12.6 C
Greece
28 Απριλίου, 2024
MORE

“ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”, γράφει η Κατερίνα Κοφινά

 “ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ”  

“Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την “Κινηματογραφική Δίνη” θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα.”

Κατερίνα Κοφινά

…………….

CONVERSATION WITH A KILLER: THE JOHN WAYNE GACY TAPES

(ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ)

Στην εγκληματολογία, ο όρος κατά συρροή  δολοφόνος, λέγεται εκείνος που τελεί τρείς η και περισσότερες ανθρωποκτονίες με πρόθεση.  Ο ΤΖΟΝ ΓΟΥΕΪΝ  ΓΚΕΙΣΙ  υπήρξε από τους πιο αποκρουστικούς κατά συρροή δολοφόνους. Ανήκε στους ηδονιστές και <<εκ λαγνείας>> δολοφόνους. Με λίγα λόγια στους πιο επικινδύνους ανθρωποκτόνους.

Γεννήθηκε στο Σικάγο της Αμερικής το 1942, και διέπραξε 33 δολοφονίες έφηβων και νεαρών αντρών.  Βέβαια έχει κάνει περισσότερες δολοφονίες. Και μέχρι και σήμερα αρκετά από τα θύματα του δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο ντοκιμαντέρ του Νέτφλιξ  με την υπογραφή του ΤΖΟ ΜΠΕΡΛΙΝΤΖΕΡ που κυκλοφόρησε μέσα στο 2022, παραθέτει τα γεγονότα, την ζωή, και τις πράξεις του Γκέισι σε τρία επεισόδια. Είναι ένα σκληρό ντοκιμαντέρ  και θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να το δείτε όσο περισσότερο αποστασιοποιημένοι, για να το αντέξετε.

 

 

Ο Γκέισι γεννήθηκε σε ένα περιβάλλον ανθυγιεινές. Ο πατέρας του ένας βετεράνος του  Α Παγκοσμίου πολέμου , ήταν πολύ αυστηρός. Βίαιος και αλκοολικός.  Ο Γκέισι ήταν ένα παιδί που ήταν ήρεμο, ήταν θηλυπρεπές ,και δεν είχε καμία σχέση με τα άλλα παιδιά, που ήταν δραστήρια , και έκαναν αθλήματα. Το ότι είχε και παραπανήσια κιλά ήταν ένας από τους λόγους που δεχόταν μπούλινγκ. Και ο πατέρας του τον υποτιμούσε.  Ήταν βίαιος λεκτικά  και σωματικά προς εκείνον.  Παρόλα αυτά μεγαλώνοντας κατάφερε να πιάσει δουλειά πρώτα σε ασθενοφόρο, έγινε υπάλληλος σε εταιρία υποδημάτων,  και παντρεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων την Kentucky fried chicken (KFC) Απόκτησε δυο παιδιά μαζί της και στα 24 χρόνια έγινε διαχειριστής στην επιχείρηση. Με λίγα λόγια είχε το προφίλ του τίμιου, εργαζόμενου οικογενειάρχη.  Ήταν αρεστός στην κοινότητα, έπαιζε τον κλόουν σε παιδικά πάρτι. Ήταν εθελοντής και με ενεργή δράση στα κοινά.  Όταν το 1966 μετακόμισε στην Αιόβα όμως καταδικάστηκε για την σεξουαλική    παρενόχληση σε  ένα δεκαπεντάχρονο νεαρό και μπήκε στη φυλακή για 18 μήνες. Ήταν η στιγμή που χώρισε με την γυναίκα του , έχασε την κηδεμονία των παιδιών του, και μετά την αποφυλάκιση του γύρισε ξανά στο Σικάγο. Εκεί άνοιξε την δική του οικοδομική επιχείρηση.

 

Εκεί προσλάμβανε στην δουλειά του νεαρούς άντρες , και αγόρια για εργάτες. Και κάποια στιγμή αυτά εξαφανίζονταν ξαφνικά. Το πάθος του Γκέισι για τα νεαρά αγόρια τον έκανε  να αναζητά σε φτωχές συνοικίες  τα θύματα του. Και από εκεί τους προσλάμβανε , οι πιο πολλοί δεν είχαν οικογένεια , και έτσι δεν θα τους αναζητούσαν. Με πρόφαση τους πήγαινε στο σπίτι του να πιούν ένα ποτό και να δουν πορνογραφικές ταινίες. Εκεί τους σκότωνε  ένα σκοινί που έβαζε στο λαιμό τους και με μια λαβή τους έπνιγε. Η τους έπνιγε στην μπανιέρα και μετά τους έθαβε στο υπόγειο του σπιτιού του. Βίαζε και βασάνιζε τα θύματα του. Ήταν παιδόφιλος και νεκρόφιλος ,καθώς έκανε ασελγείς πράξεις στα πτώματα. Όταν η αστυνομία τον έπιασε για την εξαφάνιση ενός νεαρού που δούλευε σε ένα φαρμακείο , βρήκε στο υπόγειο του σπιτιού του 33 πτώματα.

 

 

Οι  SERIAL KILLERS πρέπει να γνωρίζεται αυτό που αναζητούν είναι η ηδονή.  Έχουν μια συμπεριφορά ναρκισσιστικού τύπου με μια διαταραχή της προσωπικότητας.  Δεν είναι όμως τρελοί . Αυτό είναι γεγονός. Θεωρούν πως  τα θύματα τους , είναι απλά αντικείμενα. Με τα οποία θα ικανοποιήσουν τον στόχο τους. Σκοτώνουν χωρίς να έχουν ίχνος τύψεων. Και όχι γιατί έχουν μια ψυχική νόσο. Είναι άλλο η ψυχική ασθένεια και άλλο  η ψυχική διαταραχή. Και ναι στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ο διπλανός μας. Ο γείτονας μας , που δεν δίνει δικαιώματα.  Όμως μέσα σε αυτά τα άτομα υπάρχουν τα κατάλοιπα , των βιωμάτων τους από την παιδική ηλικία. Μεγάλωσαν δηλαδή σε μη υγιές οικογενειακό περιβάλλον.  Και ο Γκέισι ήταν ένας από αυτούς που τελικά εκτελέστηκε για τις πράξεις του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π. ΚΟΦΙΝΑ

____________

 Λίγα λόγια για την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Please follow and like us:
error678
fb-share-icon
Tweet 124
fb-share-icon20

Related posts

ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Καλλιόπη Γιακουμή

ΤΑ 50+1 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019

Καλλιόπη Γιακουμή

Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης: “Το ψέμα έχει σαθρά θεμέλια και μια άγρια δύναμη να κάνει κακό τόσο σε αυτόν που το ακούει όσο και σε αυτόν που το λέει.”

Καλλιόπη Γιακουμή

Αφήστε Ένα Σχόλιο