12.4 C
Greece
10 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

.

 

MIRACLE ON 34TH STREET

(ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ)

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ίσως η πιο όμορφη του χρόνου. Προσωπικά επειδή αγαπώ πολύ τα Χριστούγεννα, και πιστεύω στα θαύματα και τον Άγιο Βασίλη ,λατρεύω να βλέπω Χριστουγεννιάτικες ταινίες ,και μια από αυτές και πολύ κλασική πια είναι το ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ. 

Η ρομαντική , ευαίσθητη και ανθρώπινη αυτή ταινία είναι παραγωγής του 1947 σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Σίτον.  Και η υπόθεση της έχει να κάνει με μια κυνική , πετυχημένη γυναίκα καριέρας την Ντόρις την οποία ενσαρκώνει η Μορίν Ο’  Χάρα.  Εκείνη δουλεύει σε ένα από τα πολυκαταστήματα  MECY’S  στο Μανχάταν , και κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων , προσλαμβάνει έναν συμπαθητικό γεράκο. Η δουλειά του είναι να παίξει τον Άγιο Βασίλη στο πολυκατάστημα και να βγάζει φωτογραφίες με τα παιδιά. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο ΚρΙς Κρίνγκλ  όπως ονομάζεται ο γεράκος είναι στα αλήθεια ο Άγιος Βασίλης.  Αυτό είναι κάτι που η λογική της Ντόρις δεν το επιτρέπει . Και έχει κάνει την εξάχρονη κόρη της την Σούζαν να μη πιστεύει. Άδικα προσπαθεί ο Κρίς Κρίνγκλ να την πείσει πως είναι ο Άγιος. Η κατάσταση σιγά, σιγά κλιμακώνεται, και ο Άγιος καταλήγει στο ψυχιατρείο και μετά δικάζεται. 

.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

.

Μια κλασική λοιπόν ταινία Χριστουγέννων που σε βάζει σε δίλλημα, για το αν η όχι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης.  Και φυσικά αν τον πιστεύουμε υπάρχει στα αλήθεια. Η πίστη είναι έντονη σε όλη την ταινία. Και σε αυτή τη ταινία η πίστη εκφράζεται στην παρουσία του Αγίου, και στην πίστη μας σε αυτή. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε όσα δε βλέπουν, η δεν αγγίζουν. Έχουμε όλοι μας αυτή την ανάγκη να πιστεύουμε σε κάτι. Στο θεό, στα όνειρα σε ότι δε μπορούμε να δούμε.  Και η ταινία δείχνει πως ο κόσμος κοιτάζει εκείνες τις γιορτινές ημέρες τα εφήμερα. Τα δώρα, τα ρούχα , τα παιχνίδια των μικρών παιδιών και όχι στην έννοια των Χριστουγέννων. Την αγάπη, την πίστη, την καλοσύνη , την φιλανθρωπία.  

Η ταινία λοιπόν μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως τα θαύματα υπάρχουν και ο Άγιος Βασίλης είναι παρών φτάνει η καρδιά μας να είναι έτοιμη να τον δεχτεί.

.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π. ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Εμίλ Ζολά (Émile Édouard Charles Antoine Zola): Γάλλος συγγραφέας, ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της λογοτεχνικής σχολής του νατουραλισμού και σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης του θεατρικού νατουραλισμού.

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15-12-2018

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 04-10-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο