20.2 C
Greece
17 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα

“Μετέωρα Μυστικά”
Ιουλία Ιωάννου 
Τιμή: 12,00€
Σελίδες: 400
ISBN: 978-960-410-893-0 

Φθινόπωρο 1986. Στη σκιά των Μετεώρων ζει με την οικογένειά της η δεκαεπτάχρονη Αιμιλία. Όταν ο έρωτας ημαδέψει την καρδιά της, η παιδική αθωότητα θα χαθεί για πάντα. Ο Μάγνος φτάνει στα Μετέωρα για αναρρίχηση. Θα κατακτήσει τις πιο απόκρημνες και δύσκολες πλαγιές τους και μαζί τους την καρδιά της Αιμιλίας. Οι δυο νέοι χαράζουν το όνειρό τους στη σπηλιά των βράχων. Συντονίζονται οι χτύποι στις καρδιές τους ακολουθώντας εκείνους του παλιού ρολογιού τσέπης, που έρχεται από το παρελθόν για να καθορίσει το μέλλον. Σύντομα όμως θα διαπιστώσουν ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Το ρολόι σημαδεύει τον χρόνο κι ένας κλέφτης, ο κλέφτης του ρολογιού, πληρώνει την πράξη του αυτή με τη ζωή του. Μαζί του εκτίουν τη δική τους ποινή ένοχοι και αθώοι. Ώσπου φτάνει η ώρα του τελικού διλήμματος… 

 

Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Έχει σπουδάσει οπτικός και για αρκετά χρόνια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Έτσι Ξαφνικά Έγιναν Όλα. Ακολούθησαν το 2016 οι Απώλειες και το 2017 τα Ασημένια Μάτια. Τα Μετέωρα Μυστικά είναι το τέταρτο βιβλίο της. Από το 2009 είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.vivliolife.gr, όπου δημοσιεύονται  βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, δελτία Τύπου για εκδηλώσεις και παρουσιάσεις νέων εκδόσεων από τους εκδοτικούς οίκους της χώρας. ∆ιατηρεί επίσης τη ραδιοφωνική εκπομπή «Ξεφυλλίζοντας στον αέρα», στην οποία φιλοξενεί συγγραφείς και συνομιλεί μαζί τους για τα βιβλία τους. Είναι παντρεμένη με τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούμπο και μητέρα τριών παιδιών. 

 

“Οδός Ευμολπιδών”
Αδαμαντίνη Κουμιώτου
Τιμή: 12,00€
Σελίδες: 400
ISBN: 978-960-410-894-7

Δυο νέοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Είναι άγνωστοι μεταξύ τους, συνδέονται όμως στενά μ’ έναν ξεχωριστό πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που φώτισε τα χρόνια των προπτυχιακών τους σπουδών και μένει στη ζωή και των δύο μέχρι σήμερα. Το σπίτι της οδού Ευμολπιδών, φορτωμένο λόγο και εικόνες, κομμάτια ζωής ιστορικών προσώπων της νεότερης Ελλάδας, θα τους ανοίξει θύρες απρόσμενες στην έμπνευση και στη δημιουργία στον επαγγελματικό τομέα, θ’ ακούσει σημαντικές εξομολογήσεις και θα θεμελιώσει αμοιβαία εμπιστοσύνη, πριν τον ερχομό της αληθινής, κραταιάς αγάπης. Οι κτήτορες του σπιτιού, μαζί με τους «φευγάτους» αγαπημένους ανθρώπους της ηρωίδας, θα γίνουν μια στέρεη, ασφαλής σκέπη της ζωής των δύο νέων, που είναι έτοιμοι κι οι δυο να τη ζήσουν καινούργια, ν’ ανοίξουν πανιά –ονειροπλόοι θαλασσοπόροι– για μια πορεία φωτεινή σε θάλασσα αρυτίδωτη, που τους υπόσχεται το ταξίδι της πιο μεγάλης ευτυχίας. 

Η Αδαμαντίνη Π. Κουμιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ζει στην Αθήνα. Δίδασκε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Μετά τη σιωπή (2006), Της αγάπης θάλασσα (2008), Σαν τη βροχή στο χώμα (2009), Μάλαμα κι ασήμι (2014) υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματοςκαι οι συλλογές διηγημάτων Κόμπος στο μαντήλι (2011), Άστεγο φιλί (2015).

Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της: Ζωή Κατάματα (2017). 

 

 

“Τα Χρόνια της Φωτιάς”
Γιάννης Σπανδωνής
Τιμή: 16,00€
Σελίδες: 544
ISBN: 978-960-410-892-3

Από το Σεράγεβο του 1914 ως την Αθήνα του 1967, τα χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια της φωτιάς για την Ελλάδα – και τον κόσμο ολόκληρο. Το 1914 δολοφονείται ο αρχιδούκας της Αυστρίας και η Ευρώπη αρχίζει να σπαράζεται από έναν τρομακτικό πόλεμο. Στην Ελλάδα, μέσα στις φλόγες του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, δυο παιδιά, ο Κωνσταντίνος και η Ελένη, ερωτεύονται τρυφερά μα και παράφορα. Ο Εθνικός Διχασμός θα τους χωρίσει, αλλά θα ξανασμίξουν στις παραμονές του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν θ’ αργήσει να ξεσπάσει. Όταν ο Κωνσταντίνος φύγει από τούτον τον κόσμο, η Ελένη θα αναθρέψει μόνη της τον μοναχογιό τους. Κι εκείνος, παλικαρόπουλο πια, θα ζήσει τη δαιμονική δεκαετία του ’60, που σημάδεψε Δύση κι Ανατολή – και την Ελλάδα. Μέχρι να φτάσει το 1967. Και τα Χρόνια της Φωτιάς να συνεχιστούν… 

 

Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, δημοσιογράφος κι απόγονος δημοσιογράφων, ο Γιάννης Σπανδωνής εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και στην τηλεόραση. Το 1985 οργάνωσε με τη συνεργασία και άλλων δημοσιογράφων το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο δημοσιογραφικών πληροφοριών, για λογαριασμό του Ιδρύματος Μπότση για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας. Με το πρώτο του βιβλίο Κάποτε στο Αιγαίο, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νεοεμφανιζόμενος συγγραφέας του 1983. Ακολούθησαν ο Θρήνος (1984, Α ́ Βραβείο ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ), οι Γραικοί (1985, Α ́ Βραβείο Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών – Ροταριανού Ομίλου) κ.ά. Εξάλλου, οι λογοτεχνικές  μεταφράσεις του έχουν αποσπάσει ευμενή σχόλια και επαίνους τόσο από τους κριτικούς όσο και από πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού. Το 2016, μάλιστα, βραβεύτηκε για το σύνολο του μεταφραστικού του έργου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. 

Επιμέλεια άρθρου: Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

«ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» της Μιράντας Καλλιάνου, από τις Εκδόσεις Άνεμος εκδοτική

Καλλιόπη Γιακουμή

«Το φευγιό – Πάντα μας μαθαίνανε να μετράμε αλλά ποτέ να ζυγίζουμε» του Γιάννη Μανίκα, Παιχνίδια πεζογραφίας από τις Εκδόσεις Άνεμος εκδοτική

Καλλιόπη Γιακουμή

“Ο πέμπτος ιερός πόλεμος”: Η συνάντηση των αετών, του Κωνσταντίνου Πέττα, από τις Εκδόσεις iWrite, 

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο