18.6 C
Greece
21 Μαΐου, 2024
ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

  “ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

 

THE PALE BLUE EYE

<<Θρήνησε τώρα η ποτέ πια! Άκαμπτη και θλιμμένη σε χάρου κλίνη κείται η Λενόρ σου αγαπημένη>>

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Λουίς Μπαγιάρντ  η νέα ταινία του Νέτφλιξ , είναι μια ουσιαστικά μια αστυνομική μυστηρίου ταινία με έναν εξαιρετικό Κρίστιαν Μπέιλ , και έναν εξίσου απολαυστικό Χάρι Μέλινγκ.

Η ιστορία ξεκινά στα 1830 στους χώρους της Στρατιωτικής Ακαδημίας  του ΟΥΕΣΤ ΠΟΙΝΤ. Εκεί θα βρεθεί απαγχονισμένος ένας νεαρός δόκιμος , του οποίου έχουν ξεριζώσει την καρδιά . Η Ακαδημία βρίσκεται εκτεθειμένη, και έτσι καλούν τον πρώην  ντεντέκτιβ που ζει απομονωμένος, ως αγρότης τον Ογκούστους Λάντορ , για να εξιχνιάσει την δολοφονία.  Εκείνος ξεκινά και στην πορεία έρχεται κοντά με έναν πρωτοετή δόκιμο τον γνωστό σε όλους μας Έντγκαρ   Άλαν Ποε  , που με την οξυδέρκεια του , θα τον βοηθήσει στις έρευνες του.  Ουσιαστικά όμως ο ποιητής αποτελεί το κλειδί σε όλη την ταινία, και την ιστορία.  

Η  Γοτθική ατμόσφαιρα της ταινίας, τα χιονισμένα πλάνα , του εξαιρετικού Ιάπωνα Μασανόμπου Τακαγιανάγκι, η ομίχλη, τα κίτρινα χρώματα από τα κεριά ,και οι συζητήσεις των δύο αντρών , εξυψώνει αυτή την συγκλονιστική ταινία ,καθώς  γίνεται  μια ποιητική , μελαγχολική   συγχορδία ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ταινία με την αστυνομική πλοκή της σε κρατά σε αγωνία κάθε λεπτό που περνά , και οι ανατροπές της , σε βάζουν να βρεις ποιος, τι και γιατί ,έκανε όλα αυτά , από την στιγμή που θα υπάρξει και άλλη δολοφονία.  Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως βρήκατε τον ένοχο. Πως λύσατε τον γρίφο. Όχι αυτό θα το αφήσετε στα ικανά φαιά κύτταρα του ΠΟΕ , που ως και την τελευταία σκηνή θα σας κόψει την ανάσα. Δεν νομίζω πως είδα καλύτερη ταινία για την νέα χρονιά. Απλά μη την χάσετε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π.ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10-02-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

Ο Γολιάθ της Βίβλου ίσως τελικά να μην ήταν ακριβώς «γίγαντας»..Η (πιθανή) πραγματικότητα γύρω από τις διαστάσεις της διάσημης βιβλικής φιγούρας.

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25-10-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο