6.1 C
Greece
15 Μαρτίου, 2024
MORE ΑΡΘΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Αφιέρωμα στον …. Κώστα Κρομμύδα

Ο Κώστας Κρομμύδας  γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού μεταξύ των οποίων τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του actor studio για τέσσερα χρόνια. Συμμετείχε στα «Χορικά» της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια.Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά.

Συμμετείχε  στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής τηλεοπτικής σειράς «The Durrells».

Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής στις ημερίδες του ινστιτούτου πρόληψης – διατροφής και υγείας, με θέμα «Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Συγγραφικό έργο.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο “Μπαμπά, μεγάλωσέ με” και τον Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα “Η ζωή που έλειπε” που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς.

Τον Ιούνιο του 2014 από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα “Ογκρέσα”, που αναδείχθηκε στα δέκα καλύτερα στην κατηγορία «ερωτικός χαρακτήρας».

Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Μη με λησμόνει» που επίσης αναδείχθηκε στα καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Ηρωίδα Έμπνευση».

Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του με τίτλο, Ουρανόεσσα που αναδείχθηκε  το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» στα βραβεία βιβλίου των Public το 2017. Κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στα αγγλικά με τον τίτλο “Dominion of the moon” 

Τον Οκτώβριο του 2016 επανακυκλοφορεί με νέα επιμέλεια και εξώφυλλο το πρώτο του μυθιστόρημα “Η ζωή που έλειπε” από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το ίδιο βιβλίο κυκλοφορεί πλέον και στα Αγγλικά με τον τίτλο «Cave of Silence».

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το πέμπτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Φως μέσα στη θύελλα» το οποίο έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά με τον τίτλο «Athora»

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το έκτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Μυρωδιά από σανίδι» και τον Μάιο του 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα το έβδομο βιβλίο του “Μια νύχτα ακόμη”

Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής . Το 2013-14 δίδαξε «δημόσιο λόγο-public speech» στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.

.

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι ένας “φωτεινός” άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξεως, έχει πάνω του ένα αστέρι που τον κάνει να ξεχωρίζει σε ότι κι  αν κάνει.  Εκφράζεται μέσα από την τέχνη…γεννημένος για αυτήν και αφοσιωμένος σε αυτήν,  εραστής μα και ακάματος εργάτης της, χαρίζει την αγάπη του ισόποσα και  απλόχερα μεταξύ της υποκριτικής και της συγγραφής . Από ένας ταλαντούχος ηθοποιός ο Κώστας Κρομμύδας, πέρασε τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της λογοτεχνίας,  δημιουργώντας μέσα από τη συγγραφή μυθιστορήματα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και κερδίζουν το αναγνωστικό κοινό από τις πρώτες κιόλας σελίδες.

Το να πραγματοποιεί κανείς τα όνειρά του είναι ένα από τα πιο όμορφα συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Ο Κώστας Κρομμύδας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός τέτοιου ατόμου. Κυνηγάει τα όνειρα του, τα πραγματοποιεί, τα ζει και συνεχίζει να κάνει διαρκώς καινούρια, συνεχίζει να ονειρεύεται..

Η δουλεία και η η οικογένεια του είναι οι κινητήριες δυνάμεις του. Η επαφή του με τον κόσμο που τον ακολουθεί και τον θαυμάζει ανάγκη του. Αεικίνητος ταξιδεύει σε κάθε πόλη για να συναντηθεί με το κοινό του, να τον γνωρίσουν από κοντά και να τους γνωρίσει. έτσι κτίζει ο Κώστας Κρομμύδας τις σχέσεις του, συναντάει αναγνώστες και όταν φεύγει αφήνει πίσω του φίλους.

Πρόσχαρος και φιλικός, προσιτός και με απίστευτο χιούμορ,  σε κερδίζει από τις πρώτες στιγμές μαζί του. Μαγεύεσαι από την κάθε του κίνηση, λέξη, έκφραση.. μα και σας γνήσιος γνήσιος επαγγελματίας και άνθρωπος που αγαπά και σέβεται αυτό που κάνει, ο Κώστας Κρομμύδας αφήνει το δικό του στίγμα στην ελληνική λογοτεχνία.

Όταν τον συναντάς, συναντάς έναν παλιό φίλο και όχι τον αγαπημένο συγγραφέα. Απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί του και ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος που περάσατε μαζί, έτσι ανυπομονείς αμέσως για την επόμενη φορά που θα ξανά συναντηθείτε και μιλάω εκ πείρας και ξέροντας πως πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου. Εδώ όμως θα προσθέσω και κάτι ακόμα για εκείνος. Ο Κώστας δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που ξέρουμε μέσα από συνεντεύξεις και προσωπικές επαφές και πίσω από την δημόσια εικόνα του που όλοι μπορούμε να δούμε. Ο Κώστας Κρομμύδας είναι ένας άνθρωπος βαθιά ευαισθητοποιημένος και με δράση για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Πολλές φορές το κάνει αθόρυβα, για αυτόν έχει σημασία πως μπόρεσε να βάλει και το δικό του λιθαράκι.  Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να τιμάει τις φιλίες του και τις συνεργασίες του και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να λέει τα δικά του ευχαριστώ.. έναν τρόπο που τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό, έχει μπέσα και φιλότιμο, δεν είναι αχάριστος και δεν ξεχνά…

Όσο χρόνο κερδίζει από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον αφιερώσει στις γυναίκες της ζωής του, στην γυναίκα του, την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη και στην κόρη τους.  Άλλη μεγάλη του αγάπη είναι το τένις. Εκτός αυτού, του αρέσει να ταξιδεύει πολύ, να πηγαίνει για ψαροντούφεκο το καλοκαίρι και να ακούει μουσική.

Εμπνέεται από χιλιάδες πράγματα, η καθημερινότητα όμως είναι η κύρια και η πιο πλούσια πηγή έμπνευσης για αυτόν. Του αρέσει να γράφει για αληθινές ιστορίες στα βιβλία του ή να αντλεί στοιχεία από αληθινά γεγονότα για να γράψει.  Εκεί έξω απίστευτες ιστορίες μα ο Κώστας Κρομμύδας με την πένα του τις κάνει μοναδικές, συναρπαστικές…και εμείς ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη την οποία θα διαβάσουμε στο νέο του βιβλίο “Εβόρα” που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 06 Μάιου 2020

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα “Εβόρα”:

Στην “Εβόρα” πρωταγωνιστής είναι η φύση και ο ρόλος της στη ζωή μας. Το πώς μας προστατεύει, μας καθοδηγεί, μας φροντίζει και πώς φέρνει την τάξη με τον δικό της τρόπο. Ο έρωτας χτυπά την πόρτα της Αριάδνης στο πρόσωπο του σωτήρα της. Του Αντώνη. Όλα αυτά μέσα από την προσωπική ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, σε ένα μυθιστόρημα που θα μας θυμίσει.. να μην ξεχνάμε να αγαπάμε! Την φύση και εμάς τους ίδιους..

Στα πλαίσια του αφιερώματος μας, ρωτήσαμε τα μέλη μας  να μας πουν την γνώση τους για τον Κώστα Κρομμύδα και τα βιβλία του και μας είπαν:

* Κatherine Stathopoulou: Έχω να πω ότι τα βιβλία του δεν είναι καθόλου κουραστικά έχουν γρήγορη πλοκή και είναι ευκολοδιάβαστα.Επίσης είναι όχι μόνο εξαιρετικός συνάδελφος(ηθοποιός) αλλά και εξαιρετικός οικογενειάρχης και άνθρωπος πράγμα σπάνιο στις μέρες μας!

*Efi Sketoneto: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία κ τον θεωρώ εξαιρετικό συγγραφέα! Δυστυχώς δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, άλλα από την επαφή μου στα κοινωνικά δίκτυα βλέπω πως είναι προσιτός και πολύ ευαισθητοποιημένος άνθρωπός και προσφέρει συνεχώς, οπότε για μένα παίζει ρόλο το ότι είναι πρώτα καλός άνθρωπος κ μετά καλός συγγραφέας.

*Πωλίνα Μούτσιου: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και κάθε φορά ταξιδεύω….. Τον γνώρισα πέρσι σε βραδιά αναγνωστών και είναι φοβερός!!!!! Προσιτός και με φοβερή αίσθηση του χιούμορ!!!!!

* Christina Stergiou:  Έχω διαβάσει τα εξής: Η ζωή που έλειπε, Ογκρεσα, Φως μέσα στη θύελλα,  Μπαμπά μεγάλωσε με.
Εξαιρετικά και τα τρία. Κάθε ένα και μια διαφορετική έκπληξη. Τώρα με περιμένουν στα αδιάβαστα τα Μη με λησμονεί και Ουρανόεσα.

*Lena Demertzi: Είναι φοβερός άνθρωπος!! Πολύ επικοινωνιακός και στις παρουσιάσεις του δεν καταλαβαινεις πως περνά η ώρα!! Έχω διαβάσει δυο βιβλία του αλλά στο πρόγραμμα είναι να διαβάσω και τα υπόλοιπα!!

*Popi Kechaidou: Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Κώστα και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Αυτό όμως που με άγγιξε πραγματικά ήταν το Μια νύχτα ακόμη, γιατί βίωσα ακριβώς την ίδια ιστορία με το βιβλίο!Έχω γνωρίσει από κοντά τον ίδιο σε παρουσίαση στη Βέροια δυο φόρες. Είναι ένας άνθρωπος απλός , προσιτός με πολύ χιούμορ. Η φώτο από την τελευταία παρουσίαση του Μια νύχτα ακόμή! Αγαπημένος συγγραφές και τώρα περιμένω το νέο του βιβλίο! Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται

*Γιάννα Χασανη: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία!!Το καθένα ξεχωριστό για εμένα! Αυτό που πάντα θα αγαπώ, γιατί έχω ιστορία με αυτό το βιβλίο είναι το Η ζωή που έλειπε!!Το λέω και θέλω να κλάψω❤️ Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω από κοντά γιατί φαίνεται ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορΤον αγαπώ❤️

* Evangelia Mangou:  Γι αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ μπορούμε να μιλάμε μέχρι του χρόνου..Προσωπικά τον γνώρισα μέσα από την μυστηριακή και μαγευτική Ουρανόεσσά του! Φυσικά και έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία το κάθε ένα από τα οποία αποτελεί και ένα μοναδικό ταξίδι στην ξεχωριστή η χειμαρρώδη πένα του! Το κάθε του βιβλίο διαφορετικό με τον ίδιο να μην σταματά να βελτιώνεται.
Αυτό όμως που τον κάνει ξεχωριστό είναι ο χαρακτήρας του. Προσιτός, απλός, αυθεντικός, γεμάτος καλοσύνη, ξεχωρίζει για την φιλανθρωπία αλλά και την αγάπη που έχει μέσα του και όλο αυτό αποτυπώνεται και στα βιβλία του αλλά και στις κοινωνικές του δράσεις.
Τον αγαπάμε! Πολύ..

* Ignatia Ponirou: Έχω διαβάσει την Ογκρέσα, το Μη με λησμόνει, Η ζωή που έλειπε, και Ουρανόεσσα…. Καταπληκτικά όλα!!!!!!!

* Palasy Saricalaitsidu: Έχω διαβάσει τρία βιβλία: Ουρανόεσσα, Μια νύχτα ακόμη (το αγαπημένο μου), Μυρωδιά από σανίδι. Τώρα διαβάζω το τέταρτο: Ογκρέσα. Όλα τα βιβλία του έχουν κάτι που δεν μπορείς να τα αφήσεις εύκολα από τα χέρια σου. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής του. Δεν μπόρεσα να τον γνωρίσω όταν είχε έρθει Πτολεμαΐδα, ελπίζω να ξαναέρθει σύντομα. Αισθάνομαι όμως σαν να τον γνωρίζω χρόνια. 💝💝

*Τζενη Ντιμη: Έχω διαβάσει το φως μέσα στη θύελλα, συγκλονιστικό, μου άρεσε πολύ.. και έχω διαβάσει κ το μη με λησμόνει..Καλό.. Τώρα θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα,το επόμενο είναι το Ογκρέσα..❤️

*Efthymia Tax: Έχω διαβάσει η ζωή που έλειπε και μου άρεσε πάρα πολύ….

*Παναγιωτα Αντωνιου:  Έχω διαβάσει το Μυρωδιά από Σανίδι και το Μη με λησμόνει και τα δύο μου άρεσαν πάρα πολύ, το αγαπημένο μου όμως είναι το Μυρωδιά από Σανίδι ίσως γιατί έχει την μυρωδιά της παλιάς Αθήνας, τον γνώρισα στην έκθεση βιβλίου 2019 στον Ωροπό, είναι ένας πολύ προσιτός άνθρωπος.

*Maria Tsakalerh:  Όλα και το ένα είναι καλύτερο από το άλλο απλά υπέροχα!!

*Zoi Margellou: Από τους λίγους.. Εξαιρετικός σε όλα του. Πέρα από το ταλέντο του που εξελίσσεται ανά βιβλίο είναι κ ένας υπέροχος άνθρωπος! Κ αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο όλων. Είναι ευδιάκριτες οι αξίες που έχει μεγαλώσει κ γαλουχηθεί! Εννοείται ότι τα χω ξεκοκαλίσει όλα τα βιβλία του

*Λίτσα Σαλαχώρα: Έχω διαβάσει το μυρωδιά από σανίδι και το μια νύχτα ακόμη!! Πιο πολύ μου άρεσε το μια νύχτα ακόμη! Έχω στα αδιάβαστα το φως στην θύελλα να δω ποτέ θα καταφέρω να το διαβάσω!

*Efi Kapnisi: Τον γνώρισα με το “Η ζωή που έλειπε”,τον λάτρεψα με την “Ουρανόεσσα”! Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όλα τα βιβλία του θα κοσμούν την βιβλιοθήκη μου αλλά και την καρδιά μου,μιας και ο Κρομμυδας έχει το χάρισμα να σου αφήνει ανεξίτηλες πινελιές!
Κάθε ιστορία του ανατρεπτική,γεμάτη πάθη!
Έχω την τύχη να είμαι μια από τις αναγνώστριες του που τον γνωρίζουν και προσωπικά.
Κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να λάβω μέρος σε κάποια παρουσίαση του ή κάποιο event,ανυπομονώ μιας και η κάθε συνάντηση μαζί του είναι μια ξεχωριστή εμπειρία!

*Βουλινα Βλαχοπουλου: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και πραγματικά δεν ξέρω πιο είναι το καλύτερο κάθε φορά με εκπλήσσει ευχάριστα! Η γραφή του θεωρώ πως είναι ιδιαίτερη και θα την ξεχώριζα ανάμεσα σε άλλες με κλειστά μάτια, τα βιβλία του είναι ευκολοδιαβαστα κ δεν τα αφήνεις πάρα μόνο όταν τα τελειώσεις… Είχα την χαρά να τον γνωρίσω στη παρουσίαση της Ουρανοεσσας στη Καστοριά όπου μετά την παρουσίαση ακολούθησε και το πρώτο αναγνωστικό ταξίδι… Δεν ξέρω πως έτυχε και πήγα πάντως αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί γνώρισα έναν απλό, γλυκό, ευγενικό, επικοινωνιακό άνθρωπο με πάρα πολύ χιούμορ και αν και ντροπαλή ήταν σαν γνωριζόμαστε χρόνια!!! Ανυπομονώ για την επόμενη παρουσίαση μιας και στις προηγούμενες δεν μπόρεσα να παρευρεθώ… Σ αγαπαμε πολύ γιατί είσαι μοναδικός και ξεχωριστός! ❤️❤️❤️

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα στέκονται
*Κική Κόντου: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία εκτός του Μυρωδιά από σανίδι που με περιμένει…….Εκτός των ωραιοτάτων βιβλίων του (που έχει κανει ως συγγραφεας) αυτός ο άνθρωπος είναι αρκετά επικοινωνιακός με πολύ χιούμορ , χαίρεσαι να τον διαβάζεις και να τον ακούς!!!! 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν, εσωτερικός χώρος
*Margarita Chatzi: Εχθές τελείωσα το Μια νύχτα ακόμη ….τι να πω υποκλίνομαι! Τώρα διαβάζω το Φως μέσα στην θύελλα! Θα σας άποψη σε λιγες μέρες!
*Iliana Moustou:  Τι να πω για τον Κώστα Κρομμύδα… Με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που έχουν γραφτεί! Τον γνώρισα συγγραφικά μέσα από το βιβλίο του, ‘Η ζωή που έλειπε “. Από τότε τον ακολουθώ πιστά και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του! Καθένα ξεχωριστό με μοναδικές ιστορίες που μιλούν στη ψυχή! Λατρεύω τη πένα του.. Όμως αυτό που θέλω να τονίσω περισσότερο μιας και έχω τη χαρά να τον έχω γνωρίσει από κοντά, είναι ότι ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος απλός, προσιτός με πολύ χιούμορ που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να τον ξέρεις χρόνια!! Αγαπάμε Κώστα

*Lena Tsd : Όλα εκτός της νύχτας. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό 💚

*Gianna Euctathiou: Από τους αγαπημένους μου συγγραφείς έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία εκτός το μια νύχτα ακόμα που είναι στα αδιάβαστα και θα το διαβάσω σύντομα και από τα αγαπημένα μου η Ογκρεσα όπου γνώρισα την γραφή του και μου άρεσε πολύ και από τα ποίο αγαπημένα μου η Ουρανοεσσα που διαδραματίζεται στην αγαπημένη μου Σαμοθράκη…
Είχα την χαρά να τον γνωρίσω στον Πολύγυρο που είχε έρθει καλεσμένος από τον σύλλογο γυναικών Πολύγυρου όπου τον είχαμε καλέσει στης 3-6-18 για την παρουσίαση του βιβλίου το Μυρωδιά από σανίδι δεν έχω λόγια καταπληκτικός άνθρωπος και αυτός και η γυναίκα του και φυσικά η μικρή του πριγκιπέσα και ήταν μεγάλη μου η χώρα που τους γνώρισα από κοντά μια που στης παρουσίασης που έκανε στην Θεσσαλονίκη μου ήταν λίγο δύσκολο να πάω λόγο απόστασης και ελπίζω να τους ξανά δω σύντομα ξανά στα μέρη μας για ακόμα μια παρουσίαση 😊😊😊💞💞💞💞

*Filli Naoumidou: Έχω διαβάσει μόνο την Ογκρέσα .. 😱 τα έχω όμως όλα τα βιβλία .. έχω μυήσει στον κρομμυδόκοσμο πολλές φίλες μου .. και όλες είναι ενθουσιασμένες με τα βιβλία του.. τον έχω δει δυο φορές .. σε μια παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη .. και μια στην Θάσο το καλοκαίρι που ήμασταν διακοπές και πήγα πάλι στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου ..γνώρισα και την κα.Γιωτη.. απίστευτη ειλικρινά .. 😊😊

 

*Georgia Rigogianni: Διάβασα πρώτη φορά βιβλίο του δανεικό από φίλη που ενθουσιάστηκε..την Ουρανοεσσα..κάπως έτσι άρχισε το “προξενιό” χαχα!! Έχω όλα τα βιβλία του κ αδιαβαστα δύο..την Ογκρεσα κ το φως μέσα στη θύελλα!! Τα κρατάω για όταν θα είμαι στα πολύ πάνω μου για να τα ευχαριστηθώ γιατί αυτή την περίοδο διαβάζω ελάχιστα! Όσα διάβασα τα αγάπησα αλλά πιο πολύ κόλλησα με τα Η ζωή που έλειπε κ το Μη με λησμονεί!!
Τον έχω συναντήσει δύο φορές εδώ στο Αγρίνιο σε παρουσίαση δική του κ της Κυρίας Μαρίνας..γελάμε πολύ κάθε φορά αλλά υπάρχει κ συγκίνηση κ ωραίες συζητήσεις..α κ πολλές σελφι 😊😊..φέτος λέει δεν θα έρθει..για να δούμε‼️‼️

*Ιωάννα Τσολοβίκου: Εννοείται όλα του και τον αγαπώ όχι μόνο για τα βιβλία του αλλά για την ανθρωπιά του!! Είναι εξαίρετος με μια υποδειγματική οικογένεια και σπάνιος. Όσο για το συγγραφικό του ταλέντο είναι πραγματικά ταλέντο!! Εύχομαι μην στερέψει ποτε!! Τον γνώρισα στην Κρήτη στην παρουσίαση της ουρανοεσσας που απλώς περνούσα από έξω και ο λόγος του με μάγεψε, κι εξαιτίας μιας άλλης συγγραφέως που κέρδισα βιβλίο του τον γνώρισα συγγραφικά από το «μη με λησμόνει». Έγινε ο mr Onion της καρδιάς μας❣️
*Anastasia Flokli: ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ..ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..😂ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΝΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ “ΨΥΧΗ”!!!
*Koulla Lily: Exo diavasei ola tou ta vivlia kai einai yperoxa. Mou aresei poli o tropos pou exeliktike i grafi tou, eidika sta 2 teleutaia tou vivlia. Agapimeno mou einai to teleutaio tou pou einai mathima zois gia mena. Ton gnorisa stin parousia tou vivliou tou “Miridia apo sanidi! stin Lekfosia prin apo enamisi xrono peripou.

*Σούλα Πασχαλίδου: Δύο φορές συναντηθηκαμε. ..μια στην παρουσίαση της Ουρανοεσσας και μια σε παρουσίαση της Μαρίνας  Αστείρευτο και πηγαίο το χιούμορ του, απλός, διασκεδαστικος και υπέροχος. ..Λυπάμαι πολύ που λόγω εργασίας δεν κατάφερα να πάω και σε άλλες παρουσιάσεις που έκανε στην πόλη μας (Βόλος ) Τώρα θέλετε και αποδείξεις? ??😂  

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Σούλα Πασχαλίδου και τον Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν

*Σοφία Αλεξανδροπούλου:  Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του!!!! Εκτός από το “Μπαμπά μεγάλωσε με” . Το βιβλίο που τον γνώρισα ήταν “Η ζωή που έλειπε” , που μου το έκανε δώρο η κόρη μου, μετά ήρθε το “Μη με λησμόνει” τον γνώρισα από κοντά στην παρουσίαση του “Μυρωδιά από σανίδι” που πήγα με την κοινή μας φίλη Christina Tartseli και ενθουσιάστηκα με την απλότητα του, την ζεστασιά του, το ποσό δοτικός ήταν με το κοινό, πόσο γλυκός σαν άνθρωπος. Μετά πήρα και τα αλλά του βιβλία όπως βρέθηκα και σε βραδιές αναγνωστών που έχει κάνει. Είναι φοβερός άνθρωπος!!.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται και παπούτσια
*Κάτια Κρεμαστούλη: Καλησπέρα σας!!εγώ δεν έχω διαβάσει βιβλίο του,όμως τον γνώρισα σε μια παρουσίαση βιβλίου,όπου την συντόνιζε… απλός,με χιούμορ άνθρωπος,ο οποίος συντόνισε εξαιρετικά την παρουσίαση…τα φιλιά μου!!
*Stella Vasiliou: Μμμμμμ τι να πούμε τώρα…να μιλάμε για ώρες.. Τα έχω διαβάσει ΟΛΑ του τα βιβλία..όλα ένα κ ένα.το ένα καλύτερο από το άλλο.αισθανομαι ότι τον ξέρω χρόνια κ ας μην τον γνωρίζω (αν κ θα το ήθελα πολύ) κοντά είναι ο Μάιος άλλωστε χιχιχ.. Εβορα κ έρχομαι να σε γνωρίσω Kostas Krommydas ευχαριστούμε πολύ πολύ 💞💞💞 για τα υπέροχα βιβλία σου. Σ αγαπάμε πολύ πολύ 💞💞
*Faye Prompona: Έχω όλα του τα βιβλία. Τον λατρεύω ως συγγραφέα και ως άνθρωπο. Είχα την τιμή κάποια στιγμή να γνωρίσω τον ίδιο όσο και τη γυναίκα του . Εξαιρετικά φιλικοί και προσιτοί.  Δυστυχώς δεν έχω φώτο μαζί του. Στερνή μου γνώση να σε είχα όταν έπρεπε.
*Λιτσα Μπαλαφα: Τι να πω για τον συγγραφέα #Κώστα #Κρομμύδα με έχει μαγέψει η πέννα του !
Εχω διαβάσει όλα του τα βιβλία αγαπημένο μου Φως μέσα στη θύελλα!!
Ειχα την χαρά να τον γνωρίσω στο Ζάππειο το καλοκαίρι .
Είναι ένας πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα μαζί του απο τα πρώτα λεπτά της συζήτησης !!
#Αγαπάμε #Κώστα #Κρομμυδα !!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas
*Μαριάνθη Πούλιου:  Τα έχω διαβάσει όλα εκτός από το μια νύχτα ακόμα. Αγαπημένο μου παραμένει η ζωή που έλειπε και το λιγότερο αγαπημένο η ογκρέσσα. Μου αρέσει που κάθε βιβλίο έχει άλλο θέμα άλλο σκηνικό άλλο κλίμα γιατί ξενερώνω απίστευτα αν νιώσω ότι επαναλαμβάνεται ένας συγγραφέας. Τον έχω δει σε μια παρουσίαση του μυρωδιά από σανίδι και τον βρήκα πολύ προσιτό άνθρωπο και φιλικό
*Μαρια Συριγου:  Εχω διαβασει την “ογκρεσα “και το” μη με λησμονει”.Τα βιβλία του μου αρέσουν πολύ,είναι ευανάγνωστα, και σου κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο εως το τελος .Το σημαντικό όμως για εμένα είναι ότι είναι ένας ευγενικός,αστείος κ προσιτός συγγραφέας που πραγματικά σέβεται τους αναγνώστες του.Προσωπικά εχω απορρίψει συγγραφεις λόγω του εριστικου χαρακτηρα.Ευχομαι να συνεχίσει να ειναι δημιουργικός κ ευτυχισμένος με την υπέροχη οικογένειά του
*Vasi Pichou: Όλα! Και όχι μια φορά!
*Aleka Tsavdaridou: Δεν θα πω ψέματα, παραδέχομαι με ντροπή ότι δεν έχω διαβάσει βιβλίο του. Φυσικά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές αλλά στέκομαι περισσότερο στο γεγονός ότι βλέπω πόσο προσιτός και επικοινωνιακός είναι. Έχω ζηλέψει και θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω το “μια νύχτα ακόμη”. Θεού θέλοντος κι επιτρέποντος (!) θα γίνει κι αυτό!!!!😊😊😊
*Georgia Retetakou: Είμαι από τις αναγνώστριες που έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του. Είναι όλα ξεχωριστά και αυτό που νομίζω πως τα κάνει πιο ξεχωριστά είναι πως κανένα βιβλίο δεν έχει σχέση με το άλλο, Είναι εντελώς διαφορετικές ιστορίες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και μηνύματα. Μέσα στην καρδιά μου κρατάω το πρώτο του Βιβλίο που διάβασα. Η Ζωή που έλειπε. Για μένα ο Μανώλης αποτελεί και τον πιο ξεχωριστό μου ήρωα από βιβλία του Κώστα. Το βιβλίο με την πιο ιδιαίτερη ιστορία θεωρώ προσωπικά πως είναι η Ουρανόεσσα. Να αρχίσω από τον Τίτλο που τον θεωρώ από τους πιο ευφάνταστους και αντιπροσωπευτικούς σε μυθιστόρημα Ελληνικής Λογοτεχνίας. Να συνεχίσω με τον Ύμνο στην Ελληνική Ιστορία στην Αξία της Ελληνικής Αρχαιολογίας και στην λατρεία των Αρχαίων Ελληνικών μυστηρίων όπως τα Καβείρια Μυστήρια. Η τοποθέτηση του στο νησι της Σαμοθράκης, ίσως ένα από τα πιο ιερά νησιά του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Όποιος το έχει επισκεφτεί νιώθει την αύρα που το κάνει ξεχωριστό. Η εξέλιξη του και η Πλοκή του βιβλίου αποτελούν το πιο ολοκληρωμένο δείγμα γραφής του συγγραφέα, Το μη με λησμόνει άλλος ένας ευφάνταστος τίτλος είναι απο τα βιβλία που παραδέχομαι πως είναι εκείνα που θέλω να ξαναδιαβάσω γιατί παραδέχομαι πως δεν το διάβασα με την προσοχή που θα ήθελα. Είναι από τα βιβλία που χρωστάω δεύτερη ανάγνωση. Μυρωδιά απο σανίδι ένα βιβλίο που ο συγγραφέας λόγω και της άλλης του ιδιότητας αυτής του ηθοποιού έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Μας έβαλε σε ένα κλίμα που αυτός καλύτερα από τον καθένα μπορούσε να κάνει. Θεωρώ πως το Μυρωδιά απο σανίδι είναι το πιο ώριμο και πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής του. Τα Θεατρικά παρασκήνια γίνονται Πρωταγωνιστές σε μια Ερωτική ιστορία που κρύβει πολλά κομμάτια ζωής των Ελλήνων ηθοποιών μιας άλλης εποχής. Το αγάπησα και αυτό. Μια νύχτα ακόμη το τελευταίο Βιβλίο του Κώστα. Ένα Βιβλίο Ζωής Ανάσας και Ελπίδας που γεννιέται μέσα από την γνώση του θανάτου. Από το απόλυτο συναίσθημα της φθοράς. Που όμως είναι ικανό να ανασυγκροτήσει τις προτεραιοτητες και τα πραγματικά θέλω της κάθε ξεχωριστής οντότητας. Αυτά που θέλουμε πρέπει να τα κάνουμε τώρα ή ελάχιστα μετά. Ποτέ σε βάθος χρόνου. Με ή χωρίς την πίεση του Θανάτου. Και αφήνω τελευταίο την Ογκρέσα που όσοι με γνωρίζουν νομίζουν πως είναι το βιβλίο με τις λιγότερες αναφορές από εμένα. Και όμως είναι ένα αγαπημένο βιβλίο. Απο τα βιβλία που αποτελούν την πιο τίμια εξέλιξη πλοκής που μπορεί να έχει μια λογοτεχνική ιστορία. Ακολουθεί τους ίδιους τους νόμους της ζωής που δεν είναι πάντα το άσπρο και το φωτεινό που θέλουμε να ακολουθεί η ροή ενός Μυθιστορήματος. Ογκρέσα. Επίσης άλλος ένας τίτλος που σε προκαλεί να ξεφυλλίσεις ένα βιβλίο. Ο Κώστας επιλέγει πάντα έναν εξαιρετικό τίτλο για τα βιβλία του, που εγείρει την φαντασία. Ελπίζω και το επόμενο που έρχεται να είναι ένας ακόμα λόγος για συζήτηση κουβέντα και πολλούς προβληματισμούς
*Elena Kalogeropoulou: Τον γνώρισα με το “μια νύχτα ακόμη” και πριν λίγες μέρες τελείωσα την κρομμυδιαση μου με το “μυρωδιά από σανίδι”. Κάθε βιβλίο του ένα μαγικό ταξίδι!Κάθε φορά που τελείωνα ένα από αυτα με έπιανε μια γλυκιά μελαγχολία, γιατί είχα διαβάσει ένα υπέροχο βιβλίο και θα ήθελα να κρατήσει λίγο ακόμη!Σαν άνθρωπο είχα την τύχη να τον συναντήσω σε μια βραδιά που υπέγραφε βιβλία και στην βραδιά αναγνωστών του “μια νύχτα ακόμη”. Και τις δύο φορές ήταν σαν να έβλεπα έναν φίλο μου! προσιτός,με φοβερό χιούμορ και τόσο άνετος και φιλικός. Εύχομαι το εξαιρετικό ταλέντο του να παραμείνει αστείρευτο και όλοι εμείς που τον θαυμάζουμε σαν συγγραφέα και σαν άνθρωπο να συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και να γινόμαστε αποδέκτες της δημιουργίας του!🔝❣️❤️
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, πιθανό κείμενο που λέει "ταμεία"
*ελενη καρανικολη: το Μη με λησμόνει πολύ καλό
*Μαρίνα Μπότσιαβα: Κάθε βιβλίο και μια ιστορία. Κάθε βιβλίο είναι μαγευτικό. Κάθε βιβλίο είναι διαφορετικό. Σε κρατάει όμως πάντα σε αγωνία και σε εγρήγορση. Δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου. Αυτός είναι ο Κώστας Κρομμύδας!!!
Ελπίζω σύντομα να τα πούμε κι από κοντά εδώ Αλεξανδρούπολη Kostas Krommydas
*Xara Vernadaki: Τελευταία ξεκίνησα Ν διαβάζω βιβλία του Κώστα Κρομμυδα κ φυσικά έγινα οπαδός του!! Αυτό σημαίνει ότι παρ όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν κ είναι πολλά όπως ξέρουμε με άγγιξαν κ θα συνεχίσω ν είμαι οπαδός του! Τον ίδιο δ τον έχω ακόμη γνωρίσει αλλά πιστεύω ότι θ γίνει κ αυτό!
*Μαίρη Ζαμπέτη: Καλησπέρα σας. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του εκτός από το (μπαμπά μεγάλωσε με)και είναι όλα υπογεγραμμένα..Τα βιβλία του, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!!!Σε ταξιδεύουν με ζωντανές εικόνες!!! Μου αρέσει πολύ η γραφή του, έχω παρεβρεθει σε αρκετές παρουσιάσεις του και βραδιές αναγνωστών. Την ημέρα που γνωριστήκαμε μου χάρισε την ουρανοεσσα. Είναι απλός και ζεστός άνθρωπος, έχει έξυπνο χιούμορ. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν
*Maria Vorvi: Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία….Εκτός από το μπαμπά μεγάλωσέ με….
Τον γνώρισα από κοντά στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου Μία νύχτα ακόμη….Και γοητεύτηκα….με την αμεσότητα που είχε το χιούμορ την ζεστασιά του…θεωρώ είναι χαρισματικός άνδρας Έλληνας συγγραφέας γιατί μέσα από την γραφή ένιωσα ότι πλησιάζει πολύ την ψυχοσύνθεση της γυναίκας….και αυτό τον κάνει να δημιουργεί ξεχωριστούς ήρωες στα βιβλία του….
Τον αγαπώ πολύ Κι εύχομαι να δημιουργεί για πολύ καιρό ακόμα ξεχωριστά βιβλία….📚💗
*Τάνια Χαμοπούλου Έχω διαβάσει τα άπαντα του Κρομμύδα. Αγαπημένα όλα τα βιβλία του. Ξεχωρίζω το τελευταίο του Μια νύχτα ακόμη (η φωτογραφία από την βραδιά της παρουσίασης στην Αθήνα) . Αδυναμία μεγάλη
Η άποψή μου για το βιβλίο:
Ο Αύγουστος ξεκίνησε με ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο μουσική, χρώματα κι αρώματα, έρωτα κι αγάπη για την ζωή. Ένα βιβλίο που δεν θες να τελειώσει, που όταν φτάσεις στο τέλος του γυρνάς στην αρχή του και ξεκινάς να το διαβάσεις πάλι.
Μια ιστορία που σε κάνει να σκεφτείς αυτά που θέλεις, αυτά που έχουν σημασία, αυτά που σε γεμίζουν χαρά, αυτά που αξίζουν.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπήσεις την Ισμήνη και να μην λατρέψεις τον Φελίπε.
Ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι στην Τοσκάνη και στο Κόμο, θα είμαι εκεί για αρκετό καιρό ακόμη 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Krommydas, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, γυαλιά και εσωτερικός χώρος
*Anna VlaxopoulouΈχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Κώστα! Είναι όλα εξαιρετικά με μια μικρή αδυναμία σε δύο! Διάβασα πρώτη φορά βιβλίο του το καλοκαίρι το φως μέσα στην θύελλα μου άρεσε πολύ και μετά τα πήρα όλα!
*Paraskevi Sdrali: Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένα βιβλίο έχω διαβάσει Το μη με λησμονεί..Βέβαια άργησα κατά πολυ γιατι ο συγγραφέας με είχε τιμωρήσει με 5μηνη αναστολή 😂😂😂 Οπότε έπρεπε κάποια στιγμή να διαβάσω κάποιο.
Ενδιαφέρον και σε ταξιδεύει ευχάριστα ✔️
*Αφροδίτη Κρεμμύδα:  Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, τα έχω αγαπήσει όλα αλλά ιδιαίτερα εχω λατρέψει το Μια νύχτα ακόμη.Θέλω όμως να αναφερθώ στον άνθρωπο Κώστα Κρομμύδα που έχω την τύχη και την τιμή να γνωρίσω προσωπικά. Ο Κώστας Κρομμύδας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μια μεγάλη ζεστή καρδιά, απλός και υπέροχος στις συζητήσεις του με πολύ χιούμορ!Αγαπά επίσης πολύ τα ζώα και υιοθετεί αδεσποτάκια!
*Κωνσταντίνα Σίδερη: Είμαι κι εγώ μια από τις φανατικές ομολογώ να πω αναγνωστριες του. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του πέρα από το ” Μπαμπά μεγάλωσε με” . Κάθε ένα του βιβλίο είναι και μια διαφορετική ιστορία που σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος σε αγωνία. Αν με ρωτήσετε ποιες είναι οι “αδυναμίες” μου είναι το “Μυρωδιά από σανίδι”, το “Φως μέσα στη θύελλα” το “Μη με λησμόνει” ,η “Ουρανόεσσα” και εννοείται το “Μια νύχτα ακόμη”!!!

Κάποιες από τις απόψεις των μελών της ομάδας μας  για τα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα..

“ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΗ”

Υπόθεση: Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι.

Άλλα, έπειτα από έναν χωρισμό. Κάποια, όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου…

Υπάρχουν ορισμένα που έμειναν χαραγμένα στην ψυχή μας επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε κι εμείς ανθρώπους που πιθανόν να αγαπούσαμε.

Αλλά υπάρχουν κι εκείνα που τα διαφεντεύει ένας παράφορος έρωτας, που μας κάνουν να ξεχνάμε πώς είναι να ζούμε αλλά και να νιώθουμε τον πόνο όταν αυτός είναι χωρίς ανταπόκριση…
Πολύ αργά θα καταλάβεις ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ. Που δεν τα τόλμησες, που δεν τα γεύτηκες.

Το δικό μου ξεκίνησε τη μέρα που μου ανακοίνωσαν ότι μου είχαν απομείνει μερικοί μήνες ζωής. Και ήταν το πιο όμορφο που έχω κάνει…

Μαρία Κουλούρη
Μέσα από μια όμορφη, γλυκιά και καλοδουλεμένη ιστορία ο Κώστας Κρομμύδας, με μια απαλή και λιτή, πολύ σωστά δοσμένη γραφή, ζωγραφίζει σκηνές, από χρόνια παιδικά, πασπαλισμένες με κεράσια και παγωτά, προχωρά σε σκηνές συγκινητικές με αγκαλιές μητρικές και ήχους από χάλκινα – τόσο, όσο χρειάζεται για να περάσει μετά σε λεκέδες από αίμα πάνω σε νυφικό, να περάσει στην αντίπερα όχθη, αυτή των απρόβλεπτων γεγονότων που ανατρέπουν τα πάντα – .
Μυρίζεις τον φόβο, αισθάνεσαι τη θλίψη, αλλά και συμμετέχεις στα διλήμματα που θέτει ο συγγραφέας ξεκινώντας ένα ταξίδι μαζί με την ηρωίδα του.
Ένα ταξίδι που ομορφότερο δεν είχε τύχει στη ζωή της. Αφήνει πίσω της τα πρέπει – τη λέξη, που όπως τονίζεται στο βιβλίο, είναι η κυρίαρχος του κόσμου μας – και κυνηγά τα θέλω. Αποφασίζει να γεμίσει τις ημέρες της με εικόνες που πάντα θα τη συντροφεύουν. Αποφασίζει να ζήσει!
Με φόντο το πανέμορφο Μοντεπουλτσιάνο, το Λουγκάνο, το Μπελάτζο αφηνόμαστε στη γνωριμία μας με τον γοητευτικό Φελίπε, με τον – γεμάτο αποστάγματα σοφίας – Αντόνιο, με τις αγκαλιές του Σιμόνε, της Έλενας, του Ρικάρντο, της Λάουρα, μυρίζουμε την άνοιξη μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα και ζούμε έναν έρωτα που μόλις έχει ανθίσει.
Με πρωτοπρόσωπη ομοδιηγητική αφήγηση, με τόνους εξομολογητικούς – με αλλαγή θεματολογίας και σε αυτό το βιβλίο, ζωή και θάνατος προχωρούν συνταιριασμένοι – ο Κώστας Κρομμύδας μάς δίνει ένα μυθιστόρημα συγκινητικό, ζεστό, άκρως αισιόδοξο – ναι, επιμένω σ΄αυτό – με άρτια δομή
και σφιχτοδεμένη πλοκή, με γρήγορη ροή, με ένταση στα σημεία εκείνα που χρειάζεται να τονιστούν, με χαρακτήρες που σε εμπλέκουν συναισθηματικά και με προβληματισμούς που σε κάνουν να σταθείς και να μην τους προσπεράσεις.
Και όταν η ανατροπή έρχεται στο τέλος, κλείνεις το βιβλίο και μένει μέσα σου μια γλυκιά ηρεμία!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα βιβλίο; Από ένα ταξίδι; Από ένα τέτοιο ταξίδι;
Διαβάστε το, θα σας απαλύνει, θα σας προβληματίσει, θα σας γεμίσει αισιοδοξία!
Το υπέροχο εξώφυλλο είναι δημιουργία της Ελένης Οικονόμου!
.
Elena Bellou

Το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο και λεπτό ζήτημα! Το θέμα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα βιβλία του αλλά αυτό δεν μας κάνει εντύπωση, έχουμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε μαζί του σε διαφορετικά μονοπάτια και αυτό φυσικά αναδεικνύει το ταλέντο του και την ανάγκη του κάθε φορά να επεξεργαστεί ένα διαφορετικό θέμα.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας υποδύεται την Ισμήνη (ας μην ξεχνάμε την άλλη του ιδιότητα αυτή ως ηθοποιού), μια κοπέλα που μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας της ξέχασε να ζει. ώσπου μια σημαντική για εκείνην μέρα θα μάθει ότι τις έχουν μείνει λίγοι μήνες ζωής. Η γραφή του είναι απλή και λιτή, μα και πάλι φαίνεται ότι ο ίδιος του βελτιώνεται ως άνθρωπος και ωριμάζει συγγραφικά. Το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποιεί βοηθάει να νιώσεις την Ισμήνη σαν την φίλη σου που σου εξιστορεί τον πόνο της.

Και προς θεού, μην θεωρήσετε ότι το βιβλίο είναι ένα καταθλιπτικό πόνημα. Είναι ένας αισιόδοξος οδηγός ζωής απέναντι στο αναπόφευκτο του θανάτου. Ολόκληρο το βιβλίο είναι μια υπενθύμιση ότι πρέπει να ζούμε το τώρα γιατί το μέλλον είναι πολύ μακριά και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην επόμενη στροφή. Η Ισμήνη πόνεσε, προδόθηκε, φοβήθηκε, ερωτεύτηκε, αγαπήθηκε, μα πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, είναι ένας άνθρωπος και αυτή που δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις γιατί έστω και την τελευταία στιγμή ακολούθησε το ένστικτο της και αποφάσισε να ζήσει.

Αν έχετε όρεξη για λίγη φιλοσοφική αναζήτηση, διαβάστε το. Είμαι σίγουρη ότι χωρίς να το καταλάβετε, θα βρεθείτε να είστε εσείς η Ισμήνη του βιβλίου και στο τέλος θα αποφασίσετε ότι θέλετε μια νύχτα ακόμη. κ. Κρομμύδα σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο και λυτρωτικό ταξίδι. Μας υπενθυμίσατε ότι εγωισμός δεν είναι να ζούμε όπως θέλουμε εμείς. Και το σημαντικότερο από όλα, η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς

.

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 

“Μια νύχτα ακόμη”

.

“ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΣΑΝΙΔΙ”

Υπόθεση: Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.
Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία.

Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης

Το “Μυρωδιά από σανίδι”, δεν είναι ένα βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, για τον έρωτα. Είναι ένα βιβλίο, για τον έρωτα του Κώστα Κρομμύδα. Η αποκάλυψη γίνεται στο εξώφυλλο του βιβλίου και σίγουρα όχι με την πρώτη ματιά. Είναι ένα βιβλίο καθρέφτης του συγγραφέα, με βάθος και προβληματισμούς. Το παρελθόν και το μέλλον, πλεγμένα με την παρουσία της αγάπης και τη μνήμη της ενοχής, ζητούν συγχώρεση για την ομορφιά, νοσταλγούν τη θλίψη και τη θυσία. Το «Μυρωδιά από σανίδι» τ’ αντανακλά όλα αυτά, αρκεί να το “παρακολουθήσεις από κοντά”. Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τη μνήμη του, συνθέτει ένα μωσαϊκό με μνήμες από προηγούμενες γενιές, κολλημένες περίτεχνα όλες μεταξύ τους. Το βιβλίο είναι η ματιά πίσω στο χρόνο και η θλιβερή διαπίστωση ότι στον έρωτα εκφράζουμε το πεπρωμένο των επιλογών μας και ακριβώς όπως μέσα σ’ έναν καθρέφτη, τα πεπρωμένα αντικατοπτρίζονται το ένα μέσα στο άλλο. Το “Μυρωδιά από σανίδι”, είναι άλλη μια νίκη του Κώστα Κρομμύδα σ’ ένα στοίχημα με τον εαυτό του και τα θέλω του. Σαν γνήσιος μάστορας, δίνει στις λέξεις το αληθινό τους νόημα και χωρίς να προσπαθεί να χτίσει εικόνες που δεν μας είναι γνωστές, βουτάει στην ποίηση όλα τα συναισθήματα. Ο ήρωας του, μιλάει ακατάπαυστα αλλά παντού στην ιστορία, συγκλονίζει η σιωπή. Η πολυλογία της ενοχής και του ανεκπλήρωτου, κεντάει τη σιωπή της νοσταλγίας και της συγχώρεσης. Ένας θεατράνθρωπος στη δύση της ζωής του, με τη μυρωδιά της ανάσας του θανάτου να καίει τα ρουθούνια του, σηκώνει για ύστατη φορά την αυλαία της ψυχής του και παίζει την τελευταία πράξη του πόνου που προκάλεσε σε όσους τον αγάπησαν αλλά και σε όσους ο ίδιος αγάπησε. Ένα δυνατό φινάλε, μια συγκλονιστική αποκάλυψη κι ένας Κώστας Κρομμύδας, ερωτευμένος με το σανίδι και τον έρωτα.
Zoi Margellou
Μυρωδιά από σανίδι λοιπόν.. Μυρωδιά από έρωτα θα έλεγα εγώ. Τι μυρωδιά δηλαδή;; Ολόκληρη γεύση πήραμε. Έναν έρωτα καθηλωτικό,απόλυτο,ισχυρό,αληθινό. Έναν έρωτα που νικά το χρόνο, διαρκεί μέσα στο χρόνο, λυτρώνεται κατά την πάροδο αυτού ξεπερνώντας τα φυσικά όρια του θανάτου.
Ο έρωτας του Νικόλα-Λυδίας εμπρός κ πίσω από τις κάμερες, εμπρός κ κυρίως πίσω από το σανίδι, ο έρωτας που όλοι μας ενδόμυχα θέλουμε να ζήσουμε, το love for ever που υπογράφαμε στα νεανικά μας λευκώματα.
Έστω κ αν προσπάθησαν συνειδητά άλλα κ ασυνείδητα να τον ξεριζώσουν βάζοντας ανάμεσα τους τον εγωισμό… Αυτός εκεί ο φτερωτός σκανδαλιάρης Θεός πάντα εκεί!!
Απανταχού παρών!
Υπάρχουν κ πολλά άλλα πρόσωπα που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην όλη ιστορία κ θα ταν κρίμα κ άδικο να μην το αναφέρω,πρόσωπα που μπλέκονται αριστοτεχνικά στην όλη ιστορία κ δίνουν το στίγμα τους!
Δεν είμαι κριτικός, ανήκω στο θερμό αναγνωστικό κοινό του Κώστα Κρομμύδα, τον οποίο πιστεύω κ ακολουθώ γιατί μου αποδεικνύει εμπράκτως πόσο καλός είναι κ πόσο εξελίσσεται σε αυτό που κάνει!!
Κώστα τολμώ να ομολογήσω ότι με την Μυρωδιά από σανίδι ανέβασες ψηλά τον πήχη κ δεν ξέρω τώρα πια τι άλλο να περιμένω από σενα..
Με συνεπήρε τόσο πολύ η ανάγνωση του βιβλίου κ του θυελλώδους αυτού έρωτα που θα κάνω αρκετό καιρό να αποδεσμευτώ από τον καταιγισμό των συναισθημάτων που βιωσα…
Κ αν όντως δεν πέφτει ποτέ αυλαία στον έρωτα, ένα έχω να προσθέσω κ ολοκληρώνω:
Η αγάπη μετριέται με ότι απαρνιέται κανείς για αυτόν, ακόμα κ την ίδια αγάπη….
Άραγε οι πρωταγωνιστές μας απαρνήθηκαν την παράφορη αγάπη τους κ έριξαν αυλαία;;;;
Αποκαλύψτε το μέσα από την απολαυστική ανάγνωση του Μυρωδιά από Σανίδι
Συγχαρητήρια Κώστα Κρομμύδα.
.
Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 
.
“ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ”
Υπόθεση: Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα.
Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες.
Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος.
Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.
Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;
Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.

EVANGELIA MANGOU

Ένα φανταστικό νησί, η Άθωρα. Ένα ανεξήγητο καιρικό φαινόμενο. Μια σειρά δολοφονιών.Ο Κώστας Κρομμύδας επινοεί ένα φανταστικό νησί που γίνεται το επίκεντρο προσοχής σε όλο τον πλανήτη. Το νησί μαίνεται από μία καταιγίδα και ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστηριώδες γεγονός. Ο ιερέας του νησιού βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Πως σχετίζεται όμως η δική του δολοφονία με κάποιες άλλες λίγες μέρες πιο πριν σε άλλα σημεία του πλανήτη;Ποιος ο ρόλος ενός επενδυτή μιας αμερικανικής εταιρείας, ενός μυστηριώδους άντρα που έφτασε στο νησί καλυμμένος από μια ομάδα προσφύγων και η εμβληματική φιγούρα της Σοφί, το σπίτι της οποίας είναι μια σπηλιά σε έναν βράχο με θέα τον ουρανό και την θάλασσα της Άθωρας; Είναι ικανή η φύση να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του δολοφόνου, τον οποίο νόμιζες ότι βρήκες αλλά έκανες λάθος;Ένα καλά πλεγμένο βιβλίο. Μία σφιχτοδεμένη υπόθεση με μυστήριο που σε τραβάει μέσα της και σε μπερδεύει και σένα τον ίδιο. Προσπαθείς κι εσύ να γλιτώσεις από τους στρόβιλους, φοβάσαι για την ζωή σου, αλλά δεν ξέρεις ποιον φοβάσαι περισσότερο. Την φύση ή τον δολοφόνο;Ένα βιβλίο με κινηματογραφική πλοκή λοιπόν. Δυνατό και μυστηριώδες, με αρρωστημένους και ασυνήθιστους χαρακτήρες. Μας φωτογραφίζει την δράση και το έργο των εκτελεστικών οργανώσεων παγκοσμίως. Μας φωτογραφίζει ίσως και το μέλλον; Διόλου απίθανο.Το “Φως μέσα στη θύελλα” σε κρατά σε αγωνία, σε μπερδεύει, σε τρομάζει και σε κάνει να αναρωτιέσαι πως ένας άνθρωπος, ένας συγγραφέας μπορεί να σε μετατρέψει στη στιγμή χωρίς να το καταλάβεις από αναγνώστη σε πρωταγωνιστή…Ευαγγελία Μάγγου
Katherine Stathopoulou
Η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στο νησί της την Άθωρα με την ευκαιρία ενός επαγγελματικού ταξιδιού!Ο Γκάμπριελ που ταξιδεύει μαζί της αλλάζει τα δεδομένα στην προσωπική της ζωή και την παρασύρει σε πρωτόγνωρε καταστάσεις.Μια χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί.Κάτοικοι και επισκέπτες εγκλωβίζονται.Η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις αρχές στην εξιχνίαση μιας άγριας δολοφονίας του ιερέα του νησιού.Μαζί τους εγκλωβίζεται κι ο δολοφόνος και μια μυστηριώδης γυναίκα η Σοφί.Άραγε ποιος είναι ο δολοφόνος?
Kostas Krommydas καλέ μου φίλε γι ακόμη μία φορά είσαι καθηγητικός όπως πάντα.Πολλά συγχαρητήρια
.
Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 

.

“ΟΥΡΑΝΟΕΣΣΑ”

Υπόθεση: Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης ακολουθεί τα σημάδια που θα του αποκαλύψουν το πρόσωπο της θεάς που στοίχειωνε για χρόνια τα όνειρά του. Ταυτόχρονα αναζητά το όνομα της γυναίκας που σε μια νύχτα έγινε ολόκληρή του η ζωή…
Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας, ερευνητής της Ιντερπόλ, αφήνει πίσω του την Αμερική και ταξιδεύει προς το νησί που καλύπτει με αναπάντητα ερωτήματα το παρελθόν της οικογένειάς του, για να πει το τελευταίο αντίο στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του και να γνωρίσει τη μυστηριακή Ηρώ…

Όταν η μοίρα υφαίνεται με νήματα που κινούν άλλοτε θεοί και άλλοτε δαίμονες, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία του…
Μυστηριακές τελετές λουσμένες φωτιά και πανσέληνο, και όρκοι σιωπής φορεμένοι σε ένα δαχτυλίδι, που παντρεύει θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν.

«Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε μαθαίνει».
Αλκυόνη Παπαδάκη, συγγραφέας

 

Roula Karampourniotou

Στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης, με το Ιερό των Μεγάλων Θεών, τις κρυστάλλινες πηγές και την αρχαία ιστορία, μας ταξιδεύει το βιβλίο Ουρανόεσσα του κ. Κρομμύδα που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.
Δύο ιστορίες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, συνθέτουν τον ιστό της υπόθεσης, κάτω από το φως της Πανσέληνου και τη σκιά των αρχαίων τελετών των Καβείριων Μυστηρίων!
Στο χθες, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης αναζητά με πάθος το άγαλμα της θεάς που έχει στοιχειώσει τα όνειρα του, την Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και τη γυναίκα που σε μια και μόνη συνάντηση άλλαξε τη ζωή του.
Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας Στάης αναζητά τις ρίζες της οικογένειας του στο νησί των μεγάλων θεών και ψάχνει απαντήσεις.
Μέσα από μια όμορφη περιήγηση του νησιού ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας που τα έχει όλα! Υπέροχες εικόνες, έντονες σκηνές, μίση, έρωτα, μυστήριο, ανακαλύψεις, ελπίδες και όνειρα που δεν σταματούν ως το θάνατο!
Ο εμφύλιος, η αρχαιοκαπηλία, ακόμη και η λατρεία των δώδεκα θεών, που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας, αλλά και οι αρχαίες τελετές γονιμότητας, με φωτιές στην πανσέληνο, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο.
Ένα βιβλίο που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα στο αναγνωστικό ταξίδι, που ενώ η αγωνία σε σπρώχνει να πας παρακάτω, δεν θέλεις να φτάσεις στο τέλος του.
Ήταν το πρώτο βιβλίο του κ. Κρομμύδα που διάβασα, αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο!

Niki Kasi

Ουρανόεσσα… Ένα μυθιστορημα με φοντο το καταπράσινο νησί της Σαμοθράκης, που γεννά έντονα συναισθήματα,κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος κ σε ταξιδεύει μέσα από τις τόσο ζωντανές εικόνες κ περιγραφές που νιώθεις οτι εισαι “εκεί” και ζεις μαζι με τους ήρωες.
Η ιστορία ξεκινάει το 1944 κάπου στη Μακεδονια όπου ο Αντρέας Στάης,αρχαιολόγος, ενώ ειναι στρατιώτης παίρνει εντολή να θανατώσει ένα κοριτσι την Ζωή.Αυτός ομως θα την βοηθησει να σωθει και οταν ο Αντρέας φτανει το 1948 στο νησί του την Σαμοθράκη για να συνεχίσει τις ανασκαφές με μια ομαδα Αμερικανών αρχαιολόγων για το αγαλμα της φτερωτής Νίκης, θα συναντηθούν εντελώς τυχαία και θα αρχίσει μια ιστορία αγάπης μεταξύ τους.
Η παρουσία αρχαιολόγων όμως δεν είναι αρεστή στην οικογένει Βάρβη, η οποία κανει τα παντα προκειμένου να σταματήσουν οι ανασκαφές.Στο σπίτι τους βλέπουμε να γίνονται κ μυστηριακές τελετές λουσμένες απο την φωτιά κ την πανσέληνο μιας κ πιστεύουν πως ειναι οι συνεχιστές των Καβείριων μυστηρίων και απόγονοι αυτης της φυλής.
Χρόνια αργότερα ο εγγονός του αρχαιολόγου που ζει κ εργαζεται στο εξωτερικό ως ντετεκτιβ της Ιντερπόλ θα βρεθεί στη Σαμοθράκη για να παραστει στην κηδεία της γιαγιάς του και εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά πολλών χρόνων, με ιερές μυστικιστικές τελετές, θα γνωρίσει την Ηρώ κ η αληθεια τελικα θα βγει στο φως.
Ένα συναρπαστικο βιβλίο που σε καθηλώνει!!!

.

“ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ”

Υπόθεση: Στο Παρίσι, μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη…
Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν» γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.

Την ίδια ώρα, η Πέρσα στροβιλίζεται στη σκηνή με κλειστά τα μάτια. Το θυελλώδες χειροκρότημα του κόσμου την τραβάει από την έκσταση και την κάνει να τα ανοίξει. Ένας άγνωστος άντρας στην πρώτη σειρά την κοιτάζει μαγεμένος. Το βλέμμα του κλειδώνει στο δικό της. Ο νεαρός φωτογράφος Κωνσταντίνος αισθάνεται ότι αντικρίζει μια αρχαία θεά. Και η Πέρσα νιώθει ότι μόλις συνάντησε το πεπρωμένο που έψαχνε χρόνια.

Ένας φωτεινός δρόμος ανοίγει. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται περνώντας από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο. Ένα μικρό μπλε λουλούδι σε ένα γράμμα κρύβει το μεγάλο μυστικό.

Πόσο μπορεί κανείς το παρελθόν να λησμονήσει…
* Άγριο λουλούδι, που ανθίζει μόλις ο χειμώνας φύγει. Μεταξύ άλλων, συμβολίζει τη δύναμη της μνήμης, του έρωτα και της αληθινής αγάπης.

Despoina Anthopoulou

Ένας μύθος λέει πως το μπλε λουλούδι πήρε το όνομα του απο ένα ερωτευμενο σε ζευγαρι όταν ο αγαπημένος της στην προσπάθεια του να το κόψει έπεσε στα ορμητικά νερά του Δούναβη και της φώναξε ” Μη με λησμονεί”. Το ίδιο ζητάει και γράφει σ ένα γράμμα της μια γυναίκα λίγο πριν πεθάνει αναζητώντας την αλήθεια. Η Πέρσα δίνοντας την τελευταία παράσταση στο χορόδραμα ” η αρπαγή της Περσεφόνης ” και όπως θα αποδειχθεί προφητικό θα γνωρίσει τον Κωνσταντίνο.Γινεται να λησμονηθεί το παρελθον………Τρεις διαφορετικές ιστορίες ένα ταξίδι στα Γιάννενα στο Γαλαξίδι στην Πάτμο για να καταλήξουν στο Παρίσι και πάλι πίσω. Πρώτη μου γνωριμία με τον συγγραφέα και σίγουρα όχι η τελευταία.

Μαρια Τσουρακη

 

Υπέροχο βιβλίο!!!!!
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!
Με ταξίδεψε μαγευτικά και μου έδωσε πολλά και διαφορετικά συναισθήματα…..
Γυρνώντας την τελευταία σελίδα του σκέφτομαι πως πραγματικά πρέπει να καταλάβουμε πως ότι αγαπάμε δεν θα κρατήσει για πάντα και πώς πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα και στιγμή σαν τελευταία …….
💜Μη με λησμόνει💜

.

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 

“ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ”

.

“ΟΓΚΡΕΣΑ”

Υπόθεση: Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;

*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

Σοφία Αλεξανδροπούλου:

Ογκρέσα !! Τι ιστορία και αυτή !! Τι ωραίο βιβλίο !! Νιώθω πλημμυρισμένη από συναισθήματα !!! Πόση δύναμη έχει η αγάπη. Πως ότι είναι γραφτό από την μοίρα μας να περάσουμε θα το περάσουμε και θα μας στιγματίσει για πάντα. Φοβερό βιβλίο.

Elena Bochoridou

Ογκρέσα ένα βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα,που με άφησε να περιπλανηθώ σε διαφορετικούς τόπους παρακολουθώντας μια συναρπαστική ιστορία. Διαβάζοντας παρακολούθησα τις περιπέτειες των ηρώων, τις συνεχείς ανατροπές και την πλοκή του, που με άφησε αναυδη.Το ζευγάρι της ιστορίας, ο Γιάννης και η Κατερίνα, ζουν τον απόλυτο έρωτα, ο οποίος λαμβάνει απειλητικές για τους ίδιους διαστάσεις. Η ζωή τους συναντιέται τυχαία, ζουν το απόλυτο πάθος με απρόσμενες αποφάσεις. Με καθήλωσε κ είχα ανυπομονησία για την επόμενη σελίδα. Το απρόβλεπτο τέλος της ιστορίας γοητεύει και συγκινεί.
«ποτέ μην πεις τυχερό κάποιον προτού πεθάνει» (Οιδίποδας) «Επτά λέξεις που εμπεριείχαν το νόημα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας. Γιατί πολύ απλά, για τα περισσότερα αποφασίζει η μοίρα.»
Σας το συνιστώ!!! δεν θα χάσετε!!!!🎄❤️

.

“Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ”

Υπόθεση: Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον έναν μακριά από τον άλλον, ο Μανόλης και η Ελένη ενώνονται σε έναν έρωτα που τρέφεται από το πάθος της επανένωσής τους, αψηφώντας το κόστος που αυτός θα έχει για τους ίδιους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους.
Όταν ο Δημήτρης επισκεφθεί το νησί της μητέρας και του θείου του, θα βρεθεί –μέσ’ από μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων– αντιμέτωπος με παλιές μνήμες και αλήθειες βαθιά θαμμένες. Την ίδια στιγμή, η Ανίτα θα καταλήξει να κρατά στα χέρια της ένα παλιό ρολόι τσέπης, οι δείκτες του οποίου έχουν σταματήσει για πάντα στη στιγμή που ο έρωτας δύο ανθρώπων πέρασε ανεξίτηλα στην αιωνιότητα.

Μαζί με το ρολόι, θα φορέσει στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, ανάμνηση του όρκου μιας θυελλώδους αγάπης που έσπασε παντοτινά το φράγμα του χρόνου.
Μια αληθινή ιστορία που δείχνει πόσο ιδιότροπη είναι η μοίρα, πόσο αντέχει μια αγάπη στον χρόνο και πόση ανάγκη έχουμε τον έρωτα και τη συγχώρεση.

«Ο αναγνώστης, καθισμένος σαν σε θερινό σινεμά, παρακολουθεί μέσ’ από τις περίτεχνα γραμμένες λέξεις την καταιγιστική πλοκή που ξεδιπλώνει τούτος ο νέος συγγραφέας…»
Μάνος Ελευθερίου.

.

Μαρια Μπουντουβη

Η ζωή που έλειπε!!!
Η Ανίτα και ο Δημήτρης γνωρίζονται στα γυρίσματα μιας ταινίας κ ερωτεύονται παράφορα…
Η Ελένη και ο Μιχάλης στα χρόνια της Κατοχής ζουν κ μεγαλώνουν στο ίδιο νησί κ ερωτεύονται από παιδιά..
Οι ζωές τους άρρηκτα συνδεδεμενες χωρίς να το γνωρίζουν..
Το παρελθόν πλέκει το γαϊτανάκι του μέλλοντος..
Μυστικά, έρωτας, αγάπη και μια αλήθεια που θα τους συγκλονίσει!!!!

Ελευθερία Παππά:

“Η ζωή που έλειπε” μου άφησε υπέροχα συναισθήματα. Η εναλλαγή του παρελθόντος και του παρόντος εξελίσσει υπέροχα τις ιστορίες των 2 ζευγαριών που ένοιωσαν την ίδια δυνατή αγάπη, που η μοίρα τους επιφύλαξε δένοντας τους παντοτινά, σπάζοντας το φράγμα του χρόνου…. Το απήλαυσα..

Βιβλιογραφία.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, “Μπαμπά μεγάλωσε με.”

Τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, “Η Ζωή που Έλειπε” (αγγλική έκδοση “Cave of Silence”).

Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο “Ογκρέσα”.

Ακολούθησε το μυθιστόρημα “Μη με λησμόνει” τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση “Lake of Memories”).

Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του “Ουρανόεσσα” το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση “Dominion of the Moon”).

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο “Φως μέσα στη Θύελλα” (αγγλική έκδοση “Athora”).

Το 2018 κυκλοφόρησε το “Μυρωδιά από Σανίδι”

Το 2019 κυκλοφόρησε το “Μια νύχτα ακόμη” (αγγλική έκδοση “A Tuscan Night” )

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια και σύνταξη κειμένου: Καλλιόπη Γιακουμή

 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Στην “πΈνα” :  “ΟΔΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ” γράφει ο Τόλης Αναγνωστόπουλος

Καλλιόπη Γιακουμή

Τόλης Βοσκόπουλος: Η ανεπανάληπτη πορεία του «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

Καλλιόπη Γιακουμή

Μαρία Βουζουνεράκη

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο