11.5 C
Greece
10 Μαΐου, 2024
Βιβλία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ του Paul Lynch, από τις εκδόσεις Gutenberg

📌ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

‼️ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ
✒️ Συγγραφέας: Paul Lynch
📖 Μεταφραστής: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
📚 Εκδόσεις Gutenberg
…………….
Βραβείου Booker 2023
Ένα χτύπημα στην πόρτα μια βροχερή νύχτα αλλάζει τη ζωή της Άιλις. Δύο αξιωματικοί της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας αναζητούν τον άντρα της. Ποια θα είναι η τύχη τόσο του ίδιου όσο και του πρωτότοκου γιου τους ; Η πατρίδα της, η Ιρλανδία, βρίσκεται στο έλεος μιας δικτατορικής κυβέρνησης.
Η πόλη της, το Δουβλίνο, είναι το κέντρο μιας αιματηρής εμφύλιας διαμάχης, κι εκείνη πρέπει να προστατέψει τα παιδιά της και τον ηλικιωμένο πατέρα της. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιον– θα υποχρεωθεί να αφήσει πίσω;
«Από το πρώτο χτύπημα στην πόρτα το Τραγούδι του προφήτη μας αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας», τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής του Booker ανακοινώνοντας τον Πολ Λιντς (γενν. Ιρλανδία, 1977) ως νικητή για το 2023. «Πρόκειται για μια συγκινητική αφήγηση, συναρπαστική και τολμηρή, που αποτυπώνει τις ανησυχίες του σήμερα».
………..
Το Βραβείο Booker στον Ιρλανδό συγγραφέα Πολ Λιντς - "Δεν αναπνέεις σ' αυτό  το βιβλίο"Ο Paul Lynch είναι Ιρλανδός μυθιστοριογράφος γνωστός για το ποιητικό, λυρικό του ύφος και την εξερεύνηση πολύπλοκων θεμάτων.
Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Kerry Group Irish Fiction Award και του βραβείου Booker 2023 για το βιβλίο Το τραγούδι του Προφήτη.
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Ο κύριος Χι” του Άγγελου Χαριάτη, από τις Εκδόσεις 24γράμματα

Καλλιόπη Γιακουμή

«Batman: Hush – Σιωπηλά Αινίγματα» & «Marvel Action Avengers» | Νέα DC και Marvel graphic novels

Καλλιόπη Γιακουμή

Οι εκδόσεις Διόπτρα, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με 6 Έλληνες συγγραφείς!

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο