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος, θα αναμετρηθούν με τα όρια τους, διεκδικώντας ο καθένας ξεχωριστά τον δρόμο για την προσωπική του ευτυχία .

Ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα με γρήγορη ροή, λιτό λόγο που διαβάζεται εύκολα και σίγουρα περνάει τα δικά του μηνύματα στον αναγνώστη, που θα επιλέξει να το διαβάσει.

Ένα βιβλίο που το θέμα του πάντα θα είναι επίκαιρο όσο υπάρχουν μεταμφιεσμένα κυκλώματα που υπόσχονται έναν επίπλαστο παράδεισο, μία διαφορετική κόλαση από εκείνη του πολέμου.



Σύνοψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα τσούρμο απελπισμένοι άνθρωποι, στοιβαγμένοι σ’ ένα φορτηγό, αποφασισμένοι για φυγή από την κόλαση του πολέμου.

Οδεύουν προς ένα επίπλαστο παράδεισο, σε μια διαφορετική κόλαση, καλυμμένη από τα φώτα φανταστικών υποσχέσεων και υποθέσεων, οι οποίες υπάρχουν μόνο στο μυαλό των κατατρεγμένων. Ένα σακάτικο καραβάκι σε άνιση αναμέτρηση με τα κύματα και το όνειρο γίνεται θρήνος και όλεθρος…

 

.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

.

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ” του Stephen King, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Καλλιόπη Γιακουμή

“Μαύρο – Λάθος κλειδιά” της Στάλως Φωτιάδου, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ” της Ευαγγελίας Ευσταθίου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο