12.7 C
Greece
14 Μαΐου, 2024
MORE ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ ΜΑΣ

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

.

CABINET OF CURIOSITIES

(ΤΟ ΕΡΜΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ)

Ότι και να πεις για τον Γκιγέρμο Ντελ Τόρο , θα είναι λίγα για το ταλέντο του , και την αχαλίνωτη φαντασία του. Αυτή που μας έχει δώσει ταινίες αξέχαστες και ρίγη πολλά. Από το CRONOS 1993 , MIMIC 1997, Ως το  Λαβύρινθο του Πάνα, 2006, τον Πορφυρό λόφο, 2017, η την Μορφή του νερού 2017, και το Μονοπάτι των χαμένων ψυχών 2021. Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις ταινίες από όλες που έχει κάνει.

Εφέτος ανέβηκε στην πλατφόρμα του ΝΕΤΦΛΙΞ  η νέα του δουλειά με τίτλο ΤΟ ΕΡΜΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ. Μια σειρά οχτώ επεισοδίων , με την επιμέλεια του Γκιγέρμο. Με τον σκηνοθέτη να εμφανίζεται , στην αρχή του κάθε επεισοδίου και να προλογίζει. (Και ναι αυτό με πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όταν στην τηλεοπτική σειρά  ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ο Ρόντ Σέρλινγκ   έβγαινε και έκανε το ίδιο. Όπως και στην τηλεοπτική σειρά του Άλφρεντ Χίτσκοκ την ALFRENT HITCHCOCK PRESENTS  του 1955)

Δίπλα λοιπόν από το ερμάριο του που είναι ένα πανέμορφο τεχνούργημα από ξύλο , ο σκηνοθέτης ανοίγει και βγάζει από αυτό διάφορα μικρά αντικείμενα, όπως το κλειδί με τον αριθμό 36, κέρατα μονόκερου , κόκκαλα , και διάφορα άλλα. Τα επεισόδια έχουν σκηνοθετηθεί από σκηνοθέτες που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Γκιγέρμο και στην φαντασία του, αλλά έχουν την δική τους ταυτότητα.  Και αν είστε έτοιμοι, εσείς να τα παρακολουθήσετε, τότε και εκείνος θα σας μαγέψει με την φρίκη του.

Από τα σκηνικά, τα κοστούμια , την παραγωγή και τα ειδικά εφέ το ερμάριο θα ταράξει τις νύχτες σας. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π. ΚΟΦΙΝΑ

____________

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 05-03-2019

Καλλιόπη Γιακουμή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11-10-2020

Καλλιόπη Γιακουμή

Κατερίνα Γώγου: Η τσαχπίνα ηθοποιός, η αναρχική ποιήτρια

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο