21 C
Greece
14 Μαΐου, 2024
CRIME-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΘΡΙΛΕΡ Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ του Michael Connelly, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

📌 ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ: 07 Φεβρουαρίου 2024

‼️ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ
✒️ Συγγραφέας: Michael Connelly
📖Μεταφραστής: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου
📚 Εκδόσεις Διόπτρα
…………….
Στο πιο συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό βιβλίο του μέχρι σήμερα ο Michael Connelly αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί έχει ονομαστεί «ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς εγκλημάτων όλων των εποχών» (Ryan Steck, CrimeReads).

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ρενέ Μπάλαρντ παραιτήθηκε από το Σώμα. Τώρα όμως επιστρέφει στη δράση ως επικεφαλής της ανασυγκροτημένης Μονάδας Ανοιχτών-Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων.
Ο Χάρι Μπος, από την άλλη, δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω σε μια υπόθεση που τον στοιχειώνει. Πρόκειται για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας από έναν ψυχοπαθή που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Η Μπάλαρντ του ζητά να τη βοηθήσει: ένας κατά συρροή δολοφόνος καραδοκεί στην πόλη εδώ και χρόνια σκορπίζοντας τον θάνατο, έτσι προτρέπει τον Μπος να αφήσει τη δική του έρευνα, την υπόθεση που έχει βάλει σκοπό να εξιχνιάσει.
Οι δυο τους πρέπει τώρα να βρουν δύο επικίνδυνους δολοφόνους που παραμένουν ατιμώρητοι.

  • Ο Michael Connelly παραμένει στην κορυφή με το Άστρο της ερήμου, μια ιστορία που σε στοιχειώνει και σε απορροφά σε βαθμό που είναι αδύνατον να αφήσεις το βιβλίο.Michael J. McCann, New York Journal of Books
….
Ο Μichael Connelly αποφάσισε να γίνει συγγραφέας όταν ανακάλυψε τα βιβλία του Raymond Chandler την εποχή που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η επιλογή αυτής της κατεύθυνσης τον οδήγησε να σπουδάσει δημοσιογραφία και δημιουργική γραφή. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες της Ντεϊτόνα Μπιτς και του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα με ειδίκευση στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Ύστερα από τρία χρόνια θητείας στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ο Connelly άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον επιθεωρητή της αστυνομίας του Λος Άντζελες Hieronymus «Harry» Bosch. Το βιβλίο Η σκοτεινή ηχώ, βασισμένο σε ένα αληθινό έγκλημα που σημειώθηκε στο Λος Άντζελες, κυκλοφόρησε το 1992 και κέρδισε το βραβείο Edgar για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής. Ακολούθησαν δεκάδες βραβευμένοι τίτλοι. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Γραμμή αίματος, Οι δύο όψεις της αλήθειας, Φόνοι στην Πόλη των Αγγέλων, Ιερή σκοτεινή νύχτα, Νυχτερινό πυρ, Ο δικηγόρος με τη Λίνκολν, Θανάσιμη προειδοποίηση, Ο νόμος των δρόμων και Σκοτεινές ώρες.. Εκτός από τη συγγραφή μυθιστορημάτων, είναι επίσης παραγωγός και σεναριογράφος της ιντερνετικής σειράς Bosch, με ήρωα τον ομώνυμο ντετέκτιβ, που προβάλλεται στο Amazon Prime Instant Video.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Προσεχείς εκδόσεις: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2023- Εκδόσεις Gutenberg

Καλλιόπη Γιακουμή

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

“Καχαραμπού” (η συνέχεια της Νύχτας του Σάουιν) της Φραντζέσκα Μάνγγελ από τις εκδόσεις Bell

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο