11 C
Greece
12 Μαΐου, 2024
ΑΡΘΡΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Αφιέρωμα στην … Δήμητρα Ιωάννου!!

Στο σημερινό μας αφιέρωμα φιλοξενούμε την αγαπημένη μας συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου

Λίγα λόγια για την συγγραφέα..

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση.

Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος.

Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. 

Εργογραφία…

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Η Δήμητρα Ιωάννου νιώθω πως δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Η μέχρι τώρα διαδρομή της στον χώρο της λογοτεχνίας στην χώρα μας, την έχει ήδη καθιερώσει ως μια από τις πιο αγαπημένες και ταλαντούχες συγγραφείς, στις καρδιές των αναγνωστών. 

Είμαι από εκείνες που πιστεύουν πως για να ακουμπήσει ένα βιβλίο την ψυχή του αναγνώστη, πρέπει να έχει καταθέσει και ο συγγραφέας στις σελίδες του, ένα κομμάτι της δικής του ψυχής. Η Δήμητρα Ιωάννου αυτό το κάνει και όποιος διάβασε βιβλία της μπορεί αμέσως να το αισθανθεί.

Η αίσθηση που σου αφήνουν καθώς τα διαβάζεις, σε κάνει να μπορείς νοερά, αβίαστα, να ταξιδέψεις στο χώρο και το χρόνο που τοποθετεί τις ιστορίες της,  σε άλλες εποχές και τόπους. Σε τοποθετούν εκεί και σαν έναν από τους ήρωες της και οι περιγραφές της που είναι άκρως ζωντανές και παραστατικές  σε κάνουν  να αισθάνεσαι πως δεν είσαι απλά ένας παρατηρητής αλλά, μέρος της ιστορίας. Η Δήμητρα Ιωάννου, καταφέρνει με αξιοθαύμαστο τρόπο να ισορροπήσει τις ιστορίες της ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν και να παντρέψει με τον πιο ιδανικό τρόπο και απολύτως ταιριαστά την μυθοπλασία με την πραγματικότητα . Εξάλλου αν κάτι είναι ξεκάθαρο, είναι το γεγονός πως η συγγραφέας δεν αρκείται σε απλές αναφορές αλλά, προχωράει σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα προκειμένου να αποδώσει την ιστορία της, όχι μυθικοπλαστικά αλλά, όσο πιο ρεαλιστικά ήταν δυνατόν. Τα ιστορικά γεγονότα μπλέκονται με μαγικό τρόπο μαζί με την φαντασία και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα οικείο και ευκολοδιάβαστο ακόμα και από εκείνους που πιθανότατα ακούν ιστορία για πρώτη φορά. Η ένταξη μεταφυσικών στοιχείων κάνει τα βιβλία της ακόμα πιο θελκτικά, τονώνουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη προσφέροντας του την σωστή δόση αδρεναλίνης που θα το κρατήσει ξέπνοο ως το τέλος.

Όμως η μεγάλη δυναμική του έργου της δεν βρίσκεται τόσο στην ιστορία, όσο στους χαρακτήρες της, η διαφορετικότητα ανάμεσα στους χαρακτήρες της και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται στην πορεία της αφήγησης τους κάνουν άκρως γοητευτικούς και ενδιαφέροντες μα ταυτόχρονα και τόσο οικείους στους αναγνώστες.. Αρέσκεται να γράφει με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα, οι κεντρικές ηρωίδες της είναι εκείνες που οδηγούν τις εξελίξεις, γύρω τους πλάθεται η κάθε ιστορία και αυτές αφήνουν το στίγμα που εκφράζει τη συγγραφέα, μα και το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την μεγάλη ψυχική δύναμη που έχουν αυτές οι γυναίκες, που αν και αδικημένες από τη στιγμή που γεννήθηκαν καταφέρνουν να κερδίσουν την αγάπη, να αναδείξουν το μεγαλείο της καλοσύνης τους, να παλέψουν για να εξαλείψουν την αδικία…Και αν έχουμε αγαπήσει, ταυτιστεί, ακόμα και προβληματιστεί με τους χαρακτήρες που μας έχει παρουσιάσει μέσα από τα βιβλία της..

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου - beasty-press.com

Τα βιβλία της Δήμητρας Ιωάννου είναι ένα μείγμα από πολλά υλικά σε προσεγμένες αναλογίες.  Εμπεριέχουν πάντα ένα μυστήριο γύρω από το οποίο υφαίνει με εξαιρετική μαεστρία τον καμβά της ιστορίας της. Έντονα συναισθήματα, έρωτες, μίση, ίντριγκες, πόθους, πάθη..είναι τα χρώματα που επιλέγει για να φιλοτεχνήσει αυτόν τον καμβά. Το σκηνικό που επιλέγει για να την τοποθετήσει, είναι πάντα ένας ξεχωριστός ελληνικός τόπος, από τον οποίο επιλέγει και αναδεικνύει τα ομορφότερα χαρακτηριστικά του και τα συνδέει με στοιχεία της ιστορίας, της λαογραφίας καθώς και με μία γεύση από την ντοπιολαλιά του εκάστοτε τόπου, χωρίς όμως να υπερβάλει και να κουράζει. Αγαπά την Ελλάδα και φαίνεται, Επτάνησα, Σπέτσες, Σύρος, η ιδιαίτερη πατρίδα της, η Πρέβεζα, η Ήπειρος μα και η Κύπρος είναι κάποια από τα μέρη στα οποία μας έχει ταξιδέψει μέσα από τα βιβλία της.   

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι πολύ κοινωνική, πολύ προσιτή και οικεία. Μιλώντας μαζί της είναι σαν να την ξέρεις χρόνια. Άμεση, αυθόρμητη, ζεστή,  ακόμα και να μην την βλέπεις νιώθεις πως πάντα σου μιλά με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.  Έτσι έιναι και σε όλες της τις εμφανίσεις, χαμογελαστή, αποπνέει μια θετική αύρα που σε κάνει αμέσως να την νιώθεις, δικό σου άνθρωπο. Μεταδίδει σιγουριά, αποφασιστικότητα, εκείνη την σίγουρη δύναμη που διαχέει γύρω του κάθε ισορροπημένος άνθρωπος. Ίσως σε αυτό να την έχει βοηθήσει και η κατάρτιση της στην Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση, από την άλλη.. πάντα ελκόμαστε από πράγματα που νιώθουμε καλά με αυτά, που πάντα υπήρχαν μέσα μας και όλο αυτό μοιάζει τόσο αρμονικά συνδεδεμένο με την Δήμητρα Ιωάννου..λες, δεν θα μπορούσε να σπουδάσει κάτι άλλο και με τέτοια αστείρευτη φαντασία και μεταδοτικότητα, θα ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσει τον δρόμο της συγγραφής. Ευτυχώς λοιπόν που το έκανε και εμείς οι τυχεροί αναγνώστες που απολαμβάνουμε την γραφή της σε κάθε της βιβλίο.. 

Ξέρω ακόμα και θα σας τα πω και αυτά, πως λατρεύει την μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και φυσικά το διάβασμα . Αγαπά πολύ τα ζώα και απολαμβάνει την συντροφιά του πανέμορφου γάτου της ενώ οι εξορμήσεις της στη φύση, εντάσσονται στο πάντα γεμάτο πρόγραμμά της, πάντα!! Εκεί βρίσκει την γαλήνη, εκεί αναζωογονείται, αποβάλλει το άγχος και την πίεση της πόλης, και εμπνέεται.

“Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗ ΘΕΑΣ” είναι το νέο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις  05 Νοεμβρίου. Άλλο ένα διαμαντάκι με την υπογραφή της που θα μας καθηλώσει και θα μας ανοίξει μια μαγική πόρτα για ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι που θα χαράξει για μας, με την ευρηματική πένα της. 

“Ο Χορός της Θεάς”

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ  Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους.

Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων.

Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

“Ο Χορός της Θεάς”

Θα μπορούσα να φλυαρώ ώρες για εκείνη και τα βιβλία της μα κάπου εδώ πρέπει να σταματήσω και να δώσω την σκυτάλη στους αναγνώστες της και μέλη της ομάδας μας.. 

Στα πλαίσια του αφιερώματος μας, ρωτήσαμε τα μέλη μας, να μας πουν την γνώση τους, για την γνωστή και αγαπημένη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου και τα βιβλία της και μας είπαν:

* Sophia Olga Atmatzidou: Έχω τρία στα αδιάβαστα…💞θα ξεκινήσω ένα σίγουρα σύντομα!
*Despina Misailidou: Βαλεντίνα κ Κασσάνδρα! Εξαιρετικά βιβλία! Καλογραμμένα! Τα ξεκινάς κ τα αφήνεις μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα.

*Maria Pauvlidou: Έχω διαβάσει μόνο το βιβλίο της “Οι γιοι της γαλανής κυράς”. Αυτό που θυμάμαι και μου έκανε εντύπωση είναι πως αυτό που διάβαζα το έβλεπα νοερά μπροστά μου…..πολύ όμορφη γραφή!!!!❤️

Δήμητρα Ιωάννου (@demetraioannou1) | Twitter
*Anna Karemani: Έχω ακόμα αδιάβαστα τα δύο τελευταία της…μου αρέσει πολύ η γραφή της
*Τάνια Χαμοπούλου: Έχω διαβάσει μόνο την Νυχτερινή Αφροδίτη
Την Δήμητρα Ιωάννου είχα την τιμή και την χαρά να την γνωρίσω από κοντά. Από τα πιο φωτεινά και γελαστά μάτια που έχω δει, πάντα χαμογελαστή, ένας γλυκός άνθρωπος 🙂
Εννοείται ότι έχουν μπει στο πρόγραμμα ανάγνωσης και τα υπόλοιπα βιβλία της 🙂
Την αγαπώ ❤️❤️❤️

 

*Αφροδίτη Κρεμμύδα: Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της!Δυστυχώς δεν έχω την τύχη να την γνωρίσω από κοντά αλλά μέσω μηνυμάτων και έχω σχηματίσει την εντύπωση πως είναι ένας υπέροχος και πολύ ζεστός άνθρωπος! Τα βιβλία της τα λατρεύω, είναι ταξίδια σε κόσμους μαγικούς!!

*Anna Vlaxopoulou:  Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της και είναι όλα τέλεια!!!
Μια μικρή αδυναμία στην Κασσάνδρα και στην κληρονόμο του ποταμού!
*Πωλίνα Μούτσιου: Το μόνο βιβλίο της που δεν έχω διαβάσει είναι “Οι γιοί της Γαλανής κυράς”. Έχω λατρέψει πρώτα την “Βαλεντίνα” και μετά την “Νυχτερινή Αφροδίτη”. Όχι ότι και τα άλλα της δεν μου άφησαν ωραίες εντυπώσεις…. Γράφει πάρα πολύ ωραία!!!! 💝💝💝💝
*Vera Zizi: Διάβασα το Βαλεντίνα πρόσφατα. Εξαιρετικό. Θα ψάξω και για τα υπόλοιπα. Ευχαριστούμε για την πρόταση 💕

 

*Penny Avgeri: Έχω διαβάσει “Οι γιοι της γαλανής κυράς” και τη Νυχτερινή Αφροδίτη!!!Όλα τα υπόλοιπα είναι στα αδιάβαστα!!!!! Προσωπικά γνώρισα τη λατρεμένη Δήμητρα Ιωάννου  από κοντά, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ δοτικός,πάντα με το χαμόγελο στα χείλη ❤. Την αγαπώ απλά,όπως και τη γραφή της άλλωστε!!!!  

Οι  υποθέσεις και τα εξώφυλλα των βιβλίων της Δήμητρας Ιωάννου και κάποιες από τις απόψεις των μελών της ομάδας μας για τα βιβλία της..

“Ο χορός της Θεάς”

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ Υπόθεση:   Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

“Ο Χορός της Θεάς”

***
“Νυχτερινή Αφροδίτη”

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ  Υπόθεση: «Άκουσέ με καλά και θα σ’ το πω έξω απ’ τα δόντια. Σ’ αγάπησα πολύ, έστω κι αν εσύ με πρόδωσες και εξαφανίστηκες. Όμως, αν είσαι ανακατεμένη στην κλοπή, μη νομίζεις πως θα μου γλιτώσεις!»

Μια απρόσμενη στροφή της μοίρας φέρνει τη Μαλένα στο αρχοντικό του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Μπόκαρη, ακριβώς τη νύχτα όπου η Νυχτερινή Αφροδίτη, ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του εικοστού αιώνα, κάνει φτερά. Το παρελθόν ζωντανεύει κι ο έρωτας εμφανίζεται ξανά μπροστά στα μάτια των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας, πληγωμένος και γεμάτος θυμό.
Άλλες τέσσερις γυναίκες έχουν λάβει την ίδια πρόσκληση από τον ζωγράφο. Ποιες από αυτές είναι οι Ερινύες του παρελθόντος και ποια είναι στην πραγματικότητα η δική του Αφροδίτη; Θα συνειδητοποιήσει τελικά η υφήλιος τις αλήθειες που έχουν αποτυπωθεί στον καμβά; Θα μαθευτεί η αλήθεια;
Η μεγαλειώδης διαδρομή ενός θρύλου από το χθες στο σήμερα και από τις γραφικές Σπέτσες και την Αθήνα του ’70 στις λαμπερές πρωτεύουσες του κόσμου.
Ένα ταλέντο που συνταράσσει ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας έρωτας-φωτιά που καίει δυο καρδιές. Μια ζωή μέσα στα φώτα και στα χρώματα κι ένας πίνακας κρυμμένος βαθιά στα σκοτάδια, που αγωνιά να αποκαλύψει τα μυστικά του.
~~~
*Τάνια Χαμοπούλου:  
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Ένα απολαυστικό ταξίδι στις Σπέτσες, με μυστήριο και γρίφους που ζητούν επίλυση και μυστικά που πρέπει να βγουν στο φως. Μια ιστορία που εξυμνεί τον έρωτα και την δύναμη που έχει να ελέγχει την ζωή και τον θάνατο. Με έντονες και πλούσιες από χρώματα περιγραφές σαν να παρακολουθείς ταινία. Η χρήση της γλώσσας εξαιρετική.

Το πρώτο βιβλίο της κυρίας Ιωάννου που διάβασα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλά συγχαρητήρια

*
*Penny Avgeri: 
“Η Νυχτερινή Αφροδίτη” πρόκειται για ένα υπέροχο ταξίδι στο πανέμορφο νησί τις Σπέτσες,γεμάτο χρώματα και αρώματα.Ένα μυθιστόρημα που υμνεί την τέχνη της ζωγραφικής,τον έρωτα,τη μοναξιά και τη συγχώρεση! Κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος,βγαίνουν στην επιφάνεια.Η συγγραφέας συνδέει πολύ όμορφα το μεταφυσικό στοιχείο.Η ονειρική γραφή της, ταξιδεύει τον αναγνώστη μέσα από γαλάζιες θάλασσες να φτάσει στην ηρεμία και στη λύτρωση!Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί απ’όλους,πολλά συγχαρητήρια.
*

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο

***
“Η κληρονόμος του ποταμού”

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥΥπόθεση: 1960..Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017..Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο.
Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού.
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά;
Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!
~~~
*Χρήστος Διαμαντόπουλος
Η κληρονόμος του ποταμού. Δήμητρα Ιωάννου. Ψυχογιός
Την δολοφονία της πασίγνωστης ιδιοκτήτριας της αυτοκρατορίας καλλυντικών Rosaline, Ρόζας Παλαιολόγου, θα αναλάβει να διαλευκάνει ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης. Μαζί με την εγγονή της Λευκή ψάχνουν στο παρόν, αλλά και στο παρελθόν της Ρόζας Παλαιολόγου. Η συγγραφέας έχει παντρέψει το αστυνομικό με το μεταφυσικό στοιχείο και μας έχει προσφέρει ένα υπέροχο ταξίδι στην Ήπειρο και στον Αχέροντα ποταμό. Χρησιμοποιώντας την ελληνική μυθολογία με την ιστορία της Ρόζας, μας δίνει μια μεστή και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη εντάσεις, αγωνία και δράση. Το δεύτερο υπέροχο βιβλίο της συγγραφέως που διάβασα.
*Ιφιγένεια Γκίκα
Δήμητρα Ιωάννου Α’

σ’ευχαριστούμε για αυτό το βιβλίο που εκτός από ολα υμνει και την δύναμη της γυναίκας!!!📚🔝❤💋💌😍😘👌✌

***
“Οι γιοι της γαλανής Κυράς”
ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ Υπόθεση:  Σύρος 1841
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας.
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο.
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα.
Και πάνω από όλους ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια.
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη.
~~~
*Penny Avgeri: 
“Οι γιοι της γαλανής Κυράς”:Εξαιρετικό, καταπληκτικό!!!Έζησα την κάθε στιγμή με τους ήρωες, ταξίδεψα μαζί τους στην όμορφη Σύρο.. Τρεις γενιές μπλέκονται και συντάσσουν ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία, περιπέτεια,τρόμο,φόβο κρύβοντας πολλά μυστικά που σιγά σιγά αποκαλύπτονται!!!Από τις πρώτες σελίδες με συνεπήρε, δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου!!! Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα, το πρώτο βιβλίο της που διάβασα και θα ακολουθήσουν τα επόμενα!!Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! ❤

 

*Ελευθερία Παππά 

Άλλο ένα λογοτεχνικό ταξίδι, το 15ο για φέτος, έλαβε τέλος…
Οι γιοι της γαλανής κυράς της κ. Δήμητρα Ιωάννου Α’..
3 γενιές, 3 ζευγάρια που η μοίρα, τους έδεσε με τις κλωστές τις, σφιχτά, μοιραία ..
Ένα βιβλίο γεμάτο πάθη, μυστικά χαμένα στα βάθη του χρόνου, ίντριγκες, και έντονο ερωτισμό…. 1841..Δαμιανός και Βέρα η πρώτη γενιά, η αρχή της πλοκής της ζωής των πρωταγωνιστών στο αδράχτι της μοίρας, η αρχή της καταστροφής….
1853..Δομήνικος και Φραντζέσκα, η δεύτερη γενιά, το κουβάρι της ιστορίας μπλέκεται αριστοτεχνικά που είναι αδύνατο να σταματήσει ο αναγνώστης να διαβάζει…
Μίση, πάθη κρυμμένα και φανερά, δαιμονικές ψυχές που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν ορίζουν τη μοίρα όλων..
1861.. Λορέντζος και Μαρκέλλα , η τρίτη γενιά, η κατάληξη, εδώ που επιτέλους αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά και ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει από το θεό…
Οι ψυχές ηρεμούν και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται περίτρανα…
Εξαιρετικές η γραφή και η πλοκή , πολύ ωραία η χρήση της ντοπιολαλιάς που δεν ξενίζει καθόλου στο κείμενο, συνθέτουν ένα υπέροχο μυθιστόρημα που το απήλαυσα πραγματικά..
***

 

“Βαλεντίνα η γητεύτρα των Αθηνών”

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Υπόθεσή: Ποια είναι η μυστηριώδης Αγγελική και γιατί το όνομά της ταράζει τη ζωή της διάσημης Βαλεντίνας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού στην Ωραία Εποχή των Αθηνών;
Η συγκινητική ιστορία μιας μικρής υπηρέτριας που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Κακοποιημένη, διωγμένη από την οικογένειά της και κατηγορούμενη για ένα έγκλημα που δεν έκανε, το σκάει μεταμφιεσμένη στην πρωτεύουσα. Διανύοντας με πείσμα την απόσταση από τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου ως τα κομψά αθηναϊκά σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και από τα κακόφημα καφέ σαντάν του Ιλισού ως τα μεγαλύτερα θέατρα της Μπελ Επόκ, καταφέρνει να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο της και να βγει νικήτρια.
Γοητευτικές φιγούρες στο πολυκύμαντο ταξίδι της, η πονόψυχη Αιμιλία, ο λουστράκος Λουκίλης, η καλοαναθρεμμένη Βιργινία, ο κούτσαβος Τσατσαρώνης, η έμπιστη Μπέτυ, ο ιδιόρρυθμος ποιητής Ιάκωβος και πάνω από όλους ο άρχοντας Σέργιος Σγουρός που θα της διδάξει την αγάπη. Μια αγάπη τόσο δυνατή, που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!
Η Βαλεντίνα επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γη των προγόνων της. Μια μεγάλη ανατροπή συγκλονίζει το είναι της, ενώ ζοφερές σκιές παραμονεύουν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, ζητώντας εκδίκηση…
Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην Μπελ Επόκ, την πιο γοητευτική εποχή των Αθηνών, γεμάτο ονειρικές εικόνες και καταιγιστικά συναισθήματα.

***

“Το τραγούδι της Αννέτας” 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ Υπόθεση:  Αθήνα, σήμερα.. 
Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρό της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία.

Επτάνησα, 17ος αιώνας
Ο Μέλιος Ρένεσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο κόντες Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του;

Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης.

***

“Κασσάνδρα: Το μυστικό της μάγισσας”

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣΥπόθεση: Πρέβεζα 1767
Η Σαπφώ γνωρίζει την Κασσάνδρα, την Κόρη του Δάσους, που τη σώζει από βέβαιο θάνατο, και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά φιλία. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι δυο γυναίκες εξελίσσονται σε ικανότατες θεραπεύτριες κι ανακουφίζουν κάθε πόνο και αρρώστια. Ταυτόχρονα είναι οι μόνες που τολμούν να αντισταθούν στη φρικτή πραγματικότητα που έχει υφάνει η σκοτεινή προσωπικότητα του Αλή Πασά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο, αλλά και στην τρομοκρατία του συνεργάτη του, του Κωσταντή Σπαθιά. Ώσπου ένα φοβερό φονικό διαλύει τις ευαίσθητες ισορροπίες και τα πάντα ανατρέπονται…

Αθήνα 2008
Η Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή έπειτα από μια σειρά ανεξήγητων, αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί τη γνωρίζει και την ερωτεύεται παράφορα ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Κομνηνός, που θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι στ’ αλήθεια η Έλενα θύμα των περιστάσεων ή πρόκειται όντως για μια σατανική δολοφόνο, που έχει παρασύρει τον Άρη στα δίχτυα της;

Ο Άρης μπλέκεται σε ένα τρελό γαϊτανάκι μυστηρίου και υποψιών, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν οι φόνοι έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν που ζητά εκδίκηση ή στο παρόν που στιγματίζεται από τη ζοφερή δράση του υπόκοσμου.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια και σύνταξη κειμένου: Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Κώστας Καρυωτάκης: Ποιητής και πεζογράφος. Μια από τις σπουδαιότερες πένες της λογοτεχνίας.

Μεγακλής

“ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ!” της Δήμητρας Ιωάννου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Καλλιόπη Γιακουμή

 “Η δύναμη της γραφής του βιβλίου” γράφει η Παρασκεύη Τζατζαλή

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο