16.2 C
Greece
2 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

“Τα νέγρικα μπλουζ και οι ιατρικές τους αναφορές” του Γεωργίου Ν. Σχορετσανίτη, από τις Εκδόσεις οδός Πανός (Νέα κυκλοφορία)

“Τα νέγρικα μπλουζ και οι ιατρικές τους αναφορές”
Συγγραφέας Σχορετσανίτης Γεώργιος Ν
Εκδόσεις Οδός Πανός 
***
 
Νέα  κυκλοφορία

 

Σύνοψη 

Από τις πιο εμπεριστατωμένες περιηγήσεις στον κόσμο του Αμερικάνικου Νότου. Ο αναγνώστης κερδίζει σε τόσες πληροφορίες που τον βοηθούν να συμπληρώσει τις ψηφίδες στο ποιητικό μωσαϊκό τού “Λεωφορείου ο Πόθος”.

Ρατσισμός, βία, ναρκωτικά κι εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα χαρμολύπης που μετουσιώνεται φιλειρηνικά σε τέχνη υψηλή, μουσική, απογειωμένη. Και δεν χρειάζονταν οι μεγάλοι αυτοί καλλιτέχνες παραισθησιογόνα ή τη βοήθεια της χημείας για να βγάλουν από μέσα τους την αρχετυπική ανθρώπινη κραυγή που εκλιπαρεί για ευτυχία, όταν οι κοινωνικές και οικονομικές καταιγίδες απομάκρυναν τους αγαπημένους και ξερίζωναν τις καρδιές που είχαν πλέξει πάνω στο κορμί ενός άλλου καταπιεσμένου ανθρωπίνου όντος. Αυτός ο βαθύς ουμανιστικός χαρακτήρας της γραφής του φωτισμένου πνεύματος που φέρει το δυσπρόφερτο όνομα Σχορετσανίτης είναι και ο βασικός πόλος έλξης μιας αφήγησης που σε μεγάλο βαθμό καταδύεται και αναδύεται με τη χάρη πρωταθλητή κολύμβησης σε ένα ακόμη πονεμένο Συλλογικό Ασυνείδητο, όπως δείχνουν οι πρόσφατες αντιρατσιστικές ταραχές στην πατρίδα της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αδελφοσύνης όλων και της Δικαιοσύνης.
Βιβλίο που διαβάζεται σαν αφήγημα, κατά προτίμησιν με μουσική υπόκριση τα ίδια τα αποκωδικοποιημένα αθάνατα τραγούδια.

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας 

***

Κατηγορίες Βιβλία για την Τέχνη – Λευκώματα
ISBN 9789604774302
Εκδοτικός οίκος Οδός Πανός
Βάρος 0,51
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Σελίδες 410
Διαστάσεις 14,2×20,5
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Ο Γεώργιος Σχορετσανίτης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το 1953. Τον Ιούνιο του 1970, τελείωσε το Β’ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1976. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στο Αρεταίειο Νοσοκομείο της Αθήνας. Τον Νοέμβριο του 1986, κατόπιν εξετάσεων του χορηγήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής, ενώ το 1989 η Ιατρική Σχολή Αθηνών τον ανακήρυξε Διδάκτορα με βαθμό “Άριστα”. Έχει εργασθεί σε διάφορα νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές εργασίες σε διάφορα περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Διευθυντής Χειρουργικής στο Παν/κό Νοσ/μείο Ηρακλείου. Παράλληλα ασχολείται με την ιστορία της ιατρικής, τον πολιτισμό και τη λαογραφία άλλων λαών και ταξιδεύει αρκετά σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

 
 
Φαίη Δεληγιώργη για “Βιβλίων Ορίζοντες”
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ του Θοδωρή Δεύτου, από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Καλλιόπη Γιακουμή

“Η Καλή Κόρη” της Karin Slaughter, από τις Εκδόσεις: Gutenberg

Καλλιόπη Γιακουμή

ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Το πρώτο βιβλίο της νέα τριλογίας των BELL Best Seller, από την Κική Τσιλιγγερίδου

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο