2.6 C
Greece
25 Απριλίου, 2024
ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

“Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ” της Ειρήνης Βαρδάκη, γράφει η Δέσποινα Ανθοπούλου

Η άποψη της Δέσποινας Ανθοπούλου για το βιβλίο
***
“Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ”
Συγγραφέας Ειρήνη Βαρδάκη
Εκδόσεις Μίνωας
***

ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ

Αλήθεια είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή, ακόμα κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, αφού αυτή ανήκει μόνο σε έναν.

Ένας κερδίζει και ένας γκρεμοτσακίζεται.

Έχετε ακούσει για μέντορες;  Ποιος είναι ο Μέντορας;

Είναι ο άνθρωπος που ήταν στην θέση αυτή πριν από εσένα, ο άνθρωπος που δοκιμάστηκε, σύρθηκε μα τα κατάφερε και σήμερα τον βλέπεις με θαυμασμό.

Είναι αυτός που στα ζόρια πατάς το «replay» στο μυαλό σου και παίζεις την ιστορία της ζωής του για να πάρεις θάρρος και δύναμη.

Θα σε νιώσει, θα ταυτιστεί μαζί σου, θα βάλει όλο του το είναι για να συνεργαστείτε, γιατί πιστεύει σε εσένα όσο πίστευε στον εαυτό του, πριν τον πιστέψουν οι πολλοί. Γιατί βλέπει τον εαυτό του σε εσένα.

Όταν διαβάζεις την Ειρήνη Βαρδάκη, ξέρεις από την αρχή ότι θα μπεις σε λαβύρινθο απολαυστικής έντασης. Έναν λαβύρινθο γεμάτο παγίδες και παιχνίδια του μυαλού, τον οποίο δημιούργησε η συγγραφέας, μπλέκοντας με δεξιοτεχνία και χωρίς αναστολές, τον ακραίο ρεαλισμό που κρύβει κάθε κύτταρο του εγκεφάλου, με την ασύλληπτα μοναδική γραφή της. Έναν περίτεχνα δαιδαλώδη λαβύρινθο που έφτιαξε καλώντας σε και προκαλώντας σε να αφεθείς στην περιπλάνηση και να πέσεις στις παγίδες, μέχρι να βρεις την έξοδο.

 Η γραφή της σε παρασέρνει να μην θες να βρεις την έξοδο, μα να επιδιώκεις να χάνεσαι όλο και περισσότερο. Το ίδιο και η πλοκή, που εναλλάξ σου ρίχνει φως και σκοτάδι. Το νέο της βιβλίο, «Ο Μέντορας μου», είναι το χρονικό μιας ανοδικής πορείας, όπου ο αναγνώστης ζει την αναμέτρηση μεταξύ έρωτα και δημιουργίας, μέχρι την τελική εξόντωση. Γίνεται μάρτυρας μιας σχέσης που ξεκινά με ηδονική εξάρτηση και οδηγείται στο ερωτικό μίσος. Ή μήπως το αντίθετο;

Στον Μέντορα, δεν υπάρχει αθώος και ένοχος μα θύτης και θύμα αλλάζουν συνεχώς ρόλους. Κι όταν φτάσουν στην κορύφωση της καταστροφής, συνεργάζονται για την εκτέλεση του εγκλήματος και περισσότερο για την κάλυψη του. Ένα βιβλίο όπουακόμα και η τελευταία τελεία στο κείμενο, παίζει τον δικό της ρόλο και ως θύτης και ως, θύμα!

Κι αν δεν είσαι εσύ το κόκκινο, εγώ δεν είμαι το μαύρο

Κι αν εσύ είσαι το τίποτα εγώ, είμαι ο κανένας

Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευό­μενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό.

Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του. Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση.

Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.

Εάν επιθυμείτε υπογεγραμμένο αντίτυπο (με γενική αφιέρωση) από τη συγγραφέα, παρακαλώ σημειώστε το στα σχόλια της παραγγελίας σας.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

 ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματα της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του. Ο Μέντορας είναι το πέμπτο της μυθιστόρημα και το πρώτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Έχουν προηγηθεί τα μυθιστορήματα:

2017 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ εκδόσεις Bell
2018 ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ εκδόσεις Βell
2019 ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ εκδόσεις Bell
2020 ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ εκδόσεις Bell

Σύνταξη και επιμέλεια: Δέσποινα Ανθοπούλου

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ” της Griffiths Elly, γράφει η Ελένη Τσιούρδα (Lena Tsd)

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ίσκιοι στο Φως” της Άρτεμις Παπανδρέου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΣΑΝΙΔΙ” του Κώστα Κρομμύδα, γράφει η Σοφία Δερέ

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο