16 C
Greece
19 Μαΐου, 2024
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Όλες οι νέες κυκλοφορίες – από την Brainfood Εκδοτική (Floral Books, Φουρφούρι, οξύ)

Floral Books
–  Επικίνδυνες φιλίες / Liv Constantine
Φουρφούρι
– Οδός Νοστιμιάς / Felicita Sala
– Μαθαίνω τον κόσμο – Τα δάση
– Μαθαίνω τον κόσμο – Το νερό
– Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία/ Charles Dickens
(σειρά εφηβικής λογοτεχνίας)

Οξύ
– 24 ώρες Αρχαία Ελλάδα / Philip Matyszak
– Το πρωί θα έχω φύγει/ Adrian McKinty
– #3/ H.P. Lovecraft
-Η μήτρα της βίας/ Clive Barker
– Η ιστορία των οργίων / Partridge Burgo

– Ομερτά/ Mario Puzo
-Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Μια κριτική ματιά στο έργο του

Brainfood
-Η Ντίνα που θέλει να πετάξει
Ένα διεθνές best seller με δυνατά ψυχολογικά πορτραίτα,
μεγάλες ανατροπές και σκοτεινά μυστικά
που ξεδιπλώνονται με κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία σελίδα. 
Η Άμπερ έχει βαρεθεί να είναι ένα τίποτα. Αξίζει περισσότερα – ακριβά σπίτια στα πιο σημαντικά μέρη του κόσμου, φανταστικά ταξίδια, λιμουζίνα με αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα, επώνυμα ρούχα και κοσμήματα. Ο φθόνος της για τις ζωές των άλλων θα μπορούσε να την τρώει ζωντανή… αν δεν είχε σχέδιο.
Η Δάφνη ζει σε έναν ευτυχισμένο γάμο με δύο παιδιά. Για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς της είναι η πιο τυχερή γυναίκα στη Νέα Υόρκη, έχει ό,τι θέλει, πλούτη, δύναμη και, το σημαντικότερο, έναν γοητευτικό και πλούσιο άντρα που τη λατρεύει.
Αλλά για την Άμπερ δεν ήταν τόσο δύσκολο να την πλησιάσει και να γίνει το άχαρο κορίτσι που η Δάφνη έχει τόσο ανάγκη να σώσει. Τέτοιες φιλίες όμως μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνες…Ορισμένες γυναίκες παίρνουν τα πάντα. Κάποιες άλλες απλώς ό,τι αξίζουν!«Ο θηλυκός Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ θα σας συναρπάσει.» – The Skimm

«Διαβολικές ανατροπές και σκοτεινά μυστικά σε ένα φρέσκο και εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ.» – People

Το Λιβ Κονσταντίν είναι το ψευδώνυμο των αδελφών Λιν Κονσταντίν και Βάλερι Κονσταντίν. Τις χωρίζουν τρεις Πολιτείες, περνούν πολλές ώρες στο FaceTime και τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα παίρνουν φωτιά. Η ικανότητά τους να επινοούν σκοτεινές ιστορίες οφείλεται –όπως αναφέρουν οι ίδιες– στις αφηγήσεις της ελληνίδας γιαγιάς τους. Ήδη τα Amazon Studios ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ

Το φαγητό είναι η παγκόσμια γλώσσα
και η  έννοια της «παγκόσμιας κοινότητας» πιο σημαντική από ποτέ

Αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό που κάνει τους ενοίκους στην Οδό Νοστιμιάς τόσο χαρούμενους; Μα το φαγητό φυσικά! Αυτό που αιώνες τώρα ενώνει τους λαούς όλου του κόσμου. Κάθε ένοικος της Οδού Νοστιμιάς, μαγειρεύει ένα νόστιμο πιάτο της πατρίδας του και τα μοιράζονται όλοι μαζί σε μια μεγάλη γιορτή!

Το βιβλίο μας μαθαίνει, μέσα από πολύχρωμα πιάτα και εύκολες συνταγές από όλο τον κόσμο, τη σημασία του να αποδέχεσαι και να μοιράζεσαι. Δίνει σε μεγάλους και παιδιά την ευκαιρία να απασχολήσουν δημιουργικά το μυαλό και τα χέρια τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Γυρίστε μαζί μας όλο τον κόσμο και γνωρίστε τα διαφορετικά είδη δασών, τους κατοίκους τους αλλά και τη χλωρίδα τους. Οι καλοί μας φίλοι τα ζώα θα ταξιδέψουν μαζί σας για να ζήσουν την πιο μεγάλη περιπέτεια: θέλουν να φτάσουν στο σπίτι τους, εκεί όπου ανήκουν. Κι αν δεν ξέρουν πού είναι το σπίτι τους;

Ευτυχώς, έχουν μαζί τους τον Τσάρλι και την Άννι! Μαζί θα δουν και θ’ ανακαλύψουν διάφορα δάση για να βρουν ποιο είναι το κατάλληλο για το κάθε ζώο και διάφορα είδη νερών –από τα πολικά νερά μέχρι τον Αμαζόνιο.

Και πού να δείτε τι θα συμβεί μόλις φτάσουν στον προορισμό τους!
Ελάτε μαζί μας σʼ αυτό το ταξίδι, για να μάθετε πολλά και ενδιαφέροντα καινούργια πράγματα!

Για παιδιά 6-8 ετών        

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ κι εδώ
Η διαχρονική ιστορία  για το θαύμα των Χριστουγέννων
στη σειρά εφηβικής λογοτεχνίας των εκδ. Φουρφούρι

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας στριμμένος γεροπαράξενος, άκαρδος και αδίστακτος με όλους, λατρεύει το χρήμα και, το χειρότερο απ’ όλα, περιφρονεί τα Χριστούγεννα! Θεωρεί πως είναι μια ανοησία και η αγαπημένη του φράση όταν αναφέρεται σ’ αυτά είναι «Μπα, κουραφέξαλα!». Γίνεται λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος να αλλάξει και να γίνει φιλάνθρωπος, αγαπησιάρης και κεφάτος, ο πιο μεγάλος οπαδός της γιορτής στο Λονδίνο; Γίνονται άραγε θαύματα;
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται κάποιους πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες, που του φέρνουν για δώρα σημαντικά μαθήματα ζωής. Το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων θα του δείξουν τον δρόμο της αγάπης κι έτσι θα περάσει τα πρώτα του αληθινά Χριστούγεννα! Βλέπετε; Ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα!

Ο Τσαρλς Ντίκενς (1812-1870) ήταν άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο κορυφαίος μυθιστοριογράφος που ανέδειξε η βικτοριανή Αγγλία και από τους σπουδαιότερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε σφοδρός επικριτής τόσο των ταξικών διαιρέσεων της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα. Η νουβέλα του 1843, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, είναι μια διδακτική ιστορία που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης και σκεπτικισμού, αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη και αγαπημένη. Συνεχίζει να εμπνέει διασκευές σε κάθε καλλιτεχνικό είδος.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Ένας διασκεδαστικός, κατατοπιστικός οδηγός για την ανά ώρα καθημερινή ζωή των κατοίκων της, στην πανίσχυρη πόλη-κράτος του αρχαίου κόσμου

Γνωρίστε την αρχαία Αθήνα, ζώντας για είκοσι τέσσερις ώρες μαζί με τους κατοίκους της, παρακολουθώντας στενά την καθημερινότητά τους. Ένας δούλος στα μεταλλεία, ένας στόλαρχος, μια απλή σύζυγος, ένας οπλίτης, μια εταίρα κι ένας λαθρέμπορος σύκων: όλοι αυτοί είναι οι ξεχωριστοί της κάτοικοι που ζωντανεύουν γλαφυρά για χάρη μας τη ζωή σ’ αυτή την αρχαία πόλη-κράτος.
Bρισκόμαστε στο 416 π.Χ. και η πόλη απολαμβάνει το απόγειο της ακμής της. Εκεί έζησαν οι περισσότερες μεγαλοφυΐες από κάθε άλλη πόλη σε κάθε περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Ωστόσο, ακόμα και οι μεγαλοφυΐες τσακώνονται με τις συζύγους τους και τα πίνουν με τους φίλους τους. Ανακαλύψτε λοιπόν τα μυστικά τους.

Ο Philip  Matyszak διδάσκει στο Institute of Continuing Education του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και είναι διάσημος για το ερευνητικό του έργο στην αρχαία ιστορία. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των 24 ώρες στην αρχαία Ρώμη και Οι ελληνικοί και ρωμαϊκοί μύθοι. Μένει στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ

Μετά το Κρύο χώμα και το Ακούω τις σειρήνες στον δρόμο,
μια νέα υπόθεση για τον τον αντισυμβατικό αστυνόμο Σον Ντάφι 
Μπέλφαστ, Σεπτέμβριος 1983. Ο Σον Ντάφι μένει άπρακτος μετά τον υποβιβασμό του σε αρχιφύλακα, ξέρει όμως ακριβώς τι θέλει απ’ αυτόν η ΜΙ5 όταν του χτυπά την πόρτα, όπως ξέρει και τι θα τους ζητήσει ως αντάλλαγμα. Ασφαλώς και έχει ακούσει για την απόδραση του διαβόητου βομβιστή του ΙΡΑ Ντέρμοτ ΜακΚαν από τις φυλακές Μέιζ και πάντα είχε την ψυχρή βεβαιότητα πως οι δρόμοι τους θα διασταυρώνονταν ξανά. Αλλά οι έρευνές του σκοντάφτουν μοιραία σ’ έναν μυστηριώδη θάνατο που μοιάζει με άλυτο γρίφο και η διαλεύκανσή του δεν του εξασφαλίζει τίποτα – στην καλύτερη περίπτωση, έναν αγώνα δρόμου χωρίς αύριο απέναντι στο πιο ικανό και εκπαιδευμένο στέλεχος του ΙΡΑ.
Αρκούν η επιμονή και το σαρδόνιο πνεύμα του Ντάφι για να τον κρατήσουν όρθιο μέσα στα συντρίμμια των βορειοϊρλανδικών Ταραχών, ή μήπως το παρελθόν θα τον προλάβει πάλι πρώτο;«Ένα μυστήριο κλειδωμένου δωματίου ενσωματωμένο σ’ ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό: μια πανέξυπνη, συναρπαστική πλοκή στην τρίτη –και καλύτερη μέχρι στιγμής– εξόρμηση του Σον Ντάφι»  The Sunday Times

«Με μια απέριττη πρόζα κοφτερή σαν ξυράφι κι ένα φινάλε που πρώτα σε πιάνει απροετοίμαστο και μετά εκρήγνυται σαν βόμβα τρομοκράτη, Το πρωί θα έχω φύγει τοποθετεί τον McKinty στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας» – Daily Mail

Ο Adrian McKinty γεννήθηκε το 1968 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Από το 2008 ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.
Τα βιβλία του είναι συνεχώς υποψήφια βραβείων και μεταξύ άλλων έχουν τιμηθεί με ACWA for Best Fiction AwardSpinetingler Award, Ned Kelly Award, Barry Award και Audie Award. Τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Σον Ντάφι, Κρύο χώμα και Ακούω τις σειρήνες στον δρόμο , κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΟΞΥ.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Ο τρίτος τόμος των Απάντων του αξεπέραστου άρχοντα του τρόμου.
Προλογίζει ο S.T. Joshi 

Το χρώμα από το διάστημαΝτάγκον και Η μετάβαση του Χουάν Ρομέρο – τα τρία διηγήματα αρχέγονου τρόμου και «κοσμικής» ανατριχίλας στον τρίτο τόμο των Απάντων του θρυλικού συγγραφέα Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ.

Τον τόμο προλογίζει ο S.TJoshiβιογράφος του Λάβκραφτ (I am ProvidenceThe life and times of H.PLovecraft) κι ένας από τους εγκυρότερους σύγχρονους μελετητές του έργου του.

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890 στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Εσωστρεφής, φιλάσθενος και λάτρης της λογοτεχνίας –αλλά και της αστρονομίας– από πολύ νεαρή ηλικία, ο Λάβκραφτ πέρασε μεγάλες περιόδους της ζωής του απομονωμένος από τον έξω κόσμο. Κάποτε είπε πως «όλες οι ιστορίες μου βασίζονται στη θεμελιώδη υπόθεση πως οι κοινοί ανθρώπινοι νόμοι και τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν έχουν καμιά ισχύ και σημασία στο σύμπαν». Από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορεί ήδη ο 1ος και ο 2ος τόμος της σειράς.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Η ατρόμητη φαντασία του πολυβραβευμένου Clive Barker
σε μια συναρπαστική νουβέλα με δικό του εικαστικό εξωφύλλου.
Κυκλοφορεί πρώτη φορά στα ελληνικά
Τις παραμονές της πρώτης και της δεύτερης χιλιετίας μετά Χριστόν, δύο γυναίκες κατακρεουργούνται στο ίδιο σημείο της όχθης ενός ποταμού που κινείται προς το μέλλον, αλλά και προς το παρελθόν. Οι φόνοι τους είναι ανεξήγητοι, χωρίς προφανή κίνητρα, χωρίς γνωστούς δράστες.
Με στόχο την εκδίκηση, οι σύζυγοί τους θα αναζητήσουν τους δολοφόνους και θα τους βρουν – αλλά τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο στη ζωή τους. Κι όταν οι ιστορίες αυτών των δύο εγκλημάτων συναντηθούν στη ροή του χρόνου, η βίαιη φύση του ανθρώπου θα αναδυθεί ως μια αρχέγονη, ακατανίκητη δύναμη.Ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα στην ΕλλάδαΗ μήτρα της βίας είναι μια εκπληκτική νουβέλα από την ασύγκριτη πένα του Clive Barker, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του Φανταστικού. Γεμάτη από αξέχαστες εικόνες, συνδυάζει τον τρόμο, το μεταφυσικό μυστήριο και τον στοχασμό πάνω στον χρόνο, την ενοχή και τις βαθιές ρίζες της βίας στην ψυχή του ανθρώπου.
Εικαστικό εξωφύλλου: Clive Barker

«Ένας συναρπαστικός συγγραφέας, με πανίσχυρη και εξαίσια φαντασία» – J. G. Ballard
«Είδα το μέλλον της λογοτεχνίας τρόμου και το όνομά του είναι Clive Barker» – Stephen King
«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν την εφευρετικότητα της νοσηρής φαντασίας του Clive Barker»
– People Magazine

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη για την άγρια πλευρά της ανθρώπινης φύσης

«Το όργιο είναι ένα οργανωμένο ξέσπασμα ενεργητικότητας, η εκτόνωση της υστερίας που έχει συσσωρευτεί από την εγκράτεια και τον περιορισμό, και ως τέτοιο τείνει να έχει μια φύση υστερική ή καθαρτική. Κάθε είδος περιορισμού παράγει και τις εντάσεις του. O άνθρωπος βρίσκεται στην άβολη θέση να διαθέτει τόσο πολιτισμένες όσο και ζωικές ροπές που πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να συμφιλιωθούν, συνήθως εις βάρος των δεύτερων. Όμως η αυξανόμενη πίεση δεν μπορεί να συγκεντρώνεται απεριόριστα και οδηγεί τελικά στην απελευθέρωση από κάθε είδους ένταση, δηλαδή το όργιο»

Για τη λογοτεχνία, τις τέχνες, αλλά και τη γραμματολογία, το ενδιαφέρον για το ερωτικό στοιχείο δεν είναι ασφαλώς καθόλου όψιμο, όσο κι αν από γεωγραφικής και πολιτισμικής άποψης τα ερωτικά και σεξουαλικά ήθη μοιάζουν να ποικίλλουν θεαματικά ανά τους αιώνες.

Με την ανάλογη διάθεση, οι εκδόσεις Οξύ επιχειρούν να συστήσουν στο αναγνωστικό κοινό μια σειρά λογοτεχνικών και δοκιμιακών τίτλων που έδωσαν το στίγμα τους όχι μόνο γιατί σκανδάλισαν την εποχή που εκδόθηκαν, αλλά κυρίως γιατί παραμένουν επιδραστικοί μέχρι και σήμερα πραγματευόμενοι –τι άλλο;– το αρχαιότερο των ενστίκτων. Η σειρά εγκαινιάζεται με την Ιστορία των οργίων του Άγγλου συγγραφέα και διανοούμενου Burgo Partridge (1935-1963), μια εμβριθή ιστορική μελέτη για τις πολύμορφες εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ

Το παγκόσμιο best seller από τον συγγραφέα του «Νονού»

Tα παιδιά του Δον Απρίλε τον αποδέχτηκαν ως πιστό µέλος της οικογένειας, ως τον «ανιψιό» του πατέρα τους. Για το FBI ήταν ένας άνθρωπος που προτιµούσε να καβαλάει τ‘ άλογά του παρά να κάνει δουλειές της µαφίας. Κανείς δεν ήξερε γιατί ο Αστόρε Βιόλα είχε υιοθετηθεί από τον Απρίλε πριν από πολλά χρόνια στη Σικελία· κανείς δεν υποψιαζόταν ότι ο Δον τον είχε προσεκτικά εκπαιδεύσει και πως ο Αστόρε περίµενε να έρθει η δική του ώρα.
Και η ώρα αυτή έχει πλέον φτάσει. Ο Δον είναι νεκρός. Σε µια σύγκρουση εχθρών και εραστών, προδοτών και πιστών στρατιωτών, ο Αστόρε Βιόλα θα διεκδικήσει το πεπρωµένο του. Επειδή µετά από όλα αυτά τα χρόνια, η οργή βράζει ακόµη στο αίµα του…
Μετά το σπάσιμο της Ομερτά και τη συνακόλουθη κατάρρευση της αμερικάνικης μαφίας, στόχος της επόμενης γενιάς παρανόμων δεν είναι απλώς η επικράτηση στην Αμερική – είναι η παγκόσμια κυριαρχία! Ο δρόμος τους όμως διασταυρώνεται με αυτόν ενός αυθεντικού μαφιόζου, ενός ανθρώπου που η τιμή και η οικογένεια βρίσκονται ακόμη στην κορυφή των αξιών του…

Ο Mario Puzo ήταν Ιταλοαμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος, διάσημος για τα μυθιστορήματά του για τη Μαφία, με πιο γνωστό τον «Νονό» (1969), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο Puzo κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου το 1972 και το 1974.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Ένα αφιέρωμα στο συναρπαστικό έργο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ,
είκοσι χρόνια μετά το θάνατό του

Ίσως ο πιο εμβληματικός αμερικανός σκηνοθέτης στην ιστορία του κινηματογράφου, με φανατικούς οπαδούς και ευγνώμονες επιγόνους, με αντιπάλους και διώκτες ακόμα, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αν ζούσε σήμερα θα ήταν ενενήντα ενός – κι έχουν περάσει ήδη είκοσι χρόνια από το θάνατό του. Aκόμα κι όσοι έχουν δει λίγο σινεμά, σίγουρα έχουν ακούσει ή είδαν τον Σπάρτακο, τη Λολίτα, την κωμωδία S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα, το Κουρδιστό πορτοκάλι, τη Λάμψη ή, περισσότεροι ίσως, το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ ήταν ένας από τους μεγάλους μαΐστορες της τέχνης του. Πόσο όμως γνωρίζουμε πραγματικά το σύνολο του έργο του;

Είκοσι ένας κριτικοί γράφουν στην παρούσα έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), η οποία συνοδεύει το αφιέρωμα στα είκοσι χρόνια από το θάνατο του σκηνοθέτη, από το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, και μας δίνει μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε, με κριτική ματιά, όλες του τις ταινίες, το άγνωστο φωτογραφικό του έργο και ιδιαίτερες όψεις από το σινεμά του δημιουργού που αγαπήσαμε.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση εδώ
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Για πάντα” του Σταμάτη Σουφλέρης από τις εκδόσεις Άνεμος εκδοτική

Καλλιόπη Γιακουμή

“Λαίδη Τσόρτσιλ: Η πολυτάραχη ζωή της” της Στέφανι Μπάρον , από τις εκδόσεις Gema

Καλλιόπη Γιακουμή

“Τη ’μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας- Η ψυχοκόρη” της Χρύσας Λυκούδη από τις εκδόσεις Ωκεανός

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο