16 C
Greece
19 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ

“Στην πΈνα”: “Η γυναίκα δεν είναι θαύμα κινητό..”, γράφει η Δικαία Μαραβέλια

Στην πΈνα”  ✒️✒️

.
“Η γυναίκα δεν είναι θαύμα κινητό..”
Γράφει η Δικαία Μαραβέλια
.

Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να γίνει μάνα ήδη έχει αρχίσει να μετρά θαύματα… Όταν δε αυτή η γυναίκα άφησε την εκπαίδευση της στη μέση και η επιθυμία της είναι να την ολοκλήρωσε, τότε το θαύμα παίρνει άλλη διάσταση.

Το κορίτσι που έγινε γυναίκα και μετά μάνα, ξανά γυρνά στα θρανία γιατί η μόρφωση είναι κάτι που θα την βοηθήσει να γίνει καλύτερη πρώτα για τον εαυτό της και μετά για την οικογένειά της! Η στήριξη που θα έχει από το περιβάλλον της είναι σίγουρη και σταθερή αξία για να αντέξει τις δυσκολίες… Θέλει πείσμα, θέλει αντοχή, υπομονή και εργατικότητα. Τα της οικογένειας δεν σταματούν και οι περιορισμένες δυνατότητες που επικρατούν στα νησιά το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο.

Θαρρώ ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να τα λέμε όλα, με λέξεις που καταλαβαίνουν όλοι. Πράγματα καθημερινά, φυσιολογικά και πραγματικά.

Η γυναίκα δεν είναι ένα θαύμα κινητό. Η γυναίκα δεν γεννιέται έτοιμη και να ξέρει απ’ έξω τις οδηγίες λειτουργίας της.

Η γυναίκα μαθαίνει και μαθαίνεται κάθε μέρα και κάθε βράδυ που λυγίζει στο μαξιλάρι της… ψόφια.

Γυναίκα είναι αυτή που με την παρουσία της απλά κερδίζει το κόκκινο κραγιόν και την δωδεκάποντη γόβα με τον κόκκινο πάτο. Αυτή που σε τίκτει εσένα το αρσενικό και η κάθε άλλη που έχεις τον τίτλο το γυναικείο, οφείλεις να την σέβεσαι αν τρόπος που σου φέρεται είναι ο ανάλογος. Γιατί τις απεχθάνομαι εκείνες που οι αδυναμίες τους κρέμονται στη λέξη γυναίκα. Σήμερα σας λέω για σένα και για μένα που δε σου δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστείς. Να δημιουργήσεις, όχι γιατί δεν ήθελες αλλά γιατί οι συνθήκες, το περιβάλλον σου, το πείσμα σου δεν ήταν αρκετά δυνατά να σου δώσουν να μια τόσο δα μικρή ώθηση. Όμως μέσα σε αυτόν τον κλοιό που σε σφίγγει αφόρητα ώρες, ώρες, εσύ αντέχεις και επιμένεις και υπομένεις. Ξέρεις κάτι η γυναίκα ναι, όλα τα μπορεί θέλοντας και μη γιατί ο αγγελικός της ρόλος υπερτερεί.

Η γυναίκα φίλε μου όταν θέλει γίνεται θεριό να σε κατασπαράξει. Η γυναίκα όμως γίνεται και Αγία γιατί είναι στη φύση της να υποφέρει για να δώσει ζωή.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:

ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ

……………………

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια άρθρου : Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

“Στην πΈνα”: “Το μεγαλόπρεπο νυφικό” γράφει η Άνα Ζάχαρη

Αν θες να λέγεσαι φίλος…

Καλλιόπη Γιακουμή

Μάγια Αγγέλου: Από τις «μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας».

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο