11.5 C
Greece
30 Απριλίου, 2024
MORE ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

“Το περίμενες;” της Δήμητρας Φραγκούλη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

  Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο

***

“Το περίμενες;”
Συγγραφέας Δήμητρα Φραγκούλη
Εκδόσεις Ωκεανός
***

”Το περίμενες;” αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Δήμητρας Φραγκούλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο και ανάλαφρο, χιουμοριστικό μυθιστόρημα, με εξαιρετική γραφή, έξυπνη πλοκή, που το πλαισιώνουν, πολύ ενδιαφέροντες και ξεχωριστοί χαρακτήρες.

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Νίκη, ένα πληθωρικό και γεμάτο ανασφάλειες κορίτσι, που το όνειρο του είναι να γίνει συγγραφέας. Το όνειρο της Νίκης παίρνει σάρκα και οστά, ωστόσο, η τύχη του βιβλίου της, στα χέρια του ιχθυοπώλη εκδότη της, δεν φαίνεται να έχει και τις καλύτερες προοπτικές και το μέλλον της στο χώρο της λογοτεχνίας, φαντάζει πλέον δυσοίωνο. Και ξαφνικά η ζωή της αλλάζει θεαματικά και ανέλπιστα, όταν γνωρίζει τυχαία, σε μια σύντομη καλοκαιρινή της απόδραση στην Σκιάθο, τον Ματ Χρόνη, έναν Ελληνοαμερικάνο, διάσημο σταρ του σινεμά. Τότε η Νίκη αποφασίζει να πάρει την ατίθαση μοίρα της στα χέρια της και να την κουμαντάρει όπως αρέσει σε εκείνη..

Έτσι αναπάντεχα, ανατρέπονται όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ηρωίδας μας και από την μια στιγμή στην άλλη, από άσημη και αδέκαρη συγγραφέας, βρίσκεται ξαφνικά, μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας, με το βιβλίο της να καταγράφει τρελές πωλήσεις και την ίδια να αποκτά μια απρόσμενη δόξα, που την κάνει γρήγορα αναγνωρισμένη και επιτυχημένη συγγραφέα. Και καθώς το αστέρι της Νίκης αναδύεται σιγά-σιγά και μεσουρανεί, την ζωή της σημαδεύει ο έρωτας. Αυτός ο παιχνιδιάρης θεός την φέρνει αντιμέτωπη με νέες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν περίμενε, ούτε και στα πιο απίθανα όνειρά της, πως θα της συμβούν. Η Νίκη μέσα από όλες αυτές τις ξαφνικές αλλαγές και στην προσπάθεια της να τις διαχειριστεί, δοκιμάζεται, αλλάζει μα και ωριμάζει κάθε φορά και περισσότερο, αφού οι εξελίξεις που ακολουθούν στην ζωή της, θα είναι συναρπαστικές, μα και καθοριστικές γα εκείνη.

Η αξιόλογη πένα της Δήμητρας Φραγκούλη , σύγχρονη και ρεαλιστική, ζωγραφίζει τις σελίδες του βιβλίου περίτεχνα, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο καμβά και σκιαγραφεί με τα πιο κατάλληλα χρώματα εικόνες, συναισθήματα και πρόσωπα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου διάφανοι και αληθινοί, σε προσκαλούν να σε σεργιανίσουν στην ιστορία τουςΌλοι τους ιδιαίτεροι και διαφορετικοί μεταξύ τους, μέσα από την άρτια ιχνηλάτηση των χαρακτήρων τους από την δημιουργό τους, συνηγορούν στην εξέλιξη της υπόθεσης, παίζοντας ο καθένας καθοριστικό ρόλο σε αυτήν.

 

Η Δήμητρα Φραγκούλη, καταφέρνει μέσα από μια διαφορετική μάτια και μια πιο αισιόδοξη  διάθεση, να δημιουργήσει μια ιστορία, σκιαγραφώντας αληθοφανείς χαρακτήρες, με ανθρώπινες αδυναμίες, ψυχολογικά συμπλέγματα και με τις  δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις και αμφισβητήσεις, ο καθένας. Ο τρόπος της αφήγησης της είναι άμεσος και στρωτός. Η πλοκή ρέει αβίαστα και  κινηματογραφικά, χαρίζοντας μας πλούσια στιγμιότυπα, μέσα από παραστατικές περιγραφές και σπαρταριστούς διαλόγους..και όλα αυτά, τέλεια εναρμονισμένα και  διανθισμένα, με γερές και σωστά μοιρασμένες δόσεις χιούμορ. 

Η συγγραφέας χρησιμοποιεί ως αγωγό επικοινωνίας το χιούμορ και περνάει εύστοχα και εύκολα, σημαντικά μηνύματα. Μέσα από την ιστορία της ηρωίδας τής της Νίκης, που κερδίζει εύκολα την καρδιά του αναγνώστη από την πρώτη στιγμή που την γνωρίζει, στις σελίδες του βιβλίου, αποσπά την προσοχή του, του προκαλεί εν συναίσθηση και ακολουθώντας ξέπνοα και ευχάριστα την πορεία της ζωής της, διανύει και απολαμβάνει μαζί της, ένα μοναδικό ταξίδι, ένα ταξίδι αυτογνωσίας τόσο για την Νίκη, όσο και για τον ίδιο. Οι περιπέτειες της Νίκης είναι απλά το ερέθισμα και το παράδειγμα της συγγραφέως, να καταλάβουμε, ότι το να έχουμε αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, βοηθάει στο να εξελιχτούμε σαν άνθρωποι. Αντιμετωπίζοντας τις ανασφάλειες και τους φόβους, που σε ένα βαθμό όλοι κουβαλάμε μέσα μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε και τα δυο. Έτσι, απελευθερωμένοι από το βάρος τους, μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε φόβο κατάματα και τότε θα βρούμε τον τρόπο να τον παραμερίσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, χωρίς εμπόδια που μας αναγκάζουν να αφήσουμε πίσω, μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

 Σας προτείνω το βιβλίο της Δήμητρας Φραγκούλη “Το περίμενες;” ως μια πολύ όμορφη αναγνωστική εμπειρία. Σας το προτείνω ως  ένα απολαυστικό, φρέσκο, δροσερό και προσεγμένο βιβλίο, που θα σας κρατήσει υπέροχη συντροφιά και το αναγνωστικό σας ενδιαφέρον ζωντανό, από την αρχή, μέχρι και την τελευταία του σελίδα.

Ανακαλύψτε το, και ταξιδέψτε μαζί του ανεπιφύλακτα.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

.

  Η Νίκη είναι νέα, άφραγκη και πολύ αδέξια. Δηλώνει συγγραφέας, αλλά έχει σπουδάσει μαθηματικός. Έχει μια σχέση που τη βαριέται, μια κολλητή λίγο τρελούτσικη και έναν εκδότη πρώην ιχθυοπώλη. Αν συμπεριλάβουμε και τα περιττά κιλά, η ζωή της μοιάζει σαν ρηχό, χλιαρό αυλάκι με νερό: άχρωμο και βαρετό.

Μέχρι την ημέρα που πέφτει πάνω στον διάσημο, Ελληνοαμερικάνο σταρ Ματ Χρόνη. Εκείνος ξεκινάει να την πολιορκεί στενά, ενώ ταυτόχρονα το πρώτο βιβλίο που εκδίδει γίνεται τεράστια επιτυχία!

Ξαφνικά η Νίκη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανέλπιστη δημοσιότητα, έναν μεγάλο έρωτα, τους παπαράτσι στο καταπόδι και φυσικά όλα τα γελοία κόμπλεξ που την ταλαιπωρούν.
Και μέσα σε όλα αυτά τα τρελά που της συμβαίνουν, μαθαίνει, με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο, πως το να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε εκείνους που αγαπάς, είναι το σημαντικότερο μάθημα στη ζωή!

 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

.

Author Picture

Η Δήμητρα Φραγκούλη γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και κατοικεί με τον σύζυγό της και την κόρη τους.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και σήμερα εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη συγγραφή από μικρή ηλικία.
Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα blogs.
Το “Λακριμόσα, Δαμάζοντας το όνειρο” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

 

Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη 
.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΚΟΣΜΙΚΟ ΒΑΛΣ” του Στέφανου Παπαδόπουλου, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή

Καλλιόπη Γιακουμή

Ευδοκία Σταυρίδου

Καλλιόπη Γιακουμή

“ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ” της Κατερίνας Γυφτάκη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Αφήστε Ένα Σχόλιο