13.9 C
Greece
2 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΠΑΡΑΜΥΘΙ

“Το φιλαράκι μου” της Άννας Δενδρινού, εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή

“Το φιλαράκι μου” 

Συγγραφέας: Άννα Δενδρινού

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη 

Σχήμα: 22,5 x 22,5 εκ. Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο Σελίδες: 36 Ηλικία: 6+ ISBN: 978-618-5151-82-9 Barcode: 9786185151829 Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.124 

Τιμή με ΦΠΑ: 10,90 € Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 10,23€ Φ.Π.Α.: 6% Ημ. Έκδοσης: Αύγουστος 2019 

Ένα αλληγορικό παραμύθι που μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμά του και παλεύει με τις αρχέγονες αγωνίες του ανθρώπου. 

Ο ήρωάς μας είναι ένα ποτήρι. Ο αγαπημένος φίλος του, «το φιλαράκι του», σπάει και ο κόσμος του σκοτεινιάζει. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Τίποτα δεν έχει την γλύκα της προηγούμενης ζωής του. Πόσο μάλλον που έχει και να αντιμετωπίσει τώρα και το καινούργιο του σπιτικό με τους αφι- λόξενους και εχθρικούς συγκάτοικους. Τολμάει να τους πει την ιστορία του και να αποκαλύψει την θλίψη της απώλειάς του και αυτό τον κάνει συμπαθή σε όλους. Η αδυναμία του και η τρυφε- ρότητα που δείχνει για τον φίλο που έχασε κάνει τους γύρω του να τον αγκαλιάσουν και να μοι- ραστούν μαζί του τις ίδιες αγωνίες. Και στο τέλος να μοιραστούν και τις ίδιες ελπίδες, για μια ζωή πέρα από την τωρινή, για μια φιλία που ξεπερνά τα γήινα όρια και κτίζει ένα μελλοντικό κόσμο αγάπης, μεταφυσικό, λαμπερό και αιώνιο. 

Το δύσκολο εγχείρημα της Άννας Δενδρινού έρχεται να ελαφρύνει η τρισδιάστατη παλέτα της Ελί- ζας Βαβούρη που για μια ακόμα φορά μας μαγεύει και μας κάνει να νιώσουμε ότι ο ανιμισμός έχει χρώμα, πρόσωπο, μάτια, εκφράσεις. 

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Σκόρπιες μνήμες” του Περικλή Λεύκα από τις Εκδόσεις Ελκυστής

Καλλιόπη Γιακουμή

“Η Δύναμη της Θέλησης” της Μάχης Γιαννακουδάκη, από τις εκδόσεις Πηγή 

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ” του Γρηγόρη Αζαριάδη από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο