24.2 C
Greece
28 Αυγούστου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ

“Στην πΈνα”: “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, γράφει η Μαρία Παπαδάκη

Στην πΈνα”  ✒️✒️

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Γράφει η Μαρία Παπαδάκη

***

Όταν ξεκινά η Άνοιξη, η διάθεση αλλάζει κι από τον βαρύ χειμώνα του κρύου, της χιονιάς και των αέρηδων, ξημερώνει η μέρα που τα πάντα αναζωογονούνται.
Οι μυγδαλιές, που πρώτες τόλμησαν να ανθίσουν τον Φεβρουάριο, τώρα είναι γεμάτες με καταπράσινα φύλλα! Τα πουλιά ξεκινούν τη μέρα με κελαηδίσματα και τιτιβίσματα, και είναι σα να ακούς μια καλοσυντονισμένη ορχήστρα με μαέστρο τη φύση.
Άνοιξη, αναγέννηση, ανασυγκρότηση, είναι έννοιες με κοινό παρανομαστή που μας βγάζουν από μια νάρκη και μας οδηγούν σε νέες σκέψεις, νέους στοχασμούς καινούργια σχέδια για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όσα θέλουμε και επιθυμούμε.

Εαρινή ισημερία, η Πρωτοχρονιά της φύσης και η Άνοιξη των Λαών | HuffPost  Greece LIFE

Οι δυσκολίες, μόλις βάλουμε μπροστά την υλοποίηση των σχεδίων μας, παρουσιάζονται αμέσως σαν να θέλουν να δείξουν ότι σ’ αυτό το σύμπαν ότι προγραμματίζεις συναντά εμπόδια και δυσκολίες στην εφαρμογή του.
Θα μπορούσε να μην ήταν έτσι. Θα μπορούσε ότι έβαζε στο μυαλό του ο άνθρωπος να γινόταν και να εξελισσόταν χωρίς εμπόδια εύκολα, απλά. Θα μπορούσε…
Όμως, τα εμπόδια ορθώνονται σαν να θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον άνθρωπο ή κάποιος να θέλει σπάσει πλάκα μαζί του. Παράλληλα, το ανθρώπινο όν διαθέτει δύναμη που όσο της δίνει σώμα και υπόσταση, τόσο ισχυρότερη γίνεται. Δυσκολίες που φαντάζουν βουνό, μόλις αρχίσουμε να τις αναλύουμε, να τις παλεύουμε και να τις αντιμετωπίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο, που το μυαλό μας κατά ένα περίεργο τρόπο εφευρίσκει, τόσο το βουνό χαμηλώνει και γίνεται λόφος, μετά λοφάκι και τελικά πεδιάδα.
Αρκεί να παλέψουμε με πίστη.
Χωρίς να απογοητευόμαστε.
Με δύναμη.
Με θετική σκέψη.
Με εστίαση στα πλάνα μας.

Όταν η Άνοιξη συνάντησε την Αγία Ευθυμία (δείτε 23 πανέμορφες φωτογραφίες  της Γεωργίας Κόλλια) | Agia Euthimia

Έτσι ξεπερνιόνται όλες οι δυσκολίες και τα εμπόδια, και έρχεται η στιγμή που βλέπουμε το αποτέλεσμα και αγαλλιάζουμε.
Δεν έχει σημασία το είδος του στόχου που επιλέγουμε να βάλουμε. Σημασία έχει να μην μας σταματήσουν τα εμπόδια, οι δυσκολίες ή και καμμιά φορά οι σειρήνες των συνανθρώπων μας ή του μυαλού μας που λένε ότι δεν θα τα καταφέρουμε…
Αυτή είναι η Άνοιξη!
Το ξεκίνημα των πάντων, η αλλαγή στη διάθεση, η ανασυγκρότηση,τα νέα πλάνα, η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά άσχετα με τα εμπόδια, ανυπέρβλητα ή μικρά. Ας την αδράξουμε και ας της χαρίσουμε μια γωνιά στην ψυχή μας να εγκατασταθεί και να ανθίζει ολοχρονίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ: Μαρία Παπαδάκη

_____________________

Γίνετε μέλος της ομάδας μας “Βιβλίων Ορίζοντες” στο facebook πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο

Βιβλίων Ορίζοντες

Επιμέλεια άρθρου : Καλλιόπη Γιακουμή

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

Ο μύθος της «Μέδουσας»

Καλλιόπη Γιακουμή

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Καλλιόπη Γιακουμή

Ο συγγραφέας του Σέρλοκ Χολμς πίστευε φανατικά στα μέντιουμ, τις νεράιδες….

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο