23.8 C
Greece
20 Μαΐου, 2024
MORE ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

.

MONSTER: THE JEFFREY DAHMER STORY

(Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΝΤΑΜΕΡ)

Η νέα σειρά δέκα επεισοδίων του ΝΕΤΦΛΙΞ που έκανε πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου έχει σαν θέμα της την ιστορία ενός πολύ ειδεχθή δολοφόνου, βιαστή, νεκρόφιλου , κανίβαλου και διαμελιστή που από το 1978 ως το 1991 που τον έπιασαν είχε καταφέρει να σκοτώσει 17 νεαρούς γκέι  άντρες ,και αγόρια με τον μικρότερο να είναι 14 ετών.  Η ιστορία αυτού του τέρατος είναι βαριά, ανατριχιαστική και σκληρή.

Άνοιγμα φωτογραφίας
Η οικογένεια Ντάμερ

 

Ο Ντάμερ γεννήθηκε το 1960 στο WEST ALLIS του Γουισκόνσιν και ήταν γιός του αναλυτή χημικού Λάιονελ και της Τζόυς Αννέτ. Η μητέρα του ήταν ψυχικά ασθενής και έπαιρνε φάρμακα κατά την κύηση. Η εγκυμοσύνη της ήταν δύσκολη αφού είχε και νευρικά ξεσπάσματα και μάλωνε συχνά με τον άντρα της.  Μετά από εφτά χρόνια γέννησε ακόμα έναν γιο τον Ντέιβιντ. Στα οχτώ του χρόνια η οικογένεια μετακόμισε στο Μπαθ του Οχάιο και ο Τζέφρι ήταν ήδη ένα παιδί κλειστό που δεν είχε καταφέρει να έχει φίλους και κοινωνικότητα. Οι γονείς του μάλωναν συχνά, εκείνος αισθανόταν συνέχεια μόνος του και με τον πατέρα του που ασχολιόταν λίγο μαζί του, του μάθαινε πώς να ανοίξει τα πεθαμένα ζώα που έβρισκαν στο δρόμο, όπως σκίουρους η γάτες, και να κοιτάζει τα όργανα τους. Προφανώς ο πατέρας του , πίστευε πως ο γιος του ενδιαφερόταν για την χημεία και μάλιστα του έμαθε πώς να λιώνει τα κόκκαλα τους με χημικές διαδικασίες, γνώσεις που μετά τις εφάρμοσε στους νέους άντρες που σκότωνε για να τους εξαφανίζει.

Άνοιγμα φωτογραφίας
Ο Τζέφρι μικρός

 

Με λίγα λόγια οι δυο γονείς ήταν ανάξιοι να μεγαλώσουν η να έχουν παιδιά. Ο Τζέφρι δεν είχε χόμπι , μόνο του να μαζεύει τα πεθαμένα ζώα και να τα τεμαχίζει και άρχισε να πίνει στην εφηβεία του. Ως που να αποφοιτήσει ήταν ήδη αλκοολικός. Οι γονείς του χώρισαν τελικά το 1977 και η μητέρα του έφυγε από το σπίτι με τον μικρότερο αδερφό του. Ο πατέρας του έλειπε συνέχεια στη δουλειά. Και έτσι ένα ολόκληρο καλοκαίρι ο Ντάμερ έμεινε μόνος του στο σπίτι στα 18 του χρόνια και εκεί έκανε και τον πρώτο του φόνο.  Το 1978.

Ο πατέρας του τον έγραψε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο  αλλά δεν τα κατάφερε να το παρακολουθήσει αφού δεν πήγαινε στα μαθήματα. Έξαλλος ο πατέρας του τον ανάγκασε να πάει στο στρατό και εκεί φάνηκε να τα καταφέρνει για δυο χρόνια ώσπου, τελικά τον απέλυσαν για τον θέμα του με το αλκοόλ.

Από το 1982 και για έξι χρόνια έμεινε στο σπίτι της γιαγιάς του και εκεί σκότωσε τρία άλλα θύματα, στο υπόγειο του σπιτιού.  Τα θύματα του ο Ντάμερ τα έβρισκε σε γκέι μπαρ και έκανε σεξ μαζί τους πριν τους σκοτώσει.  Το 1990 μετακόμισε στο διαμέρισμα 213, των OXFORD APARTMENTS στην 924 NORTH 25TH STREET το διαμέρισμα του τρόμου μιας και όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτό 7 κρανία και στην κατάψυξη μια ανθρώπινη καρδιά.  Βρήκαν ακόμα και ένα βαρέλι στο δωμάτιο του με οξύ και ανθρώπινα κόκαλα.

 

Άνοιγμα φωτογραφίας
Ο Τζέφρι Ντάμερ έφηβος

 

Οι αρχές θα μπορούσαν να τον είχαν πιάσει πιο νωρίς αφού είχε καταδικαστεί για επίθεση σεξουαλική σε ένα αγόρι και μια φορά για το ότι είχε κατεβάσει το παντελόνι του και αυνανιζόταν σε ένα δημόσιο χώρο. Η γειτόνισσα του στο διπλανό διαμέρισμα η GLENDA CLEVELAND είχε καταγγείλει πολλές φορές στην αστυνομία για μια ειδεχθή μυρωδιά σαπίλας που έβγαινε από το δωμάτιο του, για κραυγές αγωνίας αλλά και για ένα αγόρι που είχε καταφέρει να βγει γυμνό από το διαμέρισμα του Ντάμερ. Το αγόρι ήταν ναρκωμένο και είχε αίματα στο  κεφάλι, αλλά όταν ήρθαν οι αρχές ο Ντάμερ τους έπεισε πως ήταν το αγόρι του και ήταν πιωμένο. Και εκείνοι αντί να κοιτάξουν αν είχε ταυτότητα και να το ελέγξουν , τον άφησαν να τον πάει πίσω στο διαμέρισμα του. Εκεί ο Ντάμερ τον σκότωσε, τον διαμέλισε και το αγόρι ήταν μόνο 14 ετών.

 

Άνοιγμα φωτογραφίας
Ο Τζέφρι Ντάμερ στη δίκη του

 

Ο Ντάμερ είναι μια περίπτωση συριακού δολοφόνου που οι πράξεις του δεν δικαιολογούσαν την μοναξιά του. Γιατί πάντα αυτό έλεγε. Πως δεν ήθελε να είναι μόνος του. Και σίγουρα αυτή η ανάγκη για επαφή πήγαζε από την αδιαφορία της οικογένειας του. Από την άλλη δεν κατάφερε ποτέ να πει στον πατέρα του πως ήταν γκέι.  Δεν μπόρεσε να κάνει μια φυσιολογική ερωτική σχέση, και  το ότι έπινε ήταν ακόμα ένα σημάδι μιας ζωής δίχως νόημα και ουσίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Τζέφρι Ντάμερ: Η ιστορία ενός αμετανόητου κανίβαλου serial ...
Τα θύματα του

Για όσους δουν την σειρά να ξέρετε πως ο ηθοποιός έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του και σε όλη την διάρκεια αυτής της κολασμένης προσωπικότητας του Ντάμερ που κατάφερε να τον  υποδυθεί ο ηθοποιός   έχοντας αυτό το μεθυσμένο απαθές βλέμμα που σου κόβει την ανάσα.  Ακόμα να πω εδώ πως το συγκρότημα πολυκατοικιών στο οποίο διέμενε ο Ντάμερ κατεδαφίστηκε  το 1992 και εκεί ενώ ήθελαν οι κάτοικοι να γίνει ένα πάρκο στην μνήμη των θυμάτων , ακόμα παραμένει κενό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π.ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Το βιβλιοπωλείο – ξενώνας στο Παρίσι, που ενέπνευσε εκατοντάδες συγγραφείς! (φωτο)  

Καλλιόπη Γιακουμή

Μη γίνεις τέλειος για να τους αρέσεις, μείνε αυθεντικός για να σου αρέσεις..

Καλλιόπη Γιακουμή

Πως λύθηκε ο θάνατος μυστήριο ενός μικρού κοριτσιού με τη βοήθεια ενός βιβλίου…Ο ρόλος της Αγκάθα Κρίστι…!!

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο