9.7 C
Greece
12 Μαΐου, 2024
CRIME-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΘΡΙΛΕΡ Βιβλία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ της Θεοδώρας Τζόκα, από τις εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Συγγραφέας: Θεοδώρα Τζόκα,
Εκδόσεις: Άνεμος Εκδοτική
.
Παραμονές Χριστουγέννων, στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στην αγγελία ενός άγνωστου, αυτοαποκαλούμενου «εκκεντρικού», εκατομμυριούχου, που προσφέρει το έπαθλο των εκατό χιλιάδων ευρώ σε όποιον αντέξει να παραμείνει έγκλειστος στην απομονωμένη και φημολογούμενη ως στοιχειωμένη Έπαυλη Σαντρέλλι, στη βορειανατολική Κέρκυρα.
Φτάνοντας εκεί, οι πέντε παίκτες διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Τα προσωπικά τους αδιέξοδα, όπως ο εθισμός από τον τζόγο, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, η διαρκής βιοπάλη και η μετανάστευση, η δυσβάσταχτη αναπηρία, η αδυναμία αντιμετώπισης των οικογενειακών αναγκών αλλά και ενός άδικου εκβιασμού, τους φέρνουν αντιμέτωπους με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα ανεξήγητα «μεταφυσικά» φαινόμενα δοκιμάζουν τις αντοχές και τη λογική τους, ενώ οι αιφνίδιοι και μυστηριώδεις θάνατοι, του ενός μετά τον άλλον, εξωθούν τους εναπομείναντες στα άκρα. Η απόγνωση, ο φόβος και η σταδιακή αποκτήνωση θα καθοδηγήσουν τα αβέβαια βήματά τους, αναγκάζοντάς τους να ανακαλύψουν τα σκοτεινά και ανεξερεύνητα βάθη της ψυχής τους, όπως και το τίμημα που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν.
Ένα ατμοσφαιρικό, ψυχογραφικό θρίλερ μυστηρίου, που διεισδύει στο άβατο της ανθρώπινης ψυχής, η οποία όταν εξωθείται στα άκρα και πέρα από τα όριά της, νομοτελειακά έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τη σκοτεινή ύλη που κρύβει μέσα της.
.
.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 
.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Θεοδώρα Τζόκα
.
H Θεοδώρα Τζόκα γεννήθηκε στην Ελλάδα. Σε ηλικία μόλις δύο ετών μετανάστευσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ μαζί με την οικογένεια της. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε σε ηλικία δεκαοκτώ χρόνων.
Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια αγγλικών στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το 1999 αποσπάστηκε για πέντε χρόνια στη Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ.
Ασχολήθηκε εκτεταμένα με επιστημονικές μεταφράσεις, κυρίως στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Άρθρα, ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας.
Εργογραφία:
«Το παρελθόν φυγείν αδύνατον», εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2013.
«Το βιβλίο της Ευδοκίας», εκδόσεις Λιβάνη, 2015.
«Η δύναμη της στιγμής», εκδόσεις Λιβάνη, 2016.
«Ο παράξενος χειμώνας του Παύλου Ζήτα», εκδόσεις Ωκεανίδα, 2019.
Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ” Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

Μεγακλής

“Ο μοναχικός Αντώνης και η νεράιδα της χαράς” της Χαρά Μαρκατζίνου από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο

Καλλιόπη Γιακουμή

“Εσύ τι έλεγες!” της ΛέναςΠαπαδοπούλου, από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο