20.3 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.  “ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

CRIMINAL MINDS ΚΑΙ  CRIMINAL MINDS EVOLUTION 2023

(ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ)

Η σειρά criminal  minds  ξεκίνησε το 2005 και συνεχίστηκε για 15 χρόνια στην Αμερικάνικη τηλεόραση. Είναι μια σειρά που έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχολογία, και έχει μπει σε όλα τα Διαβολικά Μυαλά, τα οποία και εξερεύνησε ,για να βρει τους δράστες και να τους κλείσει στη φυλακή.  Η σειρά τυχαίνει να είναι από τις πολύ αγαπημένες μου μετά ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ   και  τα X FILES και  πολλές φορές βλέπω ξανά τα επεισόδια όλων των σεζόν.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Ο  λόγος που αποφάσισα να σας παρουσιάσω την σειρά είναι ότι εφέτος μια νέα σεζόν η 16 είναι πια γεγονός και τα πρώτα 6 επεισόδια  παίζονται και στην Ελλάδα μέσω του καναλιού της Ντίσνεϋ στο ΝΕΤΦΛΙΞ.  Η σειρά για όσους δεν την έχουν δει ποτέ ασχολείται με την μονάδα BAU (Μονάδα ανάλυσης και συμπεριφοράς) των δολοφόνων , και φτιάχνουν το προφίλ των εκάστοτε σίριαλ κίλερ , σκιαγραφώντας τους.  Και έτσι συνθέτουν τις προσωπικότητες και τις σκέψεις τους , για τα κίνητρα των πράξεων τους.  Και το κάνουν καλά.  Γιατί τα μέλη της ομάδας που μπορεί να αλλάζουν κατά καιρούς , είναι όλα άξια και το καθένα στην ειδικότητα του.  Να μη ξεχάσω εδώ να πω πως η πλειοψηφία των επεισοδίων βασίζονται σε αληθινά γεγονότα.  Στην σειρά μάλιστα ερευνούν και υποθέσεις ψυχικών ασθενειών . Η σειρά είναι ρεαλιστική γιατί δεν μένει σε μια μόνο οπτική των εγκλημάτων όπως κάνουν άλλες σειρές.  Στις πρώτες 3 σεζόν ο αρχηγός της μονάδας είναι ο Γκίντεον. Μετά θα αναλάβει ο Ρόσι  και το καστ των ηθοποιών είναι μοναδικό μιας και όλοι τους είναι σαν μια οικογένεια.  Ίσως ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος είναι εκείνος του DR. SPENCER REID που στα 22 χρόνια έχει τρία διδακτορικά και διαβάζει 20.000 το λεπτό.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Όταν η σειρά τελείωσε το 2019 μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα. Ευτυχώς επανήλθε το 2020 με την 15 σεζόν  και εφέτος με την 16 και με τον τίτλο CRIMINAL MINDS EVOLOUTION  για να μας καθηλώσει για άλλη μια φορά. Το θέμα της νέας σεζόν έχει να κάνει με την αμέσως εποχή μετά του covid. Ένα νέο δίκτυο κατά συρροή δολοφόνων έρχεται στο προσκήνιο και η ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ   βρίσκεται ξανά μπροστά από Διαβολικά μυαλά που έχουν  σαν  στόχο να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους.

Αν δεν έχετε δει ποτέ τη σειρά να το κάνετε. Και μπορείτε να την αρχίσετε με την πρώτη σεζόν.  Η να δείτε κατευθείαν την 16 και να μπείτε στον κόσμο της. Όπως και να έχει θα σας γοητέψει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π.ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Στην πΈνα”:”ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ” …ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Καλλιόπη Γιακουμή

“Στην πΈνα”: “Βιβλιόφιλοι, προς τί το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός;” γράφει η Μαρία Παναγοπούλου

Καλλιόπη Γιακουμή

“Στην πΈνα”: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ” (μέρος γ΄). Γράφει η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο