17.8 C
Greece
1 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Υδροπλάνο

“Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης”
Χόρχε Λουίς Μπόρχες

                                                                                   ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Οι εκδόσεις Υδροπλάνο καλωσορίζουν το καλοκαίρι με νέα βιβλία, μιας και η νέα εποχή που απλώνεται μπροστά μας προτρέπει το μυαλό και την ψυχή σε αποδράσεις με άρωμα… αλμύρας και θάλασσας.

***

 Εστέλλα
Συγγραφέας: Ανδρέας Νικάκης 
Αν ο λόγος για να ζήσεις είναι το πολυτιμότερο δώρο του Θεού, θα σταματούσες ποτέ να αναπνέεις; Αν η αγάπη είναι ένας δρόμος που στρώθηκε για να περπατήσεις, θα τον έχανες ποτέ; Η Εστέλλα έχασε τα δώρα της, της άρπαξαν ό,τι δικαιούταν και η παιδική της ψυχή πέταξε μακριά. Της στέρησαν τη ζωή και η καρδιά της απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους. Κι όταν ξύπνησε, μονάχα η εκδίκηση παρέμεινε κοντά της, μα απέχει πολύ το μυαλό από την καρδιά. Εκείνο διψά για δικαίωση και εκείνη για αγάπη. Μια υπόσχεση σωτηρίας αθώων ψυχών που δεν αναιρείται. Ένα ταξίδι στην κόλαση, σε έναν τόπο που η Εστέλλα κάνει το αδύνατο να μοιάζει δυνατό.
]Ένα κορίτσι που τόλμησε να πληρώσει τον Θεό με το ίδιο νόμισμα. Η δύναμη της γυναικείας φύσης θα σε μεθύσει, θα σε παρασύρει, θα σε μάθει να αγωνίζεσαι και στο τέλος θα σε υποτάξει στην ανιδιοτέλειά της. Η αντίσταση θα σου προκαλέσει περισσότερο πόνο, που δεν είσαι έτοιμος να αντέξεις. Σου προτείνω να αφεθείς και να μοιραστείς το ταξίδι μαζί της. Ίσως έτσι μάθεις. Άλλωστε, όποια κι αν είναι η ώρα που περιμένεις, έχει ήδη φτάσει.
***
 Ο Μίτος της Αριάδνης
Συγγραφέας: Ελένη Μπιρμπίλη 

Ο αστυνόμος Αλέξης Ζορμπάς καλείται να εξιχνιάσει εξαφανίσεις γυναικών που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης επιβεβαιώνεται όταν η θάλασσα αρχίσει να ξεβράζει πτώματα γυναικών. Όταν λοιπόν εξαφανίζεται η κόρη του, η διαλεύκανση της υπόθεσης μετατρέπεται στο μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του.

Θα καταφέρει άραγε ο έμπειρος αστυνομικός να βγει από αυτό τον λαβύρινθο; Τι ρόλο παίζει μια γυναίκα με το όνομα Αριάδνη;

Μήπως κρατά στα χέρια της τον μίτο που θα τον οδηγήσει έξω στο φως;

Μπορεί ο έρωτας να ξεπεράσει το πιο βαθύ σκοτάδι και να θριαμβεύσει; Άραγε υπάρχει θέση για τις γυναίκες στη γη των αντρών;

***
18 ημέρες μετά
Συγγραφέας: Sara Profeta 

Η Νικήτα είναι μια γυναίκα γεννημένη μέσα στη μουσική, δυναμική, ανεξάρτητη.

Σε όλη της τη ζωή τα δύσκολα είτε την κυνηγούσαν είτε τα κυνηγούσε αυτή και πάντα τα ξεπερνούσε, γιατί είχε μια δύναμη ανεξάντλητη. Πέτυχε όλους τους στόχους στην καριέρα της και ξεχώρισε σε έναν σκληρό ανδροκρατούμενο κόσμο και μετά παραδόθηκε σε μία μοναδική αγάπη δίχως όρια.

Μέχρι που η ζωή της από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε από ζωηρή ουβερτούρα του Ροσίνι το ημιτελές Ρεκβιέμ του Μότσαρτ.

Τελικά, η ζωή είναι ωραία; Από τον υπέροχο Μάρκο στον μυστηριώδη Τζέιμς, 2.750 και 18 ημέρες δρόμος. Διαβάζεται με μουσική και ένα ποτήρι κρασί…

 

                                                                       Καλοκαίρι με το Υδροπλάνο

.

Ναφθαλίνη
Συγγραφέας: Ιλιάδα Καλαμαρά

.

Στην οδό Μασσαλίας στο Νότιο Λονδίνο βρίσκεται ένα παλαιοπωλείο. Το όνομά του Ναφθαλίνη.

Εκεί συναντιούνται, γνωρίζονται και δημιουργούν μια ιδιόρρυθμη και εκκεντρική συντροφιά μια γάτα που μιλάει με ανθρώπινη φωνή, ένα μαγικό παραδείσιο πουλί, ένας ποντικός με ημίψηλο καπέλο και ο ιδιοκτήτης Μεσιέ Οτέιγ.Χωρίς να το γνωρίζουν, οι ζωές τους υφαίνονται στον ίδιο ιστό και εντελώς απροσδόκητα ταξιδεύουν σε ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας αφού όλοι τους έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια σκοτεινή απειλή.

Θα τα καταφέρουν;

***

 Το κορίτσι με το φλάουτο
Συγγραφέας: Βασίλης Τερζόπουλος

.

Πολύχρωμες μελωδικές νότες κυλούν στον αέρα και ταξιδεύουν. Έρχονται από το πυκνό δάσος, περνούν πάνω από τη λίμνη και φτάνουν ως την κοντινή πόλη. Πετούν πάνω από τον δρόμο της κεντρικής αγοράς, τον λόφο με τα ηλιοτρόπια, μέχρι το παράθυρο του γραφείου του Ηγεμόνα, στο μέγαρο με τα χίλια δωμάτια. Ξεπηδούν από το φλάουτο ενός νεαρού κοριτσιού. Και κρύβουν ένα μυστικό… Μα όλοι τις προσπερνούν. Οι κάτοικοι της πόλης βιάζονται να φτάσουν στις δουλειές τους. Ο Ηγεμόνας θέτει σε εφαρμογή τον νέο του νόμο για την ασφάλεια και την ευημερία. Δύο σύμβουλοί του ανησυχούν και αποφασίζουν ν’ αναλάβουν δράση.

Ο μικρός Ορέστης κάνει μια καινούργια φίλη, ενάντια στις οδηγίες και τους κανόνες που έχει επιβάλει ο πατέρας του. Ενώ οι νότες του φλάουτου ακούγονται ξανά και ξανά… Εκείνος που θα τις αφήσει να φτάσουν ως την καρδιά του, θα μάθει το μυστικό τους. Μια ιστορία για την αλαζονεία της εξουσίας, τη θέση του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο, τη λειτουργία της δημοκρατίας και τους κινδύνους διάβρωσής της. Μια ιστορία για τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, που μοιάζει με αλληγορικό παραμύθι. Όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Για παιδιά 8 ετών και άνω.
 

***

Το πιάτο
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου 

.

Ο μικρός Γιώργος με μια βαλίτσα στο χέρι και τα παπούτσια του προπάππου του στα πόδια, μεταναστεύει με υπερωκεάνιο στην Αμερική του προηγούμενου… αιώνα;

Μυστήρια πράγματα!

Τεράστια μπέργκερ, ο Μίστερ Ναγκ, που φωνάζει «τα πιάτα μουουου», χιλιάδες σαπουνόφουσκες που κρύβουν θησαυρούς, εκατομμύρια πιάτα με ζωγραφιές από σάλτσα και ένα πιάτο που σπάει επίτηδες. Ένα βιβλίο που σερβίρει στα παιδιά του σήμερα την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών του χθες. Με σύγχρονη γλώσσα, αστείρευτο χιούμορ και βαθιά ευαισθησία.
 

***

Το ημερολόγιο της μάγισσας
ΙΜΑGINARIUM WORLD

Αυτό το ημερολόγιο έχει σχεδιαστεί για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τη μαγεία που κρύβεται μέσα σου.

Κρατώντας το ημερολόγιο των μαγικών σου πρακτικών θα διαπιστώσεις ότι οι λέξεις έχουν δύναμη.

Ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη μαγεία που κρύβεις μέσα σου, μπορείς να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να δεις μαγικά πράγματα να συμβαίνουν στη ζωή σου!

Με αγάπη ΙΜΑGINARIUM WORLD

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

 Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ του Μένιου Σακελλαρόπουλου, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Καλλιόπη Γιακουμή

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Καλλιόπη Γιακουμή

ΚΡΥΦΗ ΑΡΕΤΗ – ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΟΚΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ

Μεγακλής

Αφήστε Ένα Σχόλιο